Antena Căutare

Tânăra epileptică pentru care VIAȚA e egală cu DANSUL

Pe scena "România Dansează" vin cei pentru care dansul e parte din viață. O viață uneori mai ușoară, alteori mai dificilă. Însă pentru toți, dansul e mai presus de orice.

Pe scena "România Dansează" vin cei pentru care dansul e parte din viață. O viață uneori mai ușoară, alteori mai dificilă. Însă pentru toți, dansul e mai presus de orice.

Unul dintre exemple: trupa Contemp Infusion. Cezara şi Ştefania, prietene de peste nouă ani. Au împărţit şi bune şi rele de-a lungul timpului. Mai ales că una dintre ele, Cezara, are o poveste impresionantă.

Deși suferă de epilepsie și are numeroase restricții în a face diverse lucruri normale, ea nu poate renunța la dans. Alături, întotdeuna, îi este Ștefania...

„S-a întâmplat de multe ori să asist la crizele ei. Mi-e foarte greu să o văd aşa, să nu pot să fac mare lucru, dar vorbesc cu ea, sper că mă aude şi încerc să o ajut!” povesteşte Ştefania.

„Imi dau seama când începe criza, pentru că se aude un scurtcircuit la nivelul creierului. Urmează un moment în care cumva creierul îmi joacă feste. Îmi dau seama că trăiesc, că sunt în viaţă, dar deodată pierd contactul cu realitatea! Îmi doresc să dansez, la fel de mult cât îmi doresc să respir!” le-a mărturisit juraţilor, Cezara, una dintre componentele trupei Contemp infusion.

Fără să bănuiască nimic din ce urma să afle, CRBL le-a întrebat pe cele două fete ce ar face dacă de mâine nu ar mai putea dansa. Răspunsul Cezarei l-a uluit: „Şi dacă mi s-a spus deja asta? Sunt epileptică, am restricţii multe... Nu-mi este teamă că o să mă apuce vreo criză pe scenă, deşi există şanse.”

Momentul lor i-a cucerit imediat pe jurați. Fetele au primit cele trei steluțe aurii, dar și multe laude.

„Nu sunt un priceput al dansului contemporan, dar a fost primul moment aici, la România Dansează, când scaunul de jurat s-a transformat într-un scaun de spectacol extraordinar!” le-a spus Connect-R fetelor, după prestaţia lor.

Respect!

Dansul care te îndeamnă la păcate! Juraţii s-au ţinut TARE... De două ori "Miau", de două ori steluță roșie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x