Dovada clară că încă nu suntem pierduţi... Povestea emoţionantă din spatele fotografiei-simbol al atacului din Las Vegas:"Nici nu ştiam dacă mai sunt sau nu în viaţă"

 
+4 click pentru
galerie

Fotograful David Becker a reușit să surprindă una dintre cele mai emoționante serii de fotografii din timpul atacului armat din Las Vegas, supunându-se unui risc mortal, scrie Time U.S. În urma măcelului cifrele sunt cutremurătoare: 59 de morţi şi 527 de răniţi.

"După doar 10 minute de la debutul concertului lui Jason Aldean, actul final al festivalului country, a început măcelul", își amintește Becker, fotograf, care se afla în cortul pentru presă.

Aauzit mai multe zgomote despre care a crezut că provin de la artificii, însă, la un moment dat, mulțimea a început să alerge panicată, iar "haosul a început".

A făcut ceea ce nu orice alt fotograf ar fi avut curaj: şi-a luat camera din cortul media și, în loc să se adăpostească, a căutat un loc bun din care să poată observa și fotografia incidentul.

 

"Mulți oameni plângeau, vorbeau haotic la telefoane, îmbulzindu-se panicați fără să înțeleagă nimic din ce se întâmpla".

Ploaia de gloanţe l-a debusolat, iar degetul îi rămăsese blocat pe butonul de declanşare.

“Nu ştiam dacă mai sunt sau nu în viaţă. Am auzit multe împuşcături, iar apoi linişte. Dar a fost scurtă pentru că imediat oamenii au început să strige, să se caute şi să alerge pentru a-şi salva viaţa. Nu am putut să plec, aşa că am rămas acolo”. 

Dar nu a fost singurul! La ora 22:12, la doar câteva minute după ce au izbucnit împușcăturile, Becker a fotografiat un bărbat care părea că protejează o femeie prăbușită la pământ. Câteva momente mai târziu, amândoi s-au ridicat și au fugit. “Nu ştiu cine erau sau dacă erau împreună. Doar l-am văzut pe el cum o proteja de ploaia de gloanţe. A fost greu să înțelegem ce se întâmplă", își amintește el, conform The Time

 

Abia în drum spre ieşire, după ce a surprins imaginea unui femei prăbuşite pline de sânge, a redevenit om: “Acesta a fost momentul în care am realizat pericolul la care m-am supus".

Bilanţul victimelor în urma atacului armat din Las Vegas a fost actualizat la 59 de morţi şi 527 de răniţi. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti