Încep pregătirile pentru masa de Paște. Secretul unui cozonac gustos și pufos
Gospodinele din Ţara Zarandului spun un "Nu!" hotărât cozonacilor de-a gata! Însă, pentru a se asigura că lor vor ieşi perfect, au început deja să-şi exerseze priceperea. Mai ales că, pe masa de Paşte, nu vor pune doar cozonaci. Nici celebrele plăcinte cu brânză dulce nu vor lipsi.
Publicat: Luni, 15 Aprilie 2019, 17:02 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:03Gospodinele din Ţara Zarandului spun un "Nu!" hotărât cozonacilor de-a gata! Însă, pentru a se asigura că lor vor ieşi perfect, au început deja să-şi exerseze priceperea. Mai ales că, pe masa de Paşte, nu vor pune doar cozonaci. Nici celebrele plăcinte cu brânză dulce nu vor lipsi.
Îmbrăcate în straie tradiţionale, femeile din Ribiţa pregătesc de zor bucatele pentru masa de Paşte. De departe, cozonacul este cel mai aşteptat dintre deliciile de sărbători.
Pe lângă umplutura de nucă şi cacao din belşug, secretul unui cozonac gustos şi pufos stă în timpul de frământat: "Trebuie să frământăm până asudă grinda. Demult, bunica aşa frământa, un ceas!"
Şi cuptorul unde se coc este pregătit cu simţ de răspundere. Dacă ziarul arde imediat, cuptorul este prea încins. Dacă arde mai încet, e numai bine să punem la copt colacii. Care sunt gata în jumătate de oră.