Antena

Biblioteci sau etajere: care sunt soluțiile potrivite pentru locuinţa ta

Vrei să amenajezi locuința sau să redecorezi? Ai ales mobilierul pentru dormitor, baie şi bucătărie? Perfect ești aproape de final. Ţi-a mai rămas să selectezi biblioteca. Acel corp de mobilier care păstrează în ordine cărțile, prietenele magice care te relaxează şi te răsfaţă cu poveşti magice.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 10 Septembrie 2020, 14:58 | Actualizat: Joi, 10 Septembrie 2020, 15:01
Biblioteci sau etajere: care sunt soluțiile potrivite pentru locuinţa ta
pixabay

Ai a îndemâna o varietate mare de biblioteci şi etajere, dar care este cea mai potrivită opțiune? Aceasta este întrebarea la care te vom ajuta să găseşti răspunsul.

Alege corpurile de mobilier în funcţie de spaţiu

Cum am precizat anterior ai la dispoziţie o varietate foarte mare de biblioteci şi etajere cu rafturi. De la corpuri mari, voluminoase care alături de canapele şi măsuţe de cafea întregesc un living bine organizat, la piese compacte bine compartimentate care îţi permit să organizezi cărţile şi să decorezi cu rame foto sau statuete din lemn.

Înainte de a face achiziţia este important să descoperi care sunt mai potrivite pentru a crea ambientul cald pe care îl doreşti. Biblioteca nu mai este doar o piesă care îți permite să păstrezi ordinea cărţilor este şi un corp de mobilă care pune în valoare obiectele de artă şi accesoriile decorative. Oferă spațiu de expunere şi îţi permite să personalizezi încăperea aşa cum îţi doreşti.

Dacă doreşti să o asamblez în living, cu siguranţă ai un spațiu generos. Poţi alege biblioteci, care alături de comode TV completează în mod natural această încăpere. Deci ai opţiuni mult mai variate. Un spaţiu mare este pus în valoare de biblioteci cu construcţie compactă, organizate cu rafturi, uşi şi chiar cu sertare. Spaţiile mici pot fi valorificate cu biblioteci deschise, cu design minimalist sau cu etajere suspendate, prevăzute cu rafturi.

Un alt reper pe care trebuie să îl ai în vedere este numărul de cărţi. Nu trebuie să uităm că scopul principal al bibliotecilor este de a păstra în ordine colecţia de cărţi. Dacă numărul acestora nu este atât de mare nu achiziţiona o bibliotecă voluminoasă doar pentru a încărca încăperea. Ai ca soluţie rafturile şi etajerele. Astfel vei obţine un decor prietenos, aerisit care îmbie la relaxare.

Când amenajezi o încăpere de studiu şi lucru, trebuie să ţii seamă că biroul, biblioteca şi canapeaua sunt piese care nu trebuie să lipsească. Fie că ai la dispoziţie un spaţiu mare sau unul mic, aceste corpuri de mobilier sunt must have-uri. Când ai la dispoziţie o încăpere generoase, poţi alege culori închise şi piese masive, realizate din diferite esențe de lemn natural. Dacă încăperea destinată pentru birou este una mică alege corpuri de mobilier cu design minimalist şi culori deschise. Aşa vei crea un spațiu bine organizat plăcut din punct de vedere estetic.

În cazul în care spaţiul nu este generos, o soluţie de compromis ar putea fi etajera cu rafturi. Îţi asigură spațiu suficient pentru depozitarea cărților şi a dosarelor organizatoare. Cu un strop de creativitate poţi integra printre cotoarele cărţilor ceasuri şi veioze care creează un ambient mai plăcut.

Optează pentru biblioteci realizate din materiale prietenoase

Bibliotecile cu personalitate sunt realizate din lemn de esenţă tare, însă acestea nu sunt potrivite pentru încăperile mici. Însă nu înseamnă că nu poţi achiziţiona piese care să pună în valoare spaţii moderne sau ingenios realizate. PAL-ul, MDF-ul, lemnul natural sunt cele mai folosite dintre materiale şi aceste pot fi asociate în mod genial cu inserţiile metalice.

Ai la dispoziţie biblioteci confecţionate din lemn sau MDF cu rafturi inteligent integrate sau piese din lemn natural puse în valoare de schelete metalice cu aspect industrial. În funcţie de amplasament pot alege între bibliotecile clasice. Acestea pot fi montate lângă comode TV. Piesele cu design modern, tip scară sau etajeră (ce pot fi montate sau suspendate) în apropierea biroului sunt soluții estetice și funcționale valoroase.

