Președintele Klaus Iohannis, prezent la recepția unităților mobile ATI cumpărate de Fundația Mereu Aproape, prin donațiile strânse la Teledonul Români Împreună: „Este impresionant”

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la Romexpo, la recepția celor două unități mobile de Terapie Intensivă, cumpărate de Fundaţia Mereu Aproape din donaţiile strânse în cadrul „Teledon Români Împreună”.

„Este impresionant ce am văzut astăzi. Aceste 4 tiruri care fiecare dintre ele are o funcțiune completă de secție ATI cu toată aparatura necesară și aceste unități vor putea fi folosite acolo unde este nevoie și pentru COVID dar și pentru orice alte situații.

Pe de altă parte este rezultatul unui parteneriat foarte frumos. Achiziția și dotarea este rezultatul unei colabolări foarte bune între autorități, mediul privat, persoane fizice, voluntari și iată că se poate.

Sunt dotări de utlimă oră și sunt convins că atunci când va fi nevoie de ele vor fi extrem de utile. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați. Vreau să mulțumesc și celor care au donat bani pentru acest proiect”, a spus Klaus Iohannis.

Două dintre cele patru unităţi mobile de Terapie Intensivă ce au intrat, de astăzi, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost cumpărate de Fundaţia Mereu Aproape din sumele donate în cadrul Teledonului Români Împreună.

Unităţile au câte 12 paturi şi sunt dotate cu aparatură performantă care îi va ajuta pe pacienţii în stare gravă şi critică să lupte cu boala.

Din sumele donate în cadrul Teledonului Români Împreună, unde Fundația Mereu Aproape, sprijinită de români donatori din întreaga țară, a strâns 4.046.687 EURO, fundația a acordat și continuă să acorde sprijin cadrelor medicale din România în lupta cu noul coronavirus.

Până acum, Fundația Mereu Aproape a făcut achiziții de echipamente medicale de înaltă performanță și de echipamente de protecție care, în mare parte, au și ajuns și sunt deja folosite în unitățile medicale din toată țara.

Unitățile de Terapie Intensivă vor putea fi deplasate rapid oriunde pe teritoriul țării pentru a crește capacitatea spitalelor de primă linie în îngrijirea pacienților

Valoare totală este de 877.271 EURO.

Cele două unități mobile de Terapie Intensivă fac parte dintr-un grup de patru, două cumpărate de Fundația Mereu Aproape, două de alte entități de business și umanitară.

Prin aceste unități, România este prima țara din UE care are unități mobile de Terapie Intensivă pe roți, ceea ce înseamnă că, odată deplasate acolo unde este nevoie, pot fi folosite imediat. Un avantaj față de spitalele de campanie care au nevoie de montare și abia apoi pot fi utilizate.

Fundația Mereu Aproape a cumpărat două din totalul de patru unități mobile de Terapie Intensivă. Toate cele patru vor fi plasate strategic la nivel național, regional, pentru o reacție rapidă în caz de pandemie sau accidente colective și dezastre.

România va fi prima țara din UE ce are unități mobile de Terapie Intensivă pe roți

Cele două unități mobile de Terapie Intensivă sunt dotate cu 24 de monitoare de funcții vitale și 24 de console cu injectomate și perfuzomat.

Cele două unități mobile de Terapie Intensivă cumpărate și dotate cu aparatura medicala de Fundația Mereu Aproape, prin generozitatea donatorilor la Teledonul „Români Împreună”, intră în dotarea rezervei naționale de protecție civilă. Fundația Mereu Aproape le donează Inspectoratului General pentru Situații de Urgență prin Fundația pentru SMURD.

Ultimele știri