Antena Căutare

Preparate traditionale si maiestrie de Top Chef

Concurentii nu scapa atat de usor pe cum se asteptau. Daca prima proba a inceput si s-a desfasurat intr-o atmosfera de poveste, la aceasta a doua proba ne intoarcem in competitie. Fiecaruia i se da o bucata de carne de porc si una de curcan pentru a pregati un preparat traditional. Timpul pe care-l au la dispozitie este de 1 ora si 30 de minute.

Preparate traditionale si maiestrie de Top Chef Galerie
Proba de foc

Concurentii nu scapa atat de usor pe cum se asteptau. Daca prima proba a inceput si s-a desfasurat intr-o atmosfera de poveste, la aceasta a doua proba ne intoarcem in competitie.

Fiecaruia i se da o bucata de carne de porc si una de curcan pentru a pregati un preparat traditional. Timpul pe care-l au la dispozitie este de 1 ora si 30 de minute.

Tensiunea se reinstaleaza, iar pentru a-i relaxa, Laura Lavric soseste sa le cante. Voia buna isi face aparitia, toata lumea danseaza.

Dar sa trecem la farfuriile noastre si sa vedem ce pregateste fiecare.

“Sa umplu farfuria, ca asa manaca romanul, cu farfuria plina. Sa trecem de fine dining-uri si de trei surcele in trei acadele pe farfurie. Am zis sa fie o masa copioasa la care sa nu te mai ridici sa-ti mai pui ceva. Poate doar sa-ti umpli paharul cu vin.” spune Iosif Stefanescu.

Timpul curge insa, nu sta in loc, iar mainile chefilor toaca si prepara fara oprire.

Ochii juratilor insa sunt foarte vigilenti.

Tudor Constantinescu este din nou dezamagit: “Nimeni nu mai alege clasicul, tochitura aia, pomana porcului cu mamaliga si cu vin din belsug, rosu, cu care am copilarit. Incredibil!”

Tigaile sfaraie pe foc, mintile concurentilor inventeaza, inimile ticaie de emotie, iar miresmele se raspandesc.

3, 2, 1, mainile sus! Proba se incheie.

“Este foarte strans. Toate farfuriile arata foarte bine. Daca acum cateva etape nu-mi faceam griji pentru farfuria mea, acum orice se poate intampla.” declara Iosif Stefanescu.

Oboseala isi face loc pe chipurile concurentilor, insa emotia este mult mai puternica. Jurizarea incepe.

Nico Lontras a preparat un curcan umplut cu prune si salvie. Carnea de porc sta la locul ei. Are o farfurie reusita.

Iosif Stefanescu a facut un cotlet de porc cu sote de ciuperci, rulada de curcan cu prune si branza cu mucegai. Sefii nu sunt incantati de gustul atat de dulce al preparatului.

Ionut Susala a facut un carnat italienesc si un piure cu jumari si spanac. Mancarea e gustoasa. Sosul insa, nu prea. Insa Tudor Constantinescu ii spune: “Ionut, ce vad in farfuria ta, e ce mi-as dori sa vad in gastronomia romaneasca de acum incolo. Este nivelul la care mi-as dori sa primesc in toate restaurantele din Romania un preparat.”

Dragos Bercea a preparat un duet de porc cu curcan in piele de curcan, gutui si blat de nuci. E un preparat corect, dar fara gust, uscat.

Ionut Lupu a facut o placinta de curcan cu cartofi, mar copt cu nuci si cotlet cu sos de prune. Dar carnea este foarte tare.

Giovanni a facut o rulada de curcan cu umplutura de porc si fructe uscate, ceapa caramelizata si crema de morcovi si spanac tras la tigaie. Chef Hadad ii spune: “Imi place ceapa, nu e dulce. Si spanacul este al dente. Carnea de curcan e tare, dar gustul e nemaipomenit.”

“Interesant. E o idee foarte buna, rafinata. Este pentru prima data cand gust piure de morcov cu miez de nuca.” Il lauda Tufor Constantinescu.

Nici juriului nu ii este usor, insa trebuie sa decida. Cel mai bun este desemnat Nico Lontras si deci, primul calificat in FINALA.

La duel merge Iosif Stefanescu.

Sa ducem traditia mai departe... In echipa si nu prea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x