Căutare Live

"Români Împreună" - Şerban Bubenek, preşedintele SRATI: Ajutați-ne să câștigăm această bătălie. Stați acasă și donați

Profesorul Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a vorbit despre bătălia din terapie intensivă și despre cât de importante sunt donațiile. Află cum poți dona! Află cum poți ajuta să strângem bani pentru a cumpăra echipamentele atât de necesare medicilor, în această perioază de pandemie coronavirus.

"Români Împreună" - Şerban Bubenek, preşedintele SRATI: Ajutați-ne să câștigăm această bătălie. Stați acasă și donați

Șerban Bubenek a făcut un apel către români să ajute pentru câștigarea a două bătălii: izolarea și echiparea medicilor.

„Ne-ar mai trebui 1.800 de ventilatoare. În România în următoarele 30 de zile se vor da două bătălii foarte importante: bătălia izolării și cea a aprovizionării în spitale cu echipamente de protecție pentru medici, asistente și infirmiere, care sunt insuficiente.

Prima bătălie poate fi câștigată. Nu înțeleg lamentările concetățenilor noștri care stau acasă, pe internet, au posibilitatea să își facă cumpărături, să citească, să desfășoare orice fel de activiăți. Și le-aș aduce aminte că în Primul Război Mondial, 500.000 de români au stat în tranșee doi ani. În Al Doilea Război Mondial, un milion de români au stat în zăpadă până la gât, în stepele rusești și apoi în munții Tatra. Nu pot înțeleg cum nu putem sta în casă.

Această bătălie este la fel de importantă ca cea pentru câștigarea echipamentelor de protecție.

Am făcut un calcul, bazat pe experiența Italiei, Spanie și Franței. În cel mai rău scenariu, în România vom avea între 100.000-300.000 de cazuri în următoarea lună. Avem nevoie de peste 5 milioane de combinezoane impermeabile, de halate, 10 milioane de mănuși sterile, 5 milioane de viziere, de ochelari de unică folosință”, a explicat Șerban Bubenek.

Citește și: Români împreună. Salvează! Donează! Cel mai mare teledon virtual din România

Români din ţară şi de pretutindeni pot spune Ajut Eu! și să ia parte la teledonul organizat de Antena Group și Fundația Mereu Aproape.

Teledonul „Români Împreună” îşi propune să strângă fonduri pentru utilarea secţiilor ATI cu echipamente si aparatură medicală și este diuzat simultan pe cinci canale TV: Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV și Antena 3.

Vezi aici toate modalitățile prin care poți dona pentru strângerea de fonduri atât de necesară cumpărării de echipamente medicale de urgență, care să ajute eroii în alb să salveze viețile noastre, ale tuturor.

Poți dona prin card bancar, în cont, prin PayPal, SMS sau chiar telefonic!

"Români Împreună" - Povestea cu final fericit a unuia dintre primii români vindecaţi de Covid-19... "Români Împreună" - Povestea lui Ciprian Nechita: Am căzut psihic pentru că nu știam câte persoane aș fi putut...

Fie că ești persoana care vrea să-i fie îndeplinită o dorință sau că știi pe cineva care are o dorință, Ajuteu.ro este platforma unde dorințele devin realitate. Alege una dintre cele două variante și urmează pașii de înscriere, iar noi o să ne ocupăm de restul.

Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească
Aici ai lista cu zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Trei semne zodiacale...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2022. Leii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2022 vine cu vești bune pentru nativii Leu. Astrele spun că...
Ultimele știri
x