Materialele naturale, prietenoase sunt durabile şi pot fi exploatate mult timp, totodată vin şi cu o estetică plăcută, creând în jurul lor un decor cald.

Recomandari A1

Găseşte stilul care se potriveşte

Şi când vine vorba de stil lucrurile sunt nelimitate, important este să armonizezi bibliotecă cu celelalte piese din încăpere. Dacă este corpul central lucrurile sunt simple, poţi alege fotolii, canapele şi măsuţe de cafea care să completeze în mod natural decorul şi să contribuie la crearea unui design unitar expresiv.

Bibliotecile şi etajerele în stil clasic se disting prin compartimentare optimă, prin finisaje şi detalii. Faţetele prevăzute cu sculpturi discrete, butonii de închidere în nuanţe contrastante şi liniile clasice sunt câteva dintre detaliile care le conferă farmecul caracteristic. Sunt ideale pentru încăperile amenajate în acest stil, asigura spaţiu valoros pentru depozitarea cărţilor şi a accesoriilor decorative reprezentative.

Bibliotecile în stil industrial sunt soluţii pentru locuinţe tinereşti, vibrante sau nonconformiste. Asocierile dintre lemn natural şi metal conferă un plus de originalitate acestor corpuri. Pe lângă spaţiul destinat depozitării oferă soluţii de expunere generoase. Înalte, scunde, închise, cu rafturi sau deschise, sunt soluţii care trebuie luate în seama când doreşti să te bucuri de avantajele amenajărilor industriale.

Piesele în stil minimalist sunt uşor de integrat indiferent de stilul specific. Au versatilitate ridicată şi pot fi asamblate la fel de bine în încăperile cu accente nordice cât şi în cele de lucru caracterizate prin plasticitate ridicată.

Corpurile în stil modern sunt excepţionale, vin cu soluţii vibrante pentru încăperi. Dau energie şi asigură organizare în stil nonconformist. Asocierile cromatice distinse, liniile frânte oblice sunt câteva detalii care aduc energia modernă atât de apreciată.

Ai la îndemâna numeroase varietăți, alege cu atenție piesele care sunt potrivite pentru locuinţa ta. Optează pentru piese care te reprezintă şi te ajută să îţi organizezi eficient colecţiile de cărţi preferate.

Whatsapp LinkedIn
biblioteci sau etajere
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 se vede LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a vrut să iasă la poartă. Cum a fost convins să se predea
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care pun accent mai mare pe pasiune decât pe succes pe 2 Mai 2024 Catine.ro
Demet Evgar a reușit să ridice așteptările pentru serialul Bahar. Actrița surprinde cu rolul său inedit Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
Surprinzător, o băutură e benefică pentru inimă și creier: Conține o substanță miraculoasă pentru corpul uman Ziare.com
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie... AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor HelloTaste.ro
Cum să îți asiguri venituri la bătrânețe fără să te bazezi pe pensie: ”Cu asta ar trebui să începem!” Antena3.ro
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John... useit
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Diana Șoșoacă intră în cursa pentru Primăria Capitalei Wall-Street
Cum se pregătesc românii în așteptarea sărbătorilor de Paște Kudika
Totul despre petrecerile din casa lui Ion Dolănescu de 1 Mai! Ce făcea regretatul artist în fiecare an, nu lipsea... Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
1 mai, Ziua Internaţională a Muncii. Ce semnificație are: totul a început în SUA, în 1886 Observator
Ce este tiroidita autoimună. Cum se identifică și cum o poți controla MediCOOL
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri HelloTaste
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa ProSport
Metalul care ar putea SALVA Europa va fi din nou exploatat în România! Investiție de un miliard de dolari! Gandul
Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Se află... CanCan
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată DeParinti
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut... ZUTV
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la... UseIT
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte Hello Taste
Ultimele știri
Prognoza meteo 2 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Un concurent a fost salvat de la eliminare de Ștefan Popescu. Pe cine risca să piardă Orlando Zaharia
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Situație fără precedent în sezonul 13. Ce s-a întâmplat cu Orlando Zaharia: „Nu se simte bine!”
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Lăcrămioara Pintilie, accidentare dureroasă în timpul duelului. Irina Fodor a intervenit imediat
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Ce verdict uluitor a adus banda în battle șase. Două concurente și-au adresat replici acide
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Ștefan Popescu a sunat alarma pentru amuletă și toți chefii au făcut ochii mari. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Orlando Zaharia, înfuriat de gestul făcut de Alexandru Săbădeanu. Ce a anunțat Irina Fodor
Prognoza meteo 5 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Mireasa, sezon 7. Dani, primele declarații după ce Daiana a anunțat că e însărcinată. Ce spune viitorul tătic
Mai multe