(P) Ce poţi face cu mobila veche atunci când îţi renovezi casa?
Renovarea completă a unei locuinţe presupune inclusiv schimbarea mobilierului, adică înlocuirea mobilei vechi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 16 Decembrie 2022, 16:41 | Actualizat: Vineri, 16 Decembrie 2022, 17:55Majoritatea pieselor de mobilier sunt voluminoase şi ocupa foarte mult spaţiu, deci se impune înlocuirea acestora atunci când nu mai corespund noului stil de amenajare interioară sau nu mai răspund nevoilor. În această situaţie, proprietarul se poate gândi la mai multe variante, printre care vânzarea sau donarea acestuia. Vânzarea şi donarea pot fi o soluţie potrivită dacă mobila este într-o stare bună, dar în caz contrar există două variante eficiente: depozitarea mobilierului într-un spaţiu sigur sau debarasarea acestuia.
Debarasarea mobilierului vechi este o soluţie rapidă
Dacă mobila nu poate fi vândută sau donată, există soluţia de a apela la servicii de debarasare mobilă, care să colecteze rapid piesele de mobilier vechi dintr-o locuinţă. Acest serviciu poate fi necesar în cazul în care locuinţă a fost vândută şi mobilierul nu trebuie să rămână acolo sau atunci când o locuinţă a fost cumpărată şi noii proprietari nu îşi doresc să păstreze mobilierul existent.
Astfel, dacă mobila veche nu mai are utilitate într-o locuinţă şi dacă nu poate fi obiectul unei vânzări avantajoase, debarasarea acesteia poate fi o soluţie rapidă pentru că locuinţa să poată fi renovată ori pregătită pentru noul proprietar. Multe persoane doresc să înlocuiască mobila veche după mulţi ani de utilizare, mai ales când aceasta s-a deteriorat şi şi-a pierdut din caracteristici (culoare, luciu, rezistenţă). În unele cazuri, mobila poate fi vândută sau montată în alt spaţiu, în vreme ce alteori nu mai poate fi reutilizata decât după o recondiţionare completă.
Mobilierul poate fi păstrat temporar într-un spaţiu de depozitare mobilă
În relocarea unei locuinţe, poate fi nevoie de depozitarea temporară a pieselor de mobilier, fie pentru că proprietarul nu este sigur că vrea să le aducă în nouă locuinţă, fie din alte considerente.
Care este soluţia în această situaţie? Proprietarul pieselor de mobilier poate decide să le depoziteze într-un loc până când se hotărăşte ce va face cu ele.
O altă situaţie în care pot fi necesare servicii de depozitare mobila București este cea în care o persoană îşi renovează locuinţa şi are nevoie să scoată mobila din casa pentru câteva zile pentru a putea vopsi pereţii sau schimbă pardoseală. În acest caz, poate depozita mobila într-un spaţiu special conceput pentru piesele de mobilier şi pentru stocarea acestora în condiţii de siguranţă, ferite de umiditate.
De altfel, în cazul renovării şi înlocuirii mobilierului vechi, acesta din urmă poate fi depozitat temporar până când proprietarul decide care va fi destinaţia sa finală: fie va fi vândut sau donat, fie va fi montat într-un alt imobil. Soluţia de depozitare este potrivită inclusiv pentru persoanele juridice, care îşi relochează sediul firmei şi nu vor să transporte momentan tot mobilierul de la vechea locaţie la cea nouă.
În concluzie, debarasarea sau depozitarea mobilierului sunt două soluţii eficiente pentru persoanele care îşi renovează locuinţa şi au nevoie de o variantă rapidă atunci când vor să păstreze sau nu mobila veche. ProfessionalMovers recomanda persoanelor care planifica o renovare să ia în calcul ambele variante atunci când decid să înlocuiască mobila din casă.