Împreună salvăm vieţi! Fundaţia Mereu Aproape a donat un incubator performant la Maternitatea Spitalului Universitar din Bucureşti

COVID cand loveste, nu alege. Pune la grea incercare pana si copiii inca dinainte de nastere. Una dintre marile spaime ale neo-natologilor este faptul că infecția poate provoca nu doar naşterea prematură dar si complicatii grave copilului venit pe lume mult prea devreme. Cu sprijinul Fundaţiei Mereu Aproape, un incubator performant a ajuns astăzi la Maternitatea Spitalului Universitar din Bucureşti. Iar cadrele medicale vă mulţumesc, dumneavoastră, celor care aţi donat.

Peste 2.000 de copii vin pe lume, în fiecare an, la maternitatea Spitalului Universitar din Bucureşti.

Dintre aceştia, peste 200 sunt prematuri. Adică un pic prea grăbiţi şi, de cele mai multe ori, nepregătiţi să vină pe această lume.

Viaţa lor depinde exclusiv de medici şi de aparate. Cu atât mai mult acum, când infecţia cu covid 19 poate duce la complicaţii şi mai grave.

Bebelușii prematuri pot fi și ei infectați sau pot fi dependenți de aparatele medicale, din cauza imaturității organelor vitale. Pe lângă suferință fizică, nou-născuții trebuie izolați de mamele lor, izolați de ceilalți pacienți și au nevoie de confortul unui incubator care să le înțeleagă nevoile.

Fără un astfel de aparat, efortul medicilor poate fi în van. Vorbim de un incubator performant care nu ar trebui să lipsească acum din nicio secţie de neonatologie din ţară.

De aici şi graba cu care Fundaţia Mereu Aproape a răspuns solicitării medicilor de la Maternitatea Spitalului Universitar din Bucuresti, unde urmează să mai ajungă si un ventilator neonatal de inalta performanta.

În zilele următoare, un incubator identic cu cel de la Universitar, va fi trimis la Clinica de Neonatologie 2 a Spitalului Cuza Vodă din Iaşi.

Mesaje disperate tot vin la Fundație, de la spitale din toată țara, în timp ce mii de pachete pline cu măști de protecție, halate ori combinezoane de unică folosință au plecat și vor mai pleca spre spitale ori servicii de ambulanță.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Ultimele știri