Rețetă de aperitiv din file de păstrăv afumat cu sfeclă roșie și fructe
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un delicios starter pe bază de pastrăv afumat, mere, fistic, dar şi alte ingrediente delicioase, pe care l-a denumit "Păstrăv îmbujorat".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 14 Ianuarie 2020, 09:32 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:49Este un aperitiv cremos și frumos colorat, cu gust fructat, dar și sărat și ușor picant, care se servește pe felii de pâine prăjită.
Rețetă de aperitiv din file de păstrăv afumat cu sfeclă roșie și fructe - Ingrediente:
- 250 gr file de păstrăv afumat
- 200 gr mascarpone
- fