Antena Căutare

A mâncat o supă și s-a trezit paralizată de la brâu în jos. Ce au descoperit medicii în corpul tinerei e de necrezut

O tânără s-a trezit paralizată de la brâu în jos după ce a mâncat o supă. Claudia se află acum intubată și se luptă pentru viața ei, iar medicii trag un semnal de alarmă asupra unui obicei des întâlnit care a adus-o în această stare.

colaj foto o tanara bruneta
Claudia de Albuquerque Celada a mâncat o supă și s-a trezit paralizată de la brâu în jos. Acum respiră cu ajutorul aparatelor și se luptă pentru viața ei | Instagram

Specialiștii din domeniul sănătății au emis un avertisment pentru populație, după ce o tânără a rămas paralizată de la o simplă mâncat supă. Claudia de Albuquerque Celada, în vârstă de 23 de ani, este intubată în prezent și se luptă pentru viața ei. Iată ce s-a întâmplat, de fapt.

O tânără s-a trezit paralizată de la brâu în jos după ce a mâncat o supă. Ce au descoperit medicii în corpul ei

Claudia, originară din Brazilia, se afla într-un schimb de experiență în Aspen, Colorado și lucra în momentul în care s-a îmbolnăvit. Tânăra a povestit că suferea de paralizie, amețeli, vedere dublă și dificultăți de respirație atunci când a ajuns la spital, în luna februarie. De atunci, aceasta se află încă internată și respiră cu ajutorul aparatelor, relatează unilad.com.

La două săptămâni de la internarea ei în spital, Claudia a fost diagnosticată cu botulism.

Contrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) descriu afecțiunea a drept „o boală rară, dar gravă, cauzată de o toxină care atacă nervii organismului și provoacă dificultăți de respirație, paralizie musculară și chiar deces”.

Citește și: O femeie a comandat salată la restaurant, dar a găsit o bucată de carne neobișnuită. Ce descoperire „dezgustătoare” a făcut

În ceea ce privește cauza afecțiunii de care suferă acum tânăra, oficialii o pun pe seama unei supe.

Aceasta ar fi cumpărat o supă preambalată de la un mare retailer din SUA și, în timp ce testele cu mostre de supă de la același magazin alimentar au fost testate negative pentru botulism, se pare că modul în care ea a depozitat supa i-ar fi putut cauza boala.

De asemenea, și faptul că nu a încălzit-o corespunzător, ar putea fi una dintre cauzele pentru care a ajuns în această situație, din cauza unei supe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acum, Departamentul de Sănătate din regiunea Pitkin a emis un avertisment pentru a se asigura că oamenii își reîncălzesc în mod adecvat mâncare, și i-a îndemnat să „reevalueze practicile de manipulare a alimentelor”.

Vorbind în continuare despre cazul Claudiei, un reprezentant a declarat pentru dailymail.co.uk: „Deoarece a fost exclus un focar, ne concentrăm pe aspectul de prevenire.

„Pentru că nu a existat o sursă comună de expunere care să afecteze o parte mai mare a populației sau dacă au existat mai multe cazuri asociate, considerăm cu că manipularea alimentelor este probabil cauza infecției”, au mai spus specialiștii.

Citește și: O femeie care folosea lentile de contact a mers la doctor pentru că simțea ceva în ochi. Oftalmologul, oripilat când a văzut cauza

Oficialii din domeniul sănătății au adăugat că sunt destul de convinși că problema nu a venit de supă în sine.

În timp ce Claudia se află încă în SUA, sora ei, Luísa Albuquerque, a dezvăluit planurile spitalului din Denver de o ajută să ajungă înapoi în Brazilia pentru a fi alături de familia ei.

„Credem că recuperarea aproape de familie și prieteni este mult mai rapidă. Comparând costurile dintre șederea aici și întoarcerea în Brazilia, întoarcerea este mai ieftină”, a spus sora ei pe rețelele sociale.

Potrivit acesteia, costă 10.000 de dolari pe zi să o țină în spitalul din Denver. Având în vedere acest lucru, familia ei a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a plăti facturile medicale în continuă creștere ale Claudiei. Cu toate acestea, până acum au strâns doar 43 de dolari.

Cine e și cum arată femeia cu cel mai lung păr din lume. Are 35 de ani, este din Ucraina și a intrat în Cartea Recorduri... Despăgubire istorică pentru familia unei românce care a murit în Italia. De ce decizia este o premieră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x