(P) 4 situații în care poate fi nevoie de înlocuirea acoperișului
Defecțiunile care apar la nivelul acoperișului pot fi ușor de sesizat, însă remedierea acestora nu este întotdeauna simplă, mai ales atunci când problemele sunt grave și necesită intervenția unui specialist. Înlocuirea integrală a acoperișului este de obicei costisitoare, iar din acest motiv se recomandă efectuarea reparațiilor la timp și alegerea unor materiale calitative, care să reziste la condițiile meteo nefavorabile și care să asigure protecție sporită.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 29 Decembrie 2022, 12:40 | Actualizat: Joi, 29 Decembrie 2022, 12:43Există câteva situații în care înlocuirea integrală a acoperișului poate fi cea mai bună alegere. Printre acestea, se numără și următoarele:
1. Infiltrații de apă
Una din problemele care duc cel mai adesea la decizia de a înlocui complet un acoperiș sunt scurgerile și infiltrațiile de apă. Problema este sesizată prin prisma scurgerilor de pe pereții camerelor de la etajul superior sau scurgerilor din pod. Aceste semne indică faptul că există scurgeri prin acoperiș, care ar putea apărea în urma unor precipitații puternice. De obicei, o altă cauză a apariției scurgerilor de apă o reprezintă utilizarea unei învelitoare de slabă calitate. De aceea, specialiștii recomandă alegerea unei învelitori groase, din materiale rezistente, atunci când proprietarii doresc să înlocuiască acoperișul.
2. Țigle profund deteriorate sau lipsă
Furtunile puternice pot duce la pierderea unor porțiuni din țigla de pe acoperiș, în număr mai mic sau mai mare. În unele cazuri, înlocuirea țiglelor lipsă nu reprezintă o soluție pe termen lung și în cele din urmă se poate ajunge tot la înlocuirea integrală a acoperișului. De asemenea, țiglele deformate, ale căror margini s-au ondulat sau țiglele care au fisuri adânci pot fi semne că acoperișul trebuie înlocuit;
3. Deteriorarea învelitoarei
Dacă acoperișul este deja foarte vechi sau și-a depășit durata medie de viață, proprietarii ar trebui să planifice din timp înlocuirea acestuia. Perioada de exploatare a unui acoperiș diferă de la un model la altul, aceasta fiind determinată în principiu de materialele folosite și de calitatea lor. Pe măsură ce zecile de ani trec, acoperișul nu mai este la fel de puternic împotriva fenomenelor meteo extreme și țiglele se pot desprinde cu ușurință în urma unei furtuni. În această situație, proprietarii trebuie să ia în considerare înlocuirea acoperișului și alegerea unor materiale calitative;
4. Mucegai pe pereți
În cazul în care pe tavan, pe pereți sau pe plafonul podului sunt sesizate urme de mucegai, înseamnă că există o problemă la nivelul acoperișului. În spatele umidității excesive, care a dus la apariția mucegaiului, pot fi infiltrațiile de apă sau condensul care s-a format sub învelitoare. Mucegaiul este un semn al faptului că acoperișul nu își mai îndeplinește rolul funcțional la fel de bine, din cauza depășirii duratei de viață sau a materialelor slab calitative. Profesioniștii în domeniu pot constata dacă sunt necesare reparații sau este nevoie de înlocuirea acoperișului.
Acestea sunt câteva dintre situațiile în care înlocuirea acoperișului se poate dovedi a fi o soluție avantajoasă pe termen lung. Persoanele care iau în considerare o astfel de lucrare, pot solicita serviciile unei echipe de profesioniști cu experiență, care se ocupă de montaj acoperișuri în București Ilfov și care execută lucrări definite de calitate și rezistență.