Antena Căutare

Prognoza meteo 22 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luni, 22 aprilie 2024. Descoperă cum va fi vremea în România.

harta romaniei cu simboluri prognoza meteo pusa pe drapelul tarii
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luni, 22 aprilie 2024. Descoperă cum va fi vremea în România. | Shutterstock.com

Descoperă previziunile meteorologilor despre ziua de luni, 22 aprilie 2024. Iată câte grade se vor înregistra.

Prognoza meteo 22 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vremea se va răci față de ziua precedentă, mai semnificativ în nord-vest și centru, astfel în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa sub normele climatologice specifice acestei date.

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în sud-vest și mai mult noros în rest și va ploua în Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, local în Crișana, Muntenia și Dobrogea și izolat în celelalte regiuni.

Seara și noaptea cerul va deveni variabil, însă spre sfârșitul intervalului, nebulozitatea se va accentua în extremitatea de sud a teritoriului, unde va începe să plouă. În zona montană, în general la altitudini de peste 1500 m se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Citește și: Meteorologii au anunțat cum va arăta vremea până sâmbătă. Cod Galben de intensificări ale vântului și ploi în mai multe zone

Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări, ziua în regiunile sudice și sud-estice unde vor fi viteze de 45…55 km/h, iar noaptea în special în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, cu rafale de peste 65…70 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, mai coborâte până spre -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va forma ceață, iar spre sfârșitul intervalului, în nord-vest și centru vor fi condiții de brumă.

Prognoza meteo pentru luni, 22 aprilie 2024

Vremea se va răci față de ziua precedentă, iar valorile termice se vor situa sub normalul climatologic specific acestei date.

Cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe vor mai fi dimineața și posibil spre sfârșitul intervalului.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

Prognoza meteo 21 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... ANM a emis o alertă meteo de furtuni până luni după amiază și o avertizare cod galben de ninsori. Ce zone sunt vizate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x