Antena Căutare

Editia sase: calatorie in jurul Asiei, cu serpi, dragoni si doi concurenti renascuti din cenusa

A sasea editie a adus o calatorie pe taramul Asiei, in specificurile diferite din Sri Lanka, Nepal, Cambodgia, China, Japonia si altele. Nu au lipsit serpii, doi dragoni impunatori, raspurnarile de situatie si probabil cel mai socant duel de pana acum!

Editia sase: calatorie in jurul Asiei, cu serpi, dragoni si doi concurenti renascuti din cenusa
Alina Puscas

Bun venit la TOP CHEF, editia a sasea!

Proba 1 - Lovitura de cutit: logo-ul Top Chef sculptat in pepene

Tehnica, precizie, indemnare: asta se cere de la concurentii Top Chef. Pentru prima proba, cu totii au avut sansa sa isi demonstreze aptitudinile artistice si sa sculpteze logo-ul Top Chef intr-un pepene, in 30 de minute.

Proba le-a dat batai de cap celor mai multi dintre concurentilor, deoarece nu au fost obisnuiti cu aceasta parte pana acum. "A fost groaznic, am carte de sculptura acasa, dar nu mi-a placut niciodata!", a declarat Dragos Bercea.

Cel mai incantat a fost Dan Bogatu: "Este partea care imi place cel mai mult in bucatarie. Ideea este sa scoti culorile in evidenta, nu trebuie sa te grabesti", a explicat el.

Iata cum arata sculptura creata de Dan Bogatu!

In cele din urma, cei care au impresionat au fost Dan Bogatu, Mihai Zamfira si Cerasela Lungu, toti cu experienta in carving.

A doua proba - Proba de foc: 15 concurenti, 15 tari din Asia, 15 preparate speciale

Asia: continentul tuturor posibilitatilor, misterelor si provocarilor. In materie culinara este cel mai bogat areal al mirodeniilor si gazda celor mai exotice si neobisnuite gusturi.

fiecare concurent a fost nevoit sa aleaga o harta, pe care era scris numele unei tari asiatice. Desi provocarea pare simpla, finalistiitii au avut parte de o surpriza. Fiecare bucatar a trebuit sa ii tina piept nu numai Alinei, ci si... prietenului ei. Un sarpe. Emotiile au coplesit-o pe Cerasela Lungu, care a avut o cadere nervoasa atunci cand a vazut reptila din bol.

In cele din urma, fiecare concurent a avut de preparat, in 60 de minute, un produs demn de competitia Top Chef, inspirat de tara pe care au extras-o. Materialele pe care trebuie neaparat sa le foloseasca sunt cate o rata si un ingredient stabilit de jurati, specific tarii de pe harta care le-a revenit. Fie ca a fost vorba de Sri Lanka, Japonia, Nepal sau China, unii concurenti au fost multumiti de provocare, insa altii au fost pusi in dificultate.

Cu jumatate de ora inainte de terminarea probei, Dragos Bercea a decis sa isi schimbe reteta, dupa ce juratii se intrebau daca vreunul din concurenti va prepara o supa. Juratii au fost insa nemultumiti de preparatul lui. "Mi-am dat in cap singur", spune tanarul.

Vezi AICI intreaga desfasurare a evenimentelor!

Nico Lontras, Mihai Zamfira si Iosif Stefanescu au fost cei trei concurenti care s-au descurcat cel mai bine. Cel din urma a primit passcard-ul, iar ceilalti doi bucatari vor fi sefi de echipa in proba urmatoare.

La polul celalalt se situeaza Cerasela Lungu si Dragos Bercea, ca cei mai slabi concurenti. In final, juratii au decis: la duel merge Dragos Bercea. Iosif Stefanescu a facut un gest nemaintalnit: a vrut sa il salveze de la duel pe bucatar, folosind passcard-ul sau. "La 22 de ani, este cel mai priceput tanar pe care l-am cunoscut in toata cariera mea", a spus bucatarul. Insa regulile sunt reguli, asa ca Dragos Bercea merge in continuare la duel.

A treia proba - Proba de echipa: un dragon fioros, pentru luptatorii de arte martiale

La proba pe echipe, concurentii au avut de gatit pentru luptatorii unui club de arte martiale. Sefii de echipe, Nico Lontras si Mihai Zamfira, trebuie sa pregateasca alaturi de colegii lor cate un dragon, cu materiile prime pe care le gasesc pe mese. Totul intr-o ora si jumatate.

Cei doi sefi le-au impartit sarcinile fiecarui coechipier si au gandit meniul. Atat au avut timp sa realizeze, deoarece juriul a decis sa faca rocada intre ei si echipele pe care le conduc. Asa ca fiecare a trebuit foarte repede sa afle de la cealalta echipa ce au de facut si sa decida daca sunt de acord cu ideea chef-ului precedent, daca vor sa o imbunatateasca sau sa o schimbe complet.

Cand au mai ramas doar 20 de minute, juratii le mai fac o surpriza concurentilor: sefii de echipa revin la grupurile initiale. Nico Lontras a fost dezamagit de aceasta strategie: "Era prea tarziu sa fac asa cum mi-am propus de la inceput. Zamfira nu mi-a schimbat reteta, dar nu mai am timp sa termin asa cum voiam".

Vezi AICI cat de nemilos a fost juriul!

Incepe degustarea! Chef Hadad nu este impresionat de prezentarea echipei lui Mihai Zamfira: "Nu e nimic special!". Gustand apoi si din ceea ce a preparat celalalt grup, toti juratii s-au declarat incantati. "Fara echivoc, ceea ce a facut Nico Lontras cu echipa sa a fost net superior. Am vazut originalitate, inspiratie". a spus Tudor Constantinescu. "Foarte fain", a spus si Nicolai Tand.

Insa atunci cand verdictul pare clar, ochii de vultur ai lui Chef Hadad nu scapa nimic. Grupul lui Nico Lontras a uitat sa elimine plasticul de pe unele preparate, asa ca pierde proba, iar echipa lui Mihai Zamfira este declarata castigatoare.

Proba a patra - Pe muchie de cutit: tochitura romaneasca, reinventata in stil asiatic

Proba incepe cu un invitat special: prima Lady Chef din Romania, Cornelia Ghisoi. Aceasta le-a aratat concurentilor cum se prepara un produs de top, folosind zaharul Margaritar.

Se trece apoi la proba in sine: fiecare concurent trebuie sa aiba ca inspiratie tochitura romaneasca, transformand-o intr-un preparat cu iz asiatic.

Concurentii au idei cat de poate de diverse: de la prajirea inimilor, pana la fierberea mamaligutei in lapte de cocos.

"La mine in Italia, mamaliga se mananca in partea de nord. Mai mult, le spunem mamaligari celor din partea aceea", a marturisit Giovanni Piselli. Apoi, el a dezvaluit si de unde a invatat cum se face tochitura romaneacsa: de la o fosta iubita, moldoveanca.

"Tot ceea ce se pune in farfurie in fata clientului trebuie sa se poata manca!", il avertizeaza Lady Chef Cornelia Ghisoi pe Dan Bogatu, care a lasat o foita de lemongrass in farfurie, necomestibila.

Vezi demonstratia de gatit a Corneliei Ghisoi si reinventarea tochiturii romanesti!

"Mamaliga e foarte buna!", il lauda Chef Hadad pe Razvan Alexandru. "Daca imi place mie, inseamna ca e foarte buna!", continua el.

In cele din urma, Dan Bogatu este cel pe care juriul il condamna la duel. Acesta se va infrunta cu Dragos Bercea.

Ultima Proba - Duelul: Bercea versus Bogatu, sau Dragon versus Pasiune

In 30 de minute, ei vor trebui sa gateasca un desert traditional romanesc, la nivel de Top Chef. Insa ingredientele pe care trebuie sa le foloseasca sunt fructe exotice: fructul pasiunii si frunctul dragonului.

De cum au pasit pe taramul duelului, cei doi chefi incep spun cuvinte mari: „Vezi ca dragonul nu pierde!”, spune tanarul de 22 de ani, iar Dan Bogatu contreaza: „Vezi ca pasiunea castiga de obicei.”

Dragos Bercea e increzator: "Ca preparat, pot sa-l depasesc pe Bogatu oricand”. El alege sa prepare prajitura ca la bunica cu zmeura si fructul dragonului, in timp ce oponentul lui opteaza pentru papanasi cu fructul pasiunii.

Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu incep jurizarea. Sunt nemilosi si nu iarta pe nimeni: concurentii primesc doua truse de cutite ce trebuie deschise simultan. Cel ce va avea trusa completa va pleca acasa. 3, 2, 1... trusele se deschid si... stupoare! Ambele sunt complete!

Asadar, Dragos Bercea SI Dan Bogatu parasesc in aceasta seara competitia Top Chef.

Insa doar pentru putin timp. Fara nicio speranta, ei se afla in masina care ii va duce spre casa, dar la putin timp primesc un mesaj din partea juratilor. Acestia s-au razgandit si ii primesc inapoi in competitie, pe amandoi!

Afla aici DE CE le-a permis juriul lui Dragos Bercea si Dan Bogatu sa revina in concurs!

Asadar, au ramas in competitie 15 bucatari profesionisti. Ei se vor intrece si lunea viitoare pentru marele premiu de la 50.000 de euro si un stagiu de pregatire la un restaurant cu stele Michelin. Nu rata o noua editie TOP CHEF: luni, de la 20:30, la Antena 1!

Bercea versus Bogatu - dragon versus pasiune... Dragos Bercea: “Eu n-am voie sa gresesc”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Citește și
x