Antena Căutare

Mic dejun frantuzesc

Pornind de la doua croissante, concurentii trebuie sa dovedeasca ca pot fi cei mai buni, facand in 45 de minute un mic dejun frantuzesc, dulce ori sarat, hranitor si gustos.

Mic dejun frantuzesc Galerie
Mic dejun frantuzesc

Pornind de la doua croissante, concurentii trebuie sa dovedeasca ca pot fi cei mai buni, facand in 45 de minute un mic dejun frantuzesc, dulce ori sarat, hranitor si gustos.

Tudor Constantinescu: „Cand vine vorba de mic dejun frantuzesc, aicea, ce sa spun, este in sine un spectacol culinar, este o ceremonie.

Multi nu stiu, dar croissantul a fost creat in Austria, in Viena de un patiser pentru a celebra victoria Imperiului Austro-Ungar asupra Imperiului Otoman. Aceast tip de patiserie era sub forma de semiluna. Francezii l-au preluat si astazi este in toata lumea.”

Desi in competitie au ramas doar cativa concurenti, ei continua sa se incurce tot timpul unii de ceilalti prin bucatarie.

Daca Aurelia Moscu nu se regaseste in bucataria frantuzeasca, Ionut Lupu in schimb, exceleaza.

Aurelia Moscu: „Creierul meu a refuzat sa functioneze normal, pur si simplu... Am avut o zi mai proasta, la probele astea nu m-am simtit eu ok.”

Giovanni Piselli nu prea a stiu foarte bine ce anume sa pregateasca si a cam dat-o in bara. Drept urmare, Chef Hadad il trimite direct la Duel!

„Nu stiu ce a fost incapul lui. N-a prezentat nimic. Nici unt. Ce a fost acolo in farfuria lui... Asta e mic dejun frantusesc? ”

Mihai Zamfira, Razan Alexandru sau Dragos Bercea nu se lasa invinsi de bucataria frantuzeasca, ei prezentand juratilor niste farfurii uimitoare. Sa le mananci cu ochii si alta nu!

Pofticiosul jurat, Tudor Constantinescu apreciaza farfuria lui Dragos Bercea ca fiind gustoasa, insa neindastulatoare. Replica lui Bercea insa nu intarzie: „Cantitate e in Romania, in Franta nu e cantitate, este calitate, e rafinament, e gust. Cantitate, numai la noi este cantitate. Mancam cat mai mult.”

De ziua lui, Dan Bogatu vrea sa fie "la inaltimea" lui Giovanni Piselli, si pregateste un mic dejun ce lasa de dorit, enervandu-l pe Joseph Hadad intr-atat de tare incat sa-i spuna: „Bogatu, esti praf!”

Tudor Constantinescu il enerveaza peste masura pe Bogatu cu o intreabare: „Te simti prea slab pentru urmatoarele etape ale competitiei?”

Replica este ca u fulger: „Slab niciodata! Nu ma face slab. Nimeni nu ma face slab. Nici tata nu ma face slab pentru ca sunt al dracului. Preparatul, ok, a fost slab. Dar eu, Je, Bogatu, nu sunt slab!”

In urma acestei probe niciunul dintre concurenti nu primeste Pass-Card-ul.

Ionut Lupu si Dragos Bercea, sunt cei mai buni, dret urmare sunt numiti sefi de echipa.

„Cand am auzit, nu! Iar sef de echipa?! E cel mai rau lucru pentru ca daca pierzi, toate vin spre tine. Primesti lovituri din toate partile.” spune Dragos Bercea.

Aurelia Moscu si Dan Bogatu sunt trimisi alaturi de Giovanni Piselli, la duel.

De la Gastronomie la Pictura... Cocosul galic in bucataria frantuzeasca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x