Antena Căutare

Vremea de Sf. Andrei și de 1 Decembrie. Cum arată prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, respectiv perioada dintre 7 noiembrie-5 decembrie 2022. Cum va fi vremea de Sf. Andrei și de Ziua națională a României, 1 decembrie.

Vremea de Sf. Andrei și de 1 Decembrie. Cum arată prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi vremea de Vremea de Sf. Andrei și de 1 Decembrie în România | Shutterstock

Temperaturile din ultima perioadă au fost destul de ridicate pentru această perioadă a anunlui, însă meteorologii au anunțat că, începând de săptămânile care urmează, mercurul din termometre se va apropia de valorile normale pentru această perioadă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că temperaturile se vor prezenta în curând ca pentru un sezon obișnuit de toamnă, în ciuda valorilor ridicate din ultime zile. Meteorologii au pus temperaturile ridicate pentru această perioadă pe seama deplasării unui val de aer cald din Africa de Sud, atât în România, cât și pe suprafața Europei.

Citește și: Cum va fi vremea până la jumătatea lunii noiembrie. Temperaturi record se vor înregistra în ultima lună de toamnă

Cum va fi vremea de Sfântul Andrei și de 1 Decembrie

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, respectiv perioada 7 noiembrie-5 decembrie 2022.

Conform ANM, în săptămâna 07.11.2022 – 14.11.2022, valorile termice vor continua să fie ceva mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în întreaga țară. Totodată, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a României, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În următoarea săptămână, 14 – 21 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe tot teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

După data de 21 noiembrie până pe 28 noiembrie, temperaturile medii vor începe să se apropie de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, iar regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

La final de noiembrie, vom avea valori termice apropiate de cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării. În săptămâna 28 noiembrie – 05 decembrie cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

Citește și: S-a înregistrat cea mai caldă zi de 25 octombrie. Ce spun meteorologii despre temperaturile record

Ce pronostic există pentru perioada iernii din acest an

Specialistul ANM Elena Mateescu a explict că, deși în anii trecuți țara noastră a avut parte de ierni blânde, nu este exclus ca în acest an să existe valori care să coboare sub minus 10 sau minus 15 grade. De asemenea, zăpada s-ar putea depune în straturi considerabile.

„Acest lucru nu exclude- să avem în România perioade în care să avem caracteristicile unei ierni normale, adică să avem straturi de zăpadă și valori de temperatură care să coboare sub minus 10 sau minus 15 grade, nu doar în zonele cele mai reci ale țării”, a adăugat Elena Mateescu, potrivit Spynews.

Prognoza meteo 8 noiembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 9 noiembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x