Antena Căutare

(P) Yoga și beneficiile susținute de știință

În timp ce mass-media modernă și publicitatea ne pot face să credem că yoga se referă doar la anumite posturi fizice, practicile yoga includ o gamă largă de exerciții contemplative și autodisciplinare. Cercetarea științifică asupra beneficiilor yoga este încă în plină desfășurare, dar multe dintre dovezile de până acum susțin ceea ce practicienii par să fi știut de milenii: Yoga este incredibil de benefică pentru bunăstarea noastră generală. Mai jos, vom încerca să ne uităm la câteva dintre numeroasele beneficii ale yoga

(P) Yoga și beneficiile susținute de știință
Yoga este incredibil de benefică pentru bunăstarea noastră generală

Yoga îmbunătățește flexibilitatea
În urmă cu câțiva ani, Yoga Journal și Yoga Alliance au efectuat un sondaj la nivel mondial, analizând o varietate de statistici despre yoga. Cel mai citat motiv pentru care oamenii au ales să facă yoga a fost „creșterea flexibilității”. Flexibilitatea este o componentă importantă a sănătății fizice. Yoga oferă multe stiluri, variind ca intensitate. Yoga pare să fie deosebit de utilă pentru îmbunătățirea flexibilității la adulții cu vârsta de 65 de ani și peste. Flexibilitatea redusă este parte din procesul îmbătrânirii, iar un studiu din 2019 a constatat că yoga a a îmbunătățit flexibilitatea la adulții în vârstă.

Yoga ajută la ameliorarea stresului
Asociația Americană de Psihologie a afirmat recent că 84% dintre adulții americani simt impactul stresului prelungit. Pare logic ca al doilea cel mai citat motiv pentru care oamenii au ales să practice yoga să fie eliberarea stresului. Din fericire, știința susține că yoga este excelentă la reducerea stresului.
Dar, să avem în minte că practica fizică este doar un aspect al yoga. S-a dovedit, de asemenea, că meditația, respirația și ritualurile auditive, cum ar fi cântările și băile sonore, reduc semnificativ tensiunea și ameliorează stresul.

Yoga îmbunătățește sănătatea mintală
Tulburarea depresivă majoră este considerată a fi una dintre cele mai frecvente tulburări de sănătate mintală din lume. S-a demonstrat că atât terapiile yoga bazate pe mișcare, cât și practicile bazate pe respirație îmbunătățesc semnificativ simptomele depresive.

Yoga poate reduce inflamația
Adesea, precursorul bolii este inflamația cronică. Bolile de inimă, diabetul, artrita, boala Crohn și multe alte afecțiuni sunt legate de inflamația prelungită. O analiză a examinat 15 studii și a găsit un rezultat comun: yoga reduce markerii biochimici ai inflamației în mai multe afecțiuni cronice.

Yoga îți va crește puterea
În timp ce majoritatea oamenilor asociază yoga cu întinderea și flexibilitatea, unele tipuri de yoga sunt practicate pentru creșterea forței. Depinde doar de nivelul clasei, de abordare și de instructor. Un studiu efectuat pe personalul forțelor aeriene a constatat că yoga este o practică eficientă de consolidare a forței pentru multe grupuri de vârstă de participanți sănătoși.

Yoga poate crește imunitatea
Stresul cronic afectează negativ sistemul imunitar. Când imunitatea este compromisă, ești mai susceptibil la boală. Cu toate acestea, așa cum am discutat mai devreme, yoga este considerată un tratament alternativ, susținut științific, pentru stres. Acest lucru se datorează în parte capacității yoga de a lupta împotriva inflamației și în parte îmbunătățirii imunității.

Yoga poate îmbunătăți echilibrul
Echilibrul nu este important doar atunci când încerci să stai pe un picior în poziția copacului la clasa de yoga. Este, de asemenea, esențial pentru mișcările simple de zi cu zi, cum ar fi ridicarea obiectelor de pe jos sau coborâtul scărilor. S-a demonstrat că yoga îmbunătățește echilibrul și performanța generală la sportivi și poate îmbunătăți echilibrul la persoanele mai în vârstă.

Acum ai destule motive să faci din yoga o practică permanentă, mai ales datorită beneficiilor pentru sănătate. Caută acum clubul de health & fitness care să includă clase de yoga cu instructori profesioniști și vei obține echilibru fizic și psihic, armonie între corp, minte și mediul înconjurător.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x