Antena

(P) Cum putem preveni răspândirea ploșnițelor de pat

Din era Tyrannosaurus Rex, traversând 100 de milioane de ani, ploșnițele de pat se strecoară astăzi pe cearșafuri chinuind mai ceva ca picătura chinezească, noapte de noapte, pe nefericiții care dorm.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 11 Noiembrie 2022, 17:09 | Actualizat: Vineri, 11 Noiembrie 2022, 17:12
Galerie de imagini
Din era Tyrannosaurus Rex, traversând 100 de milioane de ani, ploșnițele de pat se strecoară astăzi pe cearșafuri chinuind mai ceva ca picătura chinezească, noapte de noapte, pe nefericiții care dorm

Ploșnițele de pat pot părea o problemă de modă veche, dar acum s-au întors și cu o răzbunare: mai abile în a se ascunde și mai rezistente la armele noastre. În urmă cu șaizeci de ani, acești dăunători hematofagi au fost aproape eradicați, datorită utilizării pesticidelor precum DDT. Acum, eliminarea lor a devenit mai dificilă nu pentru că insecticidele de generație nouă ar fi mai puțin puternice, ci pentru că aceștia au dezvoltat mutații care le fac viața mai ușoară sub sprayul profesioniștilor și aduc o frustrare imensă pentru ocupanții paturilor, care devin sursa de hrană pentru acești paraziți.

Se estimează că populația globală de ploșnițe de pat (Cimex Lectularis) crește anual cu 100-500%. Infestările s-au răspândit în locuințe și birouri, iar insectele sunt extrem de greu de eliminat odată ce au pus piciorul în prag; pot supraviețui până la un an fără să se hrănească și o singură femelă fertilizată poate infecta o întreagă clădire de apartamente, numărul lor dublandu-se la fiecare 16 zile. Acest lucru se datorează creșterii călătoriilor globale, a comerțului și a rezistenței la insecticide. Răspândirea la nivel mondial este îngrijorătoare, deoarece acești dăunători reprezintă o povară socio-economică atât la nivel personal cât și comunitar și o problemă majoră pentru sănătatea publică.

Topul țărilor ai căror locuitori au somnul deranjat de ploșnițele de pat este ocupat de Statele Unite, Marea Britanie, Canada și Franța. România nu apare menționată că ar avea o problemă în acest sens, însă pudoarea sau frica de izolare a românilor și lipsa unui plan de evidență și control al focarelor de Cimex Lectularis din partea autorităților poate fi motivul absenței noastre din acest top. În fapt, sute de mii de români sunt nevoiți să se lupte singuri, sau apelând la firme DDD autorizate, care la rândul lor, de cele mai multe ori ridică neputincioase din umeri în fața rezistenței ploșnițelor la tratementele chimice aplicate.

Astfel, multe persoane ajung de la tratamentul dermatologic la cel psihiatric, numeroși vârstnici sunt izolați de familie. Cei mai puțin înzestrați financiar ca să poată provoca un minim de discomfort în evoluția și răspândirea acestor invadatori care provoacă mâncărimi, devin surse de infestare pentru vecini.

Dr Clean, companie specializată pe dezinfecție, dezinsecție și deratizare a luat problema decimării și protecției față de ploșnițele de pat ca pe o mare provocare. Astfel, cei de la echipa Dr Clean, nemulțumiți de rezultatele obținute în urma aplicărilor “ca la carte” a insecticidelor recomandate pentru distrugerea acestui dăunător, a dezvoltat și aplicat o metodă de succes, în două etape pentru controlul acestor paraziți. Prima etapă este de decimare a coloniilor de ploșnițe, iar cea de a doua de protecție pentru o perioadă de trei luni. Tratamentul de protecție poate fi folosit atât în cazul unor infestări recente, cât și ca tratament profilactic pentru unitățile în care acest lucru este esențial, iar reinfestările sunt frecvente: hoteluri și unități de cazare în regim hotelier, dormitoare din cămine studențești, unități militare, așezăminte de bătrâni sau de copii, spitale, mijloace de transport în comun, aviație, săli de spectacole.

Tratamentele sunt adaptate de la caz la caz și se bazează și pe alte metode decât pe cele cu substanțe chimice de sinteză, cum ar fi tratamentele termice generale, locale cu injecție de abur care atinge 180 grade și o presiune de 8 bari și biopesticide. Eficiența acestora este dovedită și contracarează abilitatea genetică dezvoltată de Cimex Lectularis de a produce enzime capabile să anihileze toxicitatea insecticidelor și pot oferi liniștea în dormitoare pentru 90 de zile. Se formează astfel o barieră și în cazul în care accidental pot fi aduse în locație noi ploșnițe. Ceea ce nu este lipsit de importanță în asfel de acțiuni de distrugere a ploșnițelor de pat este comunicarea și colaborarea cu cei care apelează la Dr Clean ca o soluție salvatoare. Căile de comunicare cu echipa Dr Clean sunt vaste, ne veți găsi online pe Facebook, Instagram, Whatsapp și Tik Tok. Pregătirea încăperilor pentru tratament și măsurile care trebuiesc respectate după ce acesta a avut loc, reprezintă mai bine de 50% din condiția de succes al acestor servicii de dezinsecție.

Problema prevenirii răspândirii ploșnițelor de pat trebuie să ne preocupe pe fiecare dintre noi, pentru că nu se știe niciodată când acestea ajung să populeze saltele din apropierea noastră.

Dr Clean este brandul sub care compania Aniversarii Imob Consult SRL, înființată în 2016 în București a ales să funcționeze oferind servicii profesionale de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. În ultimii ani, numeroase instituții publice, printre care Ministerul Sănătății, Ministerul Mediului, Ministerul de Finanțe, Romatsa Constanta și Tulcea, Academia de Poliție, grădinițe și școli, unități de cazare și clinici private s-au bucurat de servicii de calitate cu rezultate din partea Dr Clean.

Whatsapp LinkedIn
plosnite de pat deratizare companie dezinfecție dr clean
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Power Couple România | Sezonul 2 e în AntenaPLAY! Vezi cum a început cea mai incitantă competiție a cuplurilor. Primele episoade sunt disponibile acum.
Stirile zilei Lamborghini Huracan, cu parbrizul crăpat şi doar 27.800 km la bord, scos la licitaţie pentru a treia oară. Preţul a fost redus la jumătate
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Stațiunea din România unde turiștii străini vin pentru distracție. Prețurile sunt destul de mici Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
VIDEO. El e bărbatul care a furat trei picioare amputate din Spitalul Cantacuzino. Mărturia medicului care a... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Mic dejun dulce sau sărat - care e mai sănătos? Recomandările specialiștilor Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce au unii oameni păr cârlionțat. Experții au aflat în sfârșit răspunsul useit
Horoscopul zilei de 15 ianuarie 2025. Gemenii au foarte multă energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
2025, anul de aur pentru două zodii norocoase Jurnalul
Ardei iuți la borcan cu apă și oțet - Rețetă simplă și delicioasă Kudika
Greșeala pe care o fac aproape toți șoferii pe străzile cu sens unic. Cum se face corect virajul la stânga Playtech
Biserica a canonizat noi sfinți. Au fost deja incluși în calendarul ortodox din 2025. Când vor fi sărbătoriți Redactia.ro
Turistă surprinsă pe o pârtie din Poiană cu cizme cu toc şi fustă mini, în timp ce se chinuia să urce. "Și... Observator
Ce înseamnă dacă te trezești obosit dimineața, deși dormi suficient MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
ANM a dat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la 10 februarie 2025 Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui DeParinti
Megan Thee Stallion a obținut un ordin de restricție împotriva lui Tory Lanez. Vedeta a susținut că rapperul ar... ZUTV
O cometă rară va putea fi văzută pentru prima dată în 160.000 de ani. Când apare pe cer UseIT
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit Hello Taste