Reteta de Paste: miel cu cartofi zdobiti
Friptura de miel traditionala se face in cateva ore, dar daca alegi bucati portionate, fara os, carnea e gata intr-un sfert de ora. Cu o singura conditie: sa folosesti o tigaie nonaderenta de calitate.
Publicat: Sambata, 23 Aprilie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 23:41- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente:
doua linguri de mustar cu boabe;
o lingurita de otet din vin rosu;
doua lingurite de miere;
doua bucati dintr-o pulpa de miel, taiate ca pentru friptura;
50g de pesmet proaspat;
coaja rasa de la o lamaie;
o lingura ulei de masline;
200g de cartofi, curatati si taiati cubulete;
broccoli, taiat in bucati.
Preparare:
1. Se face un sos amestecand impreuna mustarul, otetul si mierea. Se intinde cate o jumatate de lingurita pe fiecare fileu si se asezoneaza bine, lasand deoparte sosul ramas.
Se intinde pesmetul pe o farfurie si se presara coaja de lamaie. Se da carnea prin acest amestec pana cand este acoperita. Se incinge uleiul intr-o tigaie nonaderenta si se prajeste mielul pana devine crocant si facut in interior, in jur de 7 minute pe fiecare parte.
2. Intre timp, se fierb cartofii in apa cu sare in jur de 10 minute pana se inmoaie, adaugand broccoli in ultimele 5 minute. Se scurg de apa si se paseaza impreuna.
Citeste si Good Food Romania