Antena Căutare

Mobilizare impresionantă a oamenilor, la teledonul „Români Împreună”. Și-au donat alocațiile sau pensiile pentru „eroii în alb”

Cel mai mare teledon virtual din România, care își propune să schimbe previziunile sumbre în lupta împotriva pandemiei, a adunat peste 2,6 milioane de euro în cele 6 ore de emisie. Donațiile continuă pe platforma Ajuteu.ro Află cum poți ajuta să strângem bani pentru a cumpăra echipamentele atât de necesare medicilor.

Galerie
A început cel mai mare teledon virtual din România

Români din ţară şi de pretutindeni răspuns apelului Antena Group și Fundației Mereu Aproape și au donat în cadrul teledonului „Români Împreună”

Români simpli, vedete, dar și foarte multe companii s-au alăturat demersului nostru și au donat sume importante de bani pentru echipamentele atât de necesare medicilor. Vezi bilanțul donațiilor aici.

Teledonul „Români Împreună” și-a propus să strângă fonduri pentru utilarea secţiilor ATI cu echipamente si aparatură medicală și a fost diuzat simultan pe cinci canale TV, timp de șase ore: Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV și Antena 3.

Vedeți mai jos cele mai importante momente din cadrul teledonului și vă mulțumim că ați fost alături de noi și de eroii noștri în alb.

A început cel mai mare teledon virtual din România

👉 Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, a făcut apel la calm şi linişte şi a precizat că, dacă vom înţelege să stăm în case de Paşte, cel mai negru scenariu în lupta cu coronavirusul ar putea fi şters cu buretele. Streinu-Cercel a mai adăugat că virusul trăieşte în praf şi mizerie.

👉 Virgil Musta, medicul din Timișoara cu cele mai multe vindecări de coronavirus din România a fost impresionat de solidaritatea românilor. „Le mulțumesc tuturor. Este important să ne focusăm pe două direcții principale: să ne protejăm persoanele de risc, bătrânii, și să putem interveni cu aparate în secții de terapie intensivă unde se va duce bătălia decisivă, unde vor fi aduse persoane în stare gravă".

👉 Dorel Săndesc, preşedintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a declarat că simte sprijinul populației. "Noi suntem războinicii, ultima baricadă sunt secțiile de anestezie și terapie intensivă. Simțim că nu suntem singuri acolo, pe front, ci că avem în spate o țară întreagă. Cred că împreună am reușit să declanșăm o pandemie de solidaritate care poate învinge pandemia de coronavirus", a declarat Dorel Săndesc.

"Români Împreună" - Salvatorii au nevoie de salvare

"Români Împreună" - Antrenaţi să ne salveze

👉 Chefii Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au luat parte la teledonul „Români Împreună”, organizat de Antena Group și Fundația Mereu Aproape, și au vorbit despre cei care au făcut donații.

👉 Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un mesaj de mulțumire în cadrul teledonului „Români Împreună”, destinat strângerii de fonduri pentru secțiile de terapie intensivă din țară.

„Vor veni zile grele, depinde de noi dacă vom trece ușor peste el”, a spus Nelu Tătaru.

👉 Cântăreața Raluka, prima câștigătoare Asia Express, a prezentat în cadrul teledonului „Români Împreună” unul dintre cele mai impresionante cazuri.

„Ultimul telefon pe care l-am primit și m-a impresionat foarte mult este de la un băiețel, care are 7 ani, care are cancer și care și-a donat alocația lui. Am început să plâng, pentru că e dificil să auzi poveștile astea, dar e impresionant pentru că oamenii, indiferent cât de mari sunt problemele lor, vor să doneze banii”, a povestit Raluka.

👉 Ștefan Bănică jr. a donat 10.000 de euro pentru echipamentele de protecție destinate medicilor.

„Părerea mea este că banii noștri trebuie să ajungă în prima linie, la cei care cumpără echipamente de protecție pentru doctori și asistente. Dacă nu mai ai doctori, degeaba ai ventilatoare. Lucrul acesta trebuie rezolvat", a transmis Bănică.

👉 Vedetele Antena 1 și din showbiz-ul românesc au participat la teledonul „Români Împreună” destinat strângerii de fonduri pentru secțiile de terapie intensivă din țară. Dani Oțil, Dorian Popa sau Gina Pistol sunt câțiva dintre cei care au fost emoționați de donațiile primite de la oameni simpli din România.

👉 Loredana Groza a cântat "Mărioară de la Gorj" live prin Skype!

👉 Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat în cadrul teledonului „Români Împreună” că e o luptă a tuturor, nu doar a statului.

„Orice cuvânt de încurajare pentru acești oameni, care poate vor avea zile mai grele în viitor, este binevenit. Orice donație, orice participare voluntară sunt binevenite”, a declarat Raed Arafat.

👉 Mirela Retegan a fost impresionată de copiii care și-au donat alocațiile.

„Cel mai impresionant telefon a venit de la Florian Nicolae, care e din Turda și care se află în carantină la Gilău, un tânăr de 25 de ani care a lucrat în construcții în Franța și care a declarat plângând că abia așteaptă să ajungă acasă să își ia în brațe familia”, a povestit Mirela Retegan.

👉 Încă sunt oameni care spun „mie nu mi se poate întâmpla”. Ciprian Nechita este unul dintre pacienții tratați pentru COVID-19 și ajutat de medicii români.

👉 Profesorul Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a vorbit despre bătălia din terapie intensivă și despre cât de importante sunt donațiile.

„Nu înțeleg lamentările concetățenilor noștri care stau acasă, pe internet, au posibilitatea să își facă cumpărături, să citească, să desfășoare orice fel de activiăți. Și le-aș aduce aminte că în Primul Război Mondial, 500.000 de români au stat în tranșee doi ani”, a spus Șerban Bubenek.

👉 Din mijlocul furtunii, de la Matei Balș, medicul Cătălin Apostolescu privește drept în ochi moartea. Spune că preferă să o înfrunte, decât să se ascundă de ea.

„Există o frică și există o precauție, pentru a nu mă infecta. Sunt conștient că la un moment dat s-ar putea să mă infectez. Dar dacă este să mor, prefer să mor în picioare, nu în genunchi”, spune medicul Cătălin Apostolescu, șeful compartimentului de boli emergente..

👉 Fundaţia Ţiriac donează 100.000 de euro și face un apel pentru ajutorarea bătrânilor.

👉 După o oră de la începutul teledonului au fost strânși peste 200.000 de euro!

👉 Bogdan Aron, tânărul care a aflat din presă că a fost diagnosticat cu noul coronavirus, a fost printre primii declarați vindecați. În spital, şi-a dat seama că sistemul sanitar nu ar face faţă unui număr mare de bolnavi aşa că a pus bazele unei platforme prin care să ajute medicii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mobilizare impresionantă a oamenilor, la teledonul „Români Împreună”. Și-au donat alocațiile sau pensiile pentru „eroii în alb”

Români împreună. Salvează! Donează! A început cel mai mare teledon virtual din România

DONEAZĂ! SALVEAZĂ!

Vezi aici toate modalitățile prin care poți dona pentru strângerea de fonduri atât de necesară cumpărării de echipamente medicale de urgență, care să ajute eroii în alb să salveze viețile noastre, ale tuturor.

Poți dona prin card bancar, în cont, prin PayPal, SMS sau chiar telefonic!

Mobilizare impresionantă a oamenilor, la teledonul „Români Împreună”. Și-au donat alocațiile sau pensiile pentru „eroii în alb”

Români împreună. Salvează! Donează! A început cel mai mare teledon virtual din România

Alessandra Stoicescu, Dan Negru, Mihai Morar şi Mihai Gâdea vor fi gazdele acestui proiect unic şi vor lansa împreună mesajul „Acum e rândul tău să fii erou! Fii erou de acasă!”.

Simona Gherghe, Gina Pistol, Andreea Bãlan, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea, Cãtãlin Scãrlãtescu, Dani Oţil, Dan Capatos, Speak, Oase sau Florin Ristei sunt doar câteva dintre zecile de vedete care vor rãspunde apelurilor românilor de pretutindeni şi vor strânge fonduri chiar de la ele de acasã.

Limitarea datã de starea de urgenţã din aceste momente impune o reorganizare a tot ceea ce înseamnã filmare si transmisie TV. Din acest motiv, în platou vor fi doar gazdele teledonului, Alessandra Stoicescu, Dan Negru, Mihai Morar si Mihai Gâdea, care vor comunica, prin ecrane gigantice 360, cu zecile de vedete care s-au alãturat teledonului. “Singur nu te poți lupta cu virusul! Doar impreună putem depãși aceste momente grele! Ajută medicii să vindece! Ajută eroii în alb să ajute România!”, sunt doar câteva dintre mesajele pe care aceştia le transmit românilor în aceste vremuri dificile.

Mobilizare impresionantă a oamenilor, la teledonul „Români Împreună”. Și-au donat alocațiile sau pensiile pentru „eroii în alb”

Românii care doresc să contribuie la această cauză pot dona în conturile ce s-au deschis deja.

În cadrul teledonului 'Români Împreună', Alessandra Stoicescu va gestiona donaţiile din zona de business, Mihai Gâdea va fi legãtura cu “eroii în alb”, medicii care zi de zi luptã cu virusul care a dat întreaga omenire peste cap, Mihai Morar va aduce în faţa telespectatorilor poveştile emoţionante ale românilor de pretutindeni care s-au luptat cu Covid-19, iar Dan Negru va fi în legãturã permanent cu vedetele care vor prelua apeluri în cadrul teledonului.

Simona Gherghe, Gina Pistol, Andreea Bãlan, Olivia Pãunescu, Octavia Geamãnu, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea, Cãtãlin Scãrlãtescu, Dani Oţil, Dan Capatos, Liviu Vârciu, Cristi Iacob, Rãzvan Fodor, Speak, Oase, Florin Ristei, Mihaela Cãlin, Vali Butnaru, Cosmin Seleşi, Andrei Ştefãnescu, Ramona Ilie, Şerban Copoţ, Dan Badea, Aurelian Temişan, Cristian Brancu, Cris şi Vlad, Nicolai Tand, Alex Velea şi Mario Fresh, Gabriela Cristea, Florentina Fântânaru, Sabina Iosub, Mircea Badea, Adi Ursu sau Radu Tudor vor fi timp de patru ore alãturi de telespectatori, în cadrul teledonului Români Împreunã.

Mobilizare impresionantă a oamenilor, la teledonul „Români Împreună”. Și-au donat alocațiile sau pensiile pentru „eroii în alb”

Români împreună. Salvează! Donează! A început cel mai mare teledon virtual din România

De 15 ani, Fundația Mereu Aproape este organizația nonguvernamentală cu cea mai mare experiență și cu cea mai mare capacitate de mobilizare a românilor, persoane fizice și juridice, pentru ajutorarea în caz de dezastre naturale și tragedii naționale. Apa trece, România rămâne și Români împreună pentru Colectiv sunt cele mai puternice campanii naționale și transnaționale.

Fundația Mereu Aproape lucrează de trei săptămâni pentru identificarea nevoilor reale din spitale, unde medici și asistente se află în prima linie în lupta împotriva coronaviruslui, este în contact cu furnizori de echipamente de protecție și aparatură ATI, se află în contact cu cadrele medicale care au cerut și cer ajutor echipei Mereu Aproape. Scopul teledonului Români Impreunã este să ofere cât mai multe stații ATI și/sau ventilatoare Spitalelor de Boli Infecțioase, Spitalelor Județene și Municipale, Secțiilor Neonatologie ATI.

O stație ATI înseamnă: injectomate și perfuzomate, monitor de funcții vitale pentru terapie intensivă, sistem de încălzire pacient, pat de terapie intensivă, ventilator mecanic de medie și/sau înaltă performanță, laringoscop.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Români Împreună" - Dr. Streinu Cercel: "Cea mai mare nevoie este acum de calm şi de linişte"... „Români Împreună. Donează! Salvează”. Peste 2,6 milioane de euro donate de oameni simpli, vedete și companii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Fie că ești persoana care vrea să-i fie îndeplinită o dorință sau că știi pe cineva care are o dorință, Ajuteu.ro este platforma unde dorințele devin realitate. Alege una dintre cele două variante și urmează pașii de înscriere, iar noi o să ne ocupăm de restul.

Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită!
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită! Marti, 25.06.2024, 16:35
Citește și
x