Antena Căutare

Dragos Bercea: “Eu n-am voie sa gresesc”

Dragos Bercea are doar 22 de ani, o figura adolescentina, si uimeste telespectatorii prin nenumaratele sale cunostinte in domeniul gastronomic: la o varsta atat de frageda, este la fel de bine pregatit ca bucatari cu experienta de ani de zile, unii specializati in strainatate.

Dragos Bercea: “Eu n-am voie sa gresesc”
Dragos Bercea

Dragos Bercea are doar 22 de ani, o figura adolescentina, si uimeste telespectatorii prin nenumaratele sale cunostinte in domeniul gastronomic: la o varsta atat de frageda, este la fel de bine pregatit ca bucatari cu experienta de ani de zile, unii specializati in strainatate. In cea mai recenta editie a super-show-ului Antenei 1, Dragos Bercea spunea: “Multi dintre colegii mei de la Top Chef au vazut acum ca ma pricep, ca sunt pregatit, nu mai spun ca sunt baiatul lui tata”.

Secretul lui Dragos Bercea

In breasla bucatarilor, Bercea este un nume binecunoscut: tatal lui Dragos, maestru in arta culinara, este presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania, calitate in care ii cunoaste pe toti cei care au un cuvant de spus in bransa. Si nu doar pe ei. Stefan Bercea are o cabana la un kilometru de Predeal, frecventata de ani de zile de personalitati din diverse domenii, ba chiar si cativa presedinti ai Romaniei s-au cazat acolo. Si, pana la Top Chef, cand toti a€œgreii” bucatariei romanesti s-au intalnit si au vazut de cat de priceput este, Dragos a purtat povara numelui tatalui sau, chiar daca este castigator a concursuri internationale si munceste cot la cot cu parintii sai, la afacerea familiei.

"Eu n-am voie sa gresesc”"

... spune foarte serios Dragos Bercea. "N-am voie, pentru ca toata lumea va spune ca baiatul lui Dragos Bercea isi face tatal de ras. Eu trebuie sa fiu mai atent decat toti, mai creativ si mai rapid. Au existat prejudecati la inceput in ceea ce ma priveste, cred ca le-am spulberat de-a lungul emisiunii”, continua el serios. Dragos are un frate, Bogdan, care a absolvit ASE-ul si s-a mutat in Bucuresti. Nu-si aduce aminte cand a intrat prima data in bucatarie si nici care a fost primul preparat de care a fost mandru. A fost dintotdeauna acolo, a dat de cand se stie o mana de ajutor, cand era mai mititel la spalat vasele, apoi, mai mare, la crearea a cine stie ce delicatese. a€œAm vrut si mi-a placut, nu m-a trimis nimeni sa pregatesc. Este afacerea familiei mele si mi s-a parut dintotdeauna normal sa ma implic si sa fiu responsabil. Tata este un tip exigent, mereu mi-a spus ca pot mai mult si mai bine, asa am fost crescuti amandoi, si eu, si fratele meu”, spune Dragos. A avut o copilarie frumoasa, cabana familiei este situata intr-o padure, avea si-o casuta in copac. "€œEra asa, cum vezi in filme, construita serios, ma jucam acolo cu fratele meu si cu copiii de prin preajma”, isi reaminteste el. "Mergeam doi kilometri pe jos, pana la scoala, si n-as schimba nimic din copilaria mea, daca mi-ar oferi cineva aceasta posibilitate. Ce sunt acum, am ajuns multumita mie si familiei mele, am muncit mult pentru asta”.

“Toata viata mea a fost o competitie”

Prima emisiune la care a fost vreodata a fost matinalul de pe vremuri de la Antena 1, cel realizat de Teo si Mircea, Dragos era a€œspecialist” in clatite inca de cand avea vreo sase ani. a€œM-a ajutat enorm faptul ca o buna parte din viata mea mi-am petrecut-o in bucatarie. A fost acea proba cu vita Kobe, multi dintre concurenti nu vazusera nici cum arata aceasta carne, eu gatisem, stiam cum se face de-acasa. Poate par arogant, dar eu n-am de ce sa tin capul plecat”, declara concurentul Top Chef. A intrat la ASE, ca si fratele sau, dar dupa un an si jumatate s-a retras, pentru ca nu gasea rostul pentru care sa stea in Bucuresti, in timp ce si-ar fi putut ajuta familia.œStiu ca am doar 22 de ani, dar asta este profesia pentru care m-am pregatit toata viata, am experienta, nu vreau sa castig simpatia nimanui. Toata viata mea a fost o competitie, astfel ca sunt pregatit sa demonstrez ce stiu in orice moment al vietii mele si in fata oricarui concurent. De-asta am venit la Top Chef, sa ma masor cu cei mai buni”.

Editia sase: calatorie in jurul Asiei, cu serpi, dragoni si doi concurenti renascuti din cenusa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Citește și
x