Antena Căutare

Schimbările climatice ar putea afecta viitorul speciei umane: „La Polul Nord au fost 21 de grade Celsius. Sistemul trebuie ținut în echilibru”

Asistăm la un dereglaj al vremii fără precedent. Specialiștii vorbesc despre o situație care oferă indicii clare că încălzirea globală ar putea face pagube imposibil de reparat, iar viitorul nostru ca specie va fi pus în pericol.

Asistăm la un dereglaj al vremii fără precedent. Specialiștii vorbesc despre o situație care oferă indicii clare că încălzirea globală ar putea face pagube imposibil de reparat, iar viitorul nostru ca specie va fi pus în pericol.

„Vorbim de o dereglare a tipului de vreme peste tot și evident s-a simțit și la noi. Dumincă, în apropierea Polului Nord au fost 21 de grade Celsius, acolo unde temperatura maximă în mod obișnuit este cam 6-7 grade Celsius. Gândiți-vă că am avut iarna, în care dincolo de Cercul Polar am avut temperaturi de peste 0 grade. 32 de grade în Alaska. Acest transport de aer foarte cald în zona nordică, clar nu rămâne ceva singular. Aerul mai rece este dislocat și este adus în regiuni învecinate, acolo unde se întâlnește cu umiditate foarte crescuta pentru că temperatura Mării Mediteranei este la cote foarte mari.

Nu e o fatalitate schimbarea climei dacă însă e abordată în mod inteligent, rațional, pe termen, nu doar scurt, ci pe termen mediu sau lung, asta înseamnă reduceri de emisii drastice până în 2030 și neutralitatea climatică în 2050. Neutralitatea climatică înseamnă, ce aruncăm în atmosferă, ca gaz de seră, ca să poată fi absorbit de rezervoarele naturale sau, dacă avem tehnologii, să extragem în plus față de rezevoarele naturale, cum sunt oceanele sau biosfera, să atragem în plus cantități de dioxid de carbon, de exemplu pe care să le înmagazinăm cumva astfel încât să ținem sistemul în echilibru”, explică Roxana Bojariu, climatolog în direct la Digi24.

Vara își reintră în drepturi! Meteorologii anunță căldură mare... Climatolog: Astfel de fenomene nu vor mai permite existența noastră ca specie! Cauzele vremii extreme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x