Din bucătăria lui Vlăduț - Rețeta Pulpă de vită cu sos de rodii și garnitură de ceapă roșie cu morcovi violet
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit astăzi o reţetă din carne de vită denumită cu sos de rodii și o garnitură deosebită pe care a denumit-o "Văcuţă cu rodii".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 04 Februarie 2020, 13:13 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:33Este un preparat cu influențe orientale, simplu, din puține ingerediente, dar cu o combinație de gusturi diferite și culori deosebite.
Ce ne tebuie pentru Rețeta Pulpă de vită cu sos de rodii și garnitură de ceapă roșie cu morcovi violet:
- 500 gr pulpă de vită
- 3 morcovi violet
- 300 gr ceapă roșie
- semințe de rodie
- 250 ml concentrat de rodie
- 100 gr curmale
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- sare și piper
Mod de preparare pentru Rețeta Pulpă de vită cu sos de rodii și garnitură de ceapă roșie cu morcovi violet.
Pulpa de vită se taie în bucății mai mici și se trage la tigaie în puțin ulei de măsline până se rumenește bine. Se asezonează cu sare și piper și se toarnă concentratul de rodie, apoi se lasă să fiarbă la foc mic până când este bine pătrunsă.
Ceapa se toacă julien, la fel și morcovii și împreună cu curmalele tăiate jumătăți, toate asezonate cu sare și piper, se trag la tigaie în puțin ulei și se stropesc cu puțină zeamă de lămâie.
Carnea de vită se servește cu garnitura de ceapă roșie și morcovi violet și se presară semințe de rodie ca decor.
Poftă bună!