Antena Căutare

Trei preparate pentru 4 bucatari

Proba de foc a dat de furca multor concurenti. Este inevitabil, insa unul dintre cei patru bucatari ramasi in lupta va ajunge la duel la finalul acesteia. A fost dificil pana acum? Ei bine, greul de-abia acum incepe.

A fost dificil pana acum? Ei bine, greul de-abia acum incepe.

Din berbecutul transat, acum chefii au de pregatit intr-o ora si jumatate, o ciorba, un gratar si o tocana.
Nimeni nu mai sta pe ganduri. E foarte multa treaba de facut.
Fiecare se indreapta intr-o alta directie: Lontras alege stilul asiatic, Piselli stilul italienesc, iar Berbea si Lupu merg pe stilul romanesc.
„Am avut doua tabere, am avut doua persoane: Ionut Lupu si Dragos Bercea care s-au dus pe ceva clasic, romanesc si in cealalta tabara i-am avut pe Nico lontras si pe Giovanni Piselli care au incercat sa aduca curry, cardamon, au incercat sa deie niste tente, sa schimbe un pic gustul clasic de tocana, de supa sau de ciorba. Au facut altceva, au creat in farfurie.” spune Nicolai Tand.
„Giovanni a inovat cu genul asta de combinatii. Sunt niste lucruri atat de bune pe care din pacate de multe ori ne este frica sa mergem in directia respectiva. Cine s-ar gandi o aroma de cafea intr-un sos pentru berbecut? Si totusi... cat impact poate avea doar un sos parfumat cu cafea alaturi de o carne de berbecut” spune Tudor Constantinescu.
Urechile juratilor sunt vrajite de ceea ce aud, ochii lor sunt incantati de ceea ce vad ca se prepara, iar nasurile lor sunt fermecate de aromele ce ies din oale si tigai.
Unii au ales sa mearga pe clasic neasumandu-si nici un risc, atii inoveaza, sperand astfel sa iasa in evidenta.
Dansatorii sunt se pregatesc deja de Marele Bal. Juratii insa, tebuie sa fie convinsi ca preparatele trebuie sa fie pe masura unui eveniment regal.
3, 2, 1... proba se incheie si se trece la degustare. Insa emotiile sunt inevitabile, caci miza este ENORMA!
Dragos Bercea a preparat Ciorba de miel cu smantana si tarhon, acrita cu lamaie, Muschi de berbecut in crusta de alune si Tocana de berbecut cu legume si galuste cu menta.

Dragos a uitat sa puna carne in ciorba, iar juriul a observat.
Nico Lontras a facut o ciorba de combinatie mediteraneana cu una nord-africana, la tocanita a facut o retea clasica, indiana, iar la gratar a facut ceva pe gustul lui.

Dar gusturile juratilor sunt diferite, asa ca ramane de vazut.
Fiecare concurent e mandru de preparatele sale. Pregatirile pentru Marele Bal sunt in toi. Nu se admit greseli. Totul trebuie sa arate impecabil. Oaspeti de soi vor gusta din bucatele lor, iar juratii sunt mai exigenti ca niciodata.
Ionut Lupu a pregatit Ciorba de miel cu tarhon si menta, Ostropel de miel cu mamaliguta la gratar si File de miel cu carofi, ceapa la cuptor si fasole cu unt.

Preparatele lui au fost insa considerate cam grase de catre Chef Hadad: „La mama acasa si eu mananc cu grasime. Dar pentru Rege ar trebui sa dai ciorba de top, fara grasime.”
„Identitate Top Chef nu regasesc in niciunul din preparatele tale.” ii spune Tudor Constantinescu.
„Eu as zice sa scoti Asul din maneca cat de repede. Sincer. Deci esti un pic in pericol.” il avertizeaza juratul Tand.
„Eu scot Asii cand chiar cred ca sunt in pericol. Cand consider eu ca nu sunt in pericol nu scot acei Asi” se apara Lupu.
Giovanni Piselli a pregatit Supa in stil indian, Muschiulet si cotlet de miel cu garnitura de orez cu nuca, o crusta de paine aromata cu ierburi si un sos de cafea si Tocanita in stil italienesc cu legume.

t

„Farfuria lui si prezentarea lui si gustul lui, asta se serveste pentru Rege si pentru Printese” spune Joseph Hadad.
Dar care vor fi bucatele alese sa stea pe mesele invitatilor? Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu sunt pregatiti sa le dezvaluie rezultatele.
„Spre marea noastra uimire si dezamagire, la aceasta proba am vazut mari diferente intre voi.” le spune Tudor Constantinescu.
Preparatele lui Piselli sunt declarate a fi cele mai bune.
Ionut Lupu si Dragos Bercea au gatit cel mai prost si ar trebui trimisi la duel, insa li se mai da o sansa.
„Putem sa facem mult mai mult. Mai avem multe de demonstrat si eu si Ionut. Suntem chefi adevarati si mai avem multe de demonstrat. Chiar mai vrem inca o sansa” este parerea lui Bercea.
Ultima sansa din concurs li se acorda acestor doi bucatari, daca nu, ei vor fi trimisi acasa.

Intoarcerea la origini... Patru concurenti, patru echipe, 24 de bucatari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Citește și
x