Antena Căutare

Episodul surprizelor

Este episodul surprizelor. Ingrediente surpriza, retete surpriza, decizii surprinzatoare. Plus un invitat supriza! Si cine putea fi un oaspete mai bun care sa aiba legatura mai strinsa cu surprizele decit Andreea Marin, Zina surprizelor, cum a fost cu simpatie numita ani in sir!

Este clar! Acesta a fost episodul surprizelor. Ingrediente surpriza, retete surpriza, decizii surprinzatoare. Plus un invitat supriza! Si cine putea fi un oaspete mai bun care sa aiba legatura mai strinsa cu surprizele decit Andreea Marin, Zina surprizelor, cum a fost cu simpatie numita ani in sir!

Cei 12 chefi stau aliniati in fata juratilor. "Se va lucra cu ingrediente pe care nu le cunoasteti! Dar va fi obligatoriu sa le folositi pe toate in retetele voastre", anunta Alina Puscas regula.

La comanda Alinei, chefii descopera tava pe care-i asteptau un pastrav, un ardei gras si o farfurioara cu malai, dupa care fug in Camara Top Chef pentru a-si lua si alte ingrediente folositoare de pe rafturile amenajate in stilul prietenos al Mega-Image, partenerul emisiunii. Incepea astfel numaratoarea inversa a celor doua ore in care erau obligati sa prepare o reteta cu care sa-i impresionezi pe cei 3 jurati Top Chef: Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu.

Mihai Irimia este cu zimbetul pe buze. "Pestele este specialitatea mea, cred ca totul o sa fie bine", a marturisit chef-ul de 31 de ani, care l-a avut mentor in cariera sa pe Pierre Wynants - chef de cuisine la restaurant “Comme chez Soi” din Bruxelles, un restaurant cu 2 stele Michelin. Si Liliana Petraru este optimista. "Am progresat mult de cind am venit la Top Chef", afirma moldoveanca. "Cand am vazut pestisorul ala in tava, mi-am zis: asta e sigur pestisorul de aur care o sa imi indeplineasca 3 dorinte", a declarat strengareste Cristian Carabageac, cel care si-a petrecut 10 ani ai carierei in bucataria hotelului Marriott din Bucuresti!

La un moment dat, ca o adevarata Scufita Rosie, Alina a trecut printre mese cu cosul plin de ... ingrediente, motiv pentru "lupii" chefi sa se napusteasca asupra ei. Prea concentrati la bancul lor de lucru (echipat profesionist de Bilancia), unii au reactionat tirziu si n-au mai prins nimic. "Nu ma asteptam sa vina", a spus Craciun, oradeanul de 33 ani care a avut sansa de a le gati celor mai faimosi jucatori de tenis ai momentului: Novak Djokovic, Andy Murray, Andy Roddick, Rodger Federer sau Rafael Nadal. "Eram la aragaz si pina am ajuns eu se golise cosuletul, asa ca am cerut 2-3 oua de prepelita colegilor", a reactionat Liliana Petraru.

Dupa un timp, juratii au inceput sa se plimbe printre mesele de lucru, sa constate ce fac concurentii. Chef Hadad a trecut in stilul sau caracterisitc pe linga Mihai Irimia spunindu-i amenintator: "mei, ochii este pe tine! Vreau sa vad preparat de top, asa cum esti tu!". (Citeste aici dialogul dintreTudor Constantinescu si Alexandra Leon)

Scufita Alina si-a facut din nou aparitia si e clar ca acum nu o mai rateaza nimeni. Strinsi ciorchine in jurul ei, toti cei 12 jurati asteapta SURPRIZA. Va amintiti, nu?, am zis la inceput ca este episodul surprizelor! Iar cind Alina dezveleste cosul si mainile se reped sa apuce ceva ... NIMIC. "A fost o gluma buna, ne-a mai destins putin", a apreciat momentul "Cara".

Ce au preparat cei 12 chefi!

George Craciun a fost primul chemat sa-si prezinte reteta: Pastrav cu mamaliga si rosii uscate. Mai tineti minte conditia? Sa foloseasca toate ingredientele! Ups, George a ratat oul de prepelita, fiind certat de Chef Hadad: "cand ai ordin in bucatarie, se respecta!". George parca s-a pierdut in padurea voioasei Scufite. Tace milc, derutat! "N-a avut atitudine", concluzioneaza Tudor Constantinescu. "Ei nu sint aici ca noi sa vedem ca stiu sa gateasca. Pentru ca-s convins ca stiu. Detaliile conteaza, este o competitie, asa vom alege cistigatorul!".

Mirela Ivascu a pregatit Pastrav cu sos de ardei iute si spanac cu caju. Pare speriata mai ales de ce a patit George cu citeva minute inainte. Primul care a zis ceva a fost Hadad, care a aruncat o unda si mai mare peste sufletul fetei! A inceput cu o voce amenintatoare, "Pentru mineeee ....", moment in care Mirela si-a inclestat pumnii ca un boxer care incearca sa intre in garda in fata unui partener mult mai puternic. Dar Joseph a schimbat brusc tonul: ... asa trebuie sa arate o farfurie! Este per-fec-ta!". Tensiunea Mirelei a fost atit de mare, ca acum pare ca se bucura din fiecare coltisor al sufletului ei. Tinara ridica miinile de parca ar fi marcat golul calificarii la Rio in meciul cu Grecia. Este simpatica foc! "Gusta sosul asta, e de ardei afumat", il indeamna Hadad pe Neculai care exclama incantat: "pfoaaaa"! "Eu, Joseph Hadad, spune: Bravo tie, Mirela!". "Incredibil, Mirela, m-ai uimit", concluzioneaza si Tand.

Alexandru Iacob a preparat File de pastrav in otet de orez cu lime (gustare rece) si Pastrav cu amestec mediteranean. A avut si parti bune, si unele controversate. "La 100 de grame de mincare sa pui 10 grame de capere", s-a mirat Neculai Tand, in timp ce Tudor Constantinescu a fost de parere ca "gusturile-s impartite. Unii oameni nu suporta caperele, altii le maninca direct cu lingurita!". Faptul ca a prajit putin menta cu zahar a fost pe placul lui Joseph Hadad, dar nu si pe cel al lui Tudor Constantinescu. Iar ultimul element controversat a fost codita prajita a pestelui. "Imi place", a zis Hadad, contrat rizind de Constantinescu: "sa vad eu o fafurie la restaurantul lui Joseph cu asa ceva in ea si mai vorbim apoi ...". Toti 3 juratii au apreciat insa faptul ca Iacob a pregatit 2 preparate aspectuase si gustoase!

Alexandra Leon a incercat sa surprinda cu Fishcake si tartar de pastrav, stirnind din nou admiratia lui Tudor: "pe mine m-a cucerit! O femeie frumoasa ca tine gateste atit de bine ... Nevasta perfecta"!

Desi are doar 28 de ani, Istvan Veres are in palmares restaurante de top, iar scoala de bucatari a facut-o in Franta. Neculai l-a citit: "lui ii place mult sa testeze, sa riste!". Sub presiunea surprizelor ingredientelor si a timpului scurt, Istvan s-a pierdut putin. A preparat Mousse de pastrav cu crumble de malai si migdale, doar ca, atunci cind a trebuit sa alerge dupa cosul Scufitei Rosii, a pierdut startul si nu s-a ales cu ce ingrediente dorea. A cerut timid ceva spanac de la Mihai Irimia, dar nu cit ar fi trebuit, iar ochiul format al lui Joseph Hadad a observat absenta: "Daca-s client si vad in meniu spanac, atunci acesta trebuie sa existe si in farfurie!". Istvan il folosise intr-un sos cu busuioc si lime.

Mihai Irimia a gatit un Pastrav cu legume de sezon. El a fost partenerul de spanac al lui Istvan, adica el a cedat din putinul spanac pe care-l prinsese de nu s-a mai remarcat nici la el in farfurie :))). "Farfuria ta arata foarte bine ... Gustul, combinatia .... Dar lipseste spanacul", a conchis juratul Tudor Constantinescu.

Cristi Carabageac a sperat sa prinda pestisorul de aur, dar acesta nu i-a indeplinit dorinta. Ba, mai mult, i l-a adus pe Hadad parca mai critic ca de obicei: "Ai avut 400 grame de pastrav la dispozitie. Cit avem in farfurie? 100 de grame! Si mamaliga? 120 de grame! Pai, ce-am comandat eu, pastrav sau mamaliga?". Reteta sa: Pastrav inabusit cu ardei copt si mamaliga!

Daniel Grosu a marturisit din prima ca lui nu-i plac surprizele, dar n-a avut un disconfort asa de mare. A preparat un Pastrav marinat cu arome asiatice de a smuls aprecierile simultan de la Neculai si Tudor: "Asta inseamna talent, sa faca din mamaliga ceva asemanator Saint Jacques! Umitor!"

Liliana Petraru a pregatit Pastrav prajit in crusta de malai cu spanac, iar Paul Purice a propus o reteta de Rulouri de pastrav cu sparanghel! N-au impresionat, iar Purice a ajuns la duel!

Mirela Ivascu si Alexandru Iacob au fost premiantii rundei si au putut sa-si aleaga echipele pentru a se intrece in a pregati masa Zinei surprizelor: Andreea Marin!

Muză pentru Top Chef? Andreea Berecleanu a degustat din bunătățile lui Joseph Hadad... "Surprize, surprize", după ce Zâna a pășit ca oaspete la "Top Chef"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Citește și
x