Antena Căutare

Jurnal de călătorie - America Express | Drumul Soarelui, episodul 15. Detalii despre atacul înarmat din Columbia

În episodul 15 din Jurnal de călătorie - America Express | Drumul Soarelui, telespectatorii pot afla detalii despre atacul înarmat din Columbia. Iată ce se întâmplă în spatele camerelor de filmat și cum au trecut toți cei implicați de clipele atât de dificile.

colaj Adriana, reporter Antena 1, Edward Sanda și Cleopatra Stratan în mașină, după atacul armat, Mona Segall și echipa de producție în America Express Galerie
Prin ce clipe dificile au trecut cei implicați | Antena 1

Columbia, prima țară prin care trec echipele America Express pe Drumul Soarelui, este una deosebit de periculoasă și cunoscută pentru diferitele ilegalități.

În episodul 15 din Jurnal de călătorie, se dezvăluie detalii despre atacul înarmat în care au fost implicați Cleopatra și Edward Sanda.

Prin ce situație primejdioasă au trecut Cleopatra și Edward Sanda, dar și echipa de producție care îi însoțea în America Express - Drumul Soarelui

Cameramanul Ștefan Drăgan povestește ce s-a întâmplat după ce au ajuns în oraș, undeva în jurul orei 21:30 - 22:00.

Acesta a observat, în partea stângă a mașinii, un indivit care avea un pistol. Bărbatul l-a amenințat pe șofer cu pistolul și i-a luat telefonul din mână, după care l-a amenințat și pe el, a trecut prin fața sa și atunci a auzit focul de armă.

Ștefan spune că au încercat să dea de Alfonso și nu știau dacă fusese rănit sau nu. De asemenea, el spune că Fast Response și restul echipei care le asigura siguranța au intervenit imediat.

„Nici nu ne-am dat seama. Ne-am urcat în van toți. (...) Am filmat în continuare niște cadre cu forfota, cu perimetrul care s-a creat în fața hotelului nostru”, mai adaugă el. „Nu a durat foarte mult până când am auzit un alt foc de armă”, mai spune Ștefan, după care au fost grăbiți să intre în hotel.

Șeful echipei de securitate, Giovanni Di Liberto, vorbește despre cum au mers pe urmele atacatorilor și colaborarea cu Poliția. „Fiind ultima echipă care a terminat transferul, din fericire, aveau lângă ei și echipa de Fast Response. Eu mă aflam în altă zonă, verificam cazarea unei alte echipe, când am primit apelul”, spune el.

„Reporterul era în stare de șoc”, mai spune el despre Adriana, care se afla în mașină cu Ștefan, Clopatra și Edward.

„În momentul în care se pregătea să reia filmarea [echipa], au trecut pe acolo trei motociclete, cu cinci persoane, au scos armele, au amenințat reporterul și șoferul și le-au furat telefonul. Echipa de securitate a scos imediat arma și a tras spre unul dintre atacatori”, mai spune Giovanni despre momentul în care echipa America Express a fost înconjurată de motociletele atacatorilor.

După ce au ajuns la hotel acesta și-a dat seama că au fost urmăriți, astfel că și-a luat arma și a fugit după tânărul care îi filma cu telefonul.

„Din păcate a scăpat, dar știam că ne urmăresc și vor să vadă ce vom face. Erau plasați în diverse puncte din jurul hotelului. Pentru că erau mulți, am schimbat armele (...) Am realizat că Pasto este un oraș foarte periculos”, mai spune șeful securității.

De asemenea, acesta s-a hotărât ca a doua zi, la Cursa pentru ultima șansă, să schimbe strategia de securitate, mergând în mașina de Fast Response. Totodată, a luat asupra sa mai multe arme puternice.

„De cum am ajuns, au încercat să fure oglinzile mașinilor”, spune el. „La misiunea din piață am stat lipiți de concurenți”, mărturisește Giovanni.

Acesta s-a hotărât să facă poze oamenilor care erau în piață atunci când se desfășura cursa și l-a observat a doua zi pe șeful Mafiei supraveghindu-i pe concurenți.

Producătorul executiv al emisiunii, Robert Gabriel Lionte vorbește despre cum se formează un anumit traseu al emisiunii. „Cauți lucruri de conținut, tradiții, cultură și când faci ruta, asta primează și riscurile de securitate. De obicei, cu cât e mai interesantă o rută, cu atât sunt mai mari. Știm de obicei care sunt riscurile (...), se explică riscurile și cum ar trebui să reacționăm. Există riscuri mai ridicate în aceste zone”, spune Robert Gabriel Lionte.

„Știam că sudul Columbiei este mai periculos”, mărturisește Robert. „În Pasto s-a întâmplat ceva ce ni s-a spus din sezonul trecut că se poate întâmpla”, mai adaugă el.

De asemenea, acesta vorbește despre modificările de securitate de a doua zi, pentru a spori siguranța concurenților.

„Am suplimentat numărul de bodyguarzi (...) Ce m-a uimit a fost reacția echipei de security, care efecitiv a ieșit la vânătoare împreună cu Poliția”, mai adaugă producătorul. „A fost de departe ziua cu cel mai ridicat nivel de adrenalină dintre toate cele șase sezoane de până acum”, conchide el.

Adriana, reporterul căreia i-a fost pus pistolul la cap, spune că: „Știam eu că e real, dar să ți se întâmple... e altceva.”

Mona Segall, producătorul general, mărturisește că ar fi vrut ca ceea ce s-a întâmplat echipei respective, i-ar fi plăcut să i se întâmple ei, pentru că „ei sunt cei mai importanți în această emisiunea și dacă lor le pierde curajul, dacă lor le piere plăcerea de a face această emisiune și pofta de a face această emisiune, e ca și cum le-ar piri concurenților adrenalina”.

„Sperăm că va fi mai ușor”, spune aceasta, considerând că fiind al șaselea sezon deja au cu toții experiență mai multă, dar „e din ce în ce mai greu”.

Tot ce trebuie să știi despre America Express - Drumul Soarelui, sezonul 6

Nouă perechi de vedete sunt gata să pornească în doar câteva zile pe Drumul Soarelui, o nouă aventură la capătul lumii oferită de America Express. Concurenții Alexia Eram și fratele ei, Aris, comedianții George Tănase și Ionuț Rusu, Romică Țociu și fiul lui, Cătălin, Iulia Albu și iubitul ei, Mike, Giulia Anghelescu și soțul ei, Vlad Huidu, Cleopatra Stratan și Edward Sanda, Iuliana Pepene, prezentatoarea Observatorului de dimineață și jurnalista de război Sonia Simionov, de asemenea parte din echipa Observator, divele digitale Sânziana Negru și Laura Giurcanu, actrița Ada Galeș și mama ei, scriitoarea Antoneta Galeș sunt concurenții care au spus un DA hotărăt provocării celui de-al șaselea sezon America Express, cel mai dur reality show din România, difuzat de Antena 1.

Continentul rămâne același în acest an, dar Drumul Soarelui îi va purta prin Columbia, Ecuador și Argentina, pe un traseu cu locuri spectaculoase, pline de povești și istorie. Misiunile vor fi pe măsură, iar lupta pentru Amuleta Supremă de 30.000 de euro și titlul de câștigători ai celui mai dur reality show din România se anunță a fi aprigă și de această dată.

Urmărește America Express - Drumul Soarelui pe Antena 1 și AntenaPLAY.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Citește și
x