Ajutor nesperat pentru bolnavii în stare gravă. Unitățile mobile de Terapie Intensivă, cumpărate în urma Teledonului Români Împreună, ajung , astăzi, la ISU

Cele două unităţi mobile de Terapie Intensivă cumpărate de Fundaţia Mereu Aproape din donaţiile "Teledon Români Împreună" vor fi dăruite, astăzi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Preşedintele României şi premierul Ludovic Orban vor vizita aceste unităţi de Terapie Intensivă.

Unităţile au câte 12 paturi şi sunt dotate cu aparatură performantă care îi va ajuta pe pacienţii în stare gravă şi critică să lupte cu boala.

Din sumele donate în cadrul Teledonului Români Împreună, unde Fundația Mereu Aproape, sprijinită de români donatori din întreaga țară, a strâns 4.046.687 EURO, fundația a acordat și continuă să acorde sprijin cadrelor medicale din România în lupta cu noul coronavirus.

Până acum, Fundația Mereu Aproape a făcut achiziții de echipamente medicale de înaltă performanță și de echipamente de protecție care, în mare parte, au și ajuns și sunt deja folosite în unitățile medicale din toată țara.

DOUĂ UNITĂȚI MOBILE DE TERAPIE INTENSIVĂ au venit în România vineri seara

Unitățile de Terapie Intensivă vor putea fi deplasate rapid oriunde pe teritoriul țării pentru a prelua pacienții din zonă roșie , acordand suport spitalelor cu TI supraaglomerat sau lipsa.

Valoare totală este de 877.271 EURO.

Cele două unități mobile de Terapie Intensivă fac parte dintr-un grup de patru: două cumpărate de Fundația Mereu Aproape, două cumpărate de alte entități de business și umanitare.

Toate cele patru unitati vor fi echipate si cu ventilatoare de transport asigurate de statul român.

Prin aceste patru unități, România este prima țară din UE dotată cu unități mobile de Terapie Intensivă pe roți, ceea ce înseamnă că, odată deplasate acolo unde este nevoie, pot fi folosite imediat. Un avantaj față de spitalele de campanie ce au nevoie de montare și abia apoi pot fi utilizate.

O unitate mobilă de Terapie Intensivă este echivalentul unei secții de Terapie Intensivă cu 12 paturi. Practic, prin Teledon, românii au asigurat un plus de 24 de paturi de Terapie Intensivă.

Ultimele știri