Antena Căutare

Sa ducem traditia mai departe

Competitia Top Chef se apropie de final. In aceasta seara concurentii ramasi arunca in lupta toate aromele. La drum au pornit 24, dar sita juratilor i-a cernut pe rand. La final va ramane doar unul: primul Top Chef al Romaniei. La aceasta proba, cei sase bucatari ramasi in lupta vor trece prin parjolul focului. Ei vor trebui sa imbine stravechile obiceiuri romanesti cu maiestria de chefi de top si sa parleasca un porc pentru a scoate sorici de top. Totul in doar 45 de minute.

Sa ducem traditia mai departe Galerie
Prob1: LOVITURA DE CUTIT

Competitia Top Chef se apropie de final. In aceasta seara concurentii ramasi arunca in lupta toate aromele. La drum au pornit 24, dar sita juratilor i-a cernut pe rand. La final va ramane doar unul: primul Top Chef al Romaniei.

La aceasta proba, cei sase bucatari ramasi in lupta vor trece prin parjolul focului. Ei vor trebui sa imbine stravechile obiceiuri romanesti cu maiestria de chefi de top si sa parleasca un porc pentru a scoate sorici de top. Totul in doar 45 de minute.


“Of, Doamne! Cand am vazut porcul ala acolo, invelit in paie, a fost ca un déjà vu pentru mine. M-am vazut iarasi un mucos, cu caciulita de-aia de rusnac pe cap. Ultima oara am asistat la un asa spectacol cred ca acum 20 de ani, daca nu si mai mult.” spune Iosif Stefanescu.

“Surpiza a fost super-cool pentru ca niciunul dintre noi n-am mai vazut de zeci de ani. Eu n-am mai vazut de 14 ani. In Norvegia nici atat.” confirma Nico Lontras.

Iar inainte de a se pune pe treaba, chefii au fost cinstiti, asa cum e obiceiul, cu tuica fiarta.

“E fain tot timpul cand vezi la televizor ca se taie porci, cand vezi ca altii se ocupa de porci, dar ca sa-l faci tu, nu-i usor. Ca sa faci un porc sa fie bun soriciul, trebuie sa fii dibaci cum se spune la noi, ca daca-l arzi prea tare se crapa, adica nu e bun. Trebuie avut mare-mare grija.” spune juratul Nicolai Tand.

“Am mai facut si cand eram mic, in copilarie, stateam pe lana bunicul, pe langa mama, pe langa tata cand faceau porci si am prins ceva. Iar in ultimii trei ani, chiar fac an de an.” povesteste Ionut Susala.

“Si, usor-usor, ne-am apucat de porc, sa-l parlim. Noi i-am dat foc acolo si l-am lasat sa arda. I-am mai pus paie, i-am mai tot pus.” spune Dragos Bercea.

“Cand am vazut ce avem de facut, ca trebuie sa curatam porcul, mi-a placut foarte mult. Doar ca a fost diferit de cum stiam eu.” spune Giovanni Piselli.

Si amintirile navalesc in mintile si inimile concurentilor care isi dau silinta sa faca tot ce stiu mai bine ca totul sa iasa perfect.

“Sunt socat. Eu sunt de 16 ani de zile aici in Romania si n-am vazut asa ceva. Am ramas socat. Noi evreii in primul rand nu mancam porc. Este prima data cand vad eu cum se curata un porc. N-am stiut ca este acolo porc si am intrebat: ce este acolo? Este porc. Am spus: nu se poate. Si da, era adevarat. Am vazut o ureche de porc, m-am speriat.” spune Chef Hadad.

Juratul Nicolai si-a adus aminte de copilarie si s-a implicat alaturi de concurenti la aceasta proba, iar amintirile il navalesc si pe el:

“Normal ca nu m-am putut abtine. Am crescut cand eram mic, la mine la tara, dimineata auzi numai porci tiguind. Toata lumea taie porcii. E o atmosfera tare faina.”

Atmosfera este acum una incredibila, concurenti si jurati muncesc cot la cot si se distreaza.

“Proba este inedita si frumoasa in acelasi timp si ma bucur ca am avut posibilitatea sa ma intorc oarecum in trecut, in copilarie si sa fac ceea ce facea bunicul meu. Sper sa ma vada, sa se uite la mine. Sarut-mana tataie, te pup. Te iubesc!” declara Iosif Stefanescu.

Nicolai Tand cunoste secretele soriciului, asa ca nimeni nu-l poate pacali.

Chef Hadad nu poate gusta si ii lasa pe Nicolai si pe Tudor sa aleaga, iar el admira farfuriile.

Unul dintre concurenti apare fara farfurie. Ionut Lupu prezinta doar soriciul, insa este apostrofat crunt de juratul Tudor Constantinescu: “Vrei sa pleci acasa? Pai asta-i prezenrare? Daca continui asa, n-ajungi la sfaritul zilei! Unde suntem aici, Lupu?”

Nimeni insa nu este eliminat si toti merg mai departe la cea de a doua proba.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x