Antena Căutare

Intoarcerea la origini

In lupta pentru titlul de Top Chef au mai ramas doar patru bucatari: Nico Lontras, Ionut Lupu, Giovanni Piselli si Dragos Bercea. Va fi o cursa dura. Oare prieteniile se vor destrama ori se vor lega si mai bine?

In lupta pentru titlul de Top Chef au mai ramas doar patru bucatari: Nico Lontras, Ionut Lupu, Giovanni Piselli si Dragos Bercea.

Va fi o cursa dura. Oare prieteniile se vor destrama ori se vor lega si mai bine?

De aceasta data, locatia aleasa este Palatul Mogosoaia, loc in care se va desfasura un Bal, iar chefii nostri vor trebui sa gateasca pentru aceasta petrecere.

Prima proba incepe. Cei patru au de transat in 30 de minute un berbecut, astfel incat sa se poata pregati din el o cina imparateasca.

“La prima proba au avut de transat o carcasa de vita, la ultima proba le-am dat sa transeze un berbecut pentru ca am vrut sa vad daca le merge mana, daca au invatat ceva.” spune Chef Hadad.

“Cu berbecutul, patru personae, e mai greu ca atunci cand incerci sa-l transezi singur. Pentru ca sunt prea multe maini, unul trage intr-o parte, unul in cealalta, treabuie sa fii foarte atent. Trebuie sa fii mai atent ca sa nu-ti tai colegii decat sa transezi berbecutul.” spune Nico Lontras.

“Toti au avut dexteritatea aia de a curata bine berbecutul. Adica am vazut la Giovanni Piselli cum a luat coasta aia mare si a curatat-o frumos, fiecare oscior l-a curatat. Ionut Lupu cum taia frumos la tendoane, a fasonat bine, cum trebuie, s-au facut lucruri frumoase. Au scos in evidenta fiecare piesa din berbecut.” declara cu mandrie Nicolai Tand.

Priviti atent in timp ce trasnseaza de cele sase perechi de ochi ale juratilor, cei patru taie care mai de care, gandindu-se deja la ceea ce vor gati pentru Marele Bal.

“Cred ca o sa avem parte de un Bal pe cinste. Cred ca o sa se gateasca cu produse de lux, nu? Cred ca o sa gatim probabil cu fois gras, o sa gatim cu icre negre, poate homari, cine stie?” isi exprima parerea Dragos Bercea.

“Cand ma gandesc la Bal, ma gandesc la regi, la regine, la masti. Inseamna noblete, multe lucruri fine.” este de parere Lontras.

30 de minute trec si, juratii nu vin sa examineze ceea ce concurentii au transat ci le mai acorda inca 20 de minute pentru a pregati un antreu de top pentru primii 20 de invitati care sunt deja pe drum.

Se pare ca lucrurile nu mai sunt atat de simple ca pana acum. Toti se gandesc la printese si imaginatia depaseste orice limita. Insa timpul este nemilos si juratii vin la degustare.

Prima mancare degustata este cea a lui Dragos Bercea: Carpaccio de champignon cu samburi de dovleac crocanti si ulei de dovleac si un Tartar de ton afumat cu ananas si coriandru.

Ochiul lui Chef Hadad observa imediat ca Dragos a pus intr-o farfurie mai multe ciuperci decat in alta: „Adica sa stea oamenii in jurul mesei si sa se intrebe: acolo sunt sase bucati, eu am cinci, ce se intampla? Ochii de sef-bucatar trebuie sa fie cum spun eu, ochi de vultur.”

Insa gustul este delicios, iar Bercea este apreciat: „A fost foarte-foarte rafinat, a fost o mancarica de Palat” este parerea lui Nicolai Tand.

Ionut Lupu a pregatit niste Trandafiri de somon umpluti cu branza si chipsuri de paine, insa chef Hadad nu este de acord: „Niciodata sa nu pui painea pe mijloc. Daca gustarea vine fara paine, legea spune ca trebuie paine neagra si paine alba langa omul respectiv.”

Nici sosul nu este pe gustul lui Joseph Hadad: „Sosul lui, otet balsamic cu miere ori cu zahar a fost foarte concentrat. Asa ceva nu poate sa manance un Rege.”

Prezentarea insa deosebita.

Nico Lontras a pregatit o Tortilla cu branza si confi de papaya cu miere si alune. Parerea chefilor este ca preparatul are un gust predominant dulce.

Piselli prezinta un Carpaccio de pesaola pe pat de salata, cu oua de prepelita si icre negre.

„Nu a fost creatie, nu a fost ceva mai deosebit pentru masa Regilor” e de parere Chef Hadad.

„Lucruri simple, dar gustoase, nu e mare nebunie, dar e buna” e de parere Nicolai Tand.

Insa juratii nu dau o sentinta si invita in scena „Printii si Printesele” care sunt... SURPRIZA - toti ceilalti bucatari care au luat parte la prima editie a concursului Top Chef.

Toata lumea se imbratiseaza, iar cei patru concurenti isi invita fostii adversari sa deguste ceea ce ei au preparat.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Citește și
x