Antena Căutare

Prognoza meteo pentru luna iunie 2024. Cum va fi vremea în prima lună de vară

Meteorologii au anunțat cum va fi prima lună de vară, iunie 2024. Află ce temperaturi se vor înregistra în următoarele săptămâni.

femeie imbracata in rochie cu dungi in lanul de grau
Meteorologii au anunțat cum va fi prima lună de vară, iunie 2024. Află ce temperaturi se vor înregistra în următoarele săptămâni. | Shutterstock.com

Vara anului 2024 se apropie cu pași repezi. Descoperă cum va fi vremea în iunie și ce temperaturi se vor înregistra.

Prognoza meteo pentru luna iunie 2024. Cum va fi vremea în prima lună de vară

Între 27 mai și 3 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

În perioada 3 - 10 iunie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în majoritatea regiunilor.

Citește și: Din ce trăiesc fiicele lui Corneliu Vadim Tudor. Ce s-a ales de ele după ce moartea politicianul le-a îngropat în datorii

În penultima săptămână din iunie 2024, 10 - 17, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele multianuale în regiunile sudice și estice și vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei în rest.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în sudul și sud-estul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în restul țării, conform Click.

Prognoza meteo vară 2024. Cum va fi vremea la mare

Pentru vara anului 2024, prognoza meteo pentru litoralul românesc arată un sezon cald, influențat de tranziția de la fenomenul El Niño la La Niña.

Conform AccuWeather, în vara anului 2024 se vor înregistra temperaturi considerabil sub pragul canicular de 35 de grade, vremea având un aspect destul de neobișnuit în contextul încălzirii globale.

Iunie 2024 va debuta cu temperaturi plăcute, cuprinse între 25-27 grade Celsius. Perioadele de căldură ar putea fi întrerupte de ploi scurte și furtuni, mai ales la începutul verii. Deși precipitațiile vor fi reduse, nu sunt excluse ploile de vară scurte și intense, caracteristice acestei perioade.

Citește și: Zodiile acestea sunt favoritele universului în perioada 20 mai- 20 iunie. Ce nativi au noroc în toate în sezonul Gemenilor

Pe litoral, vremea va fi în general însorită, ideală pentru turism și activități în aer liber. Brizele marine vor aduce uneori o ușoară răcorire, mai ales pe timpul serii.

Acest trend se va menține și în luna iulie 2024, când temperaturile vor oscila între 25-29 grade Celsius. În luna august, temperaturile vor rămâne în jurul valorii de 30 de grade Celsius, conform estimărilor meteo ale specialiștilor.

Prognoza meteo 18 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 21 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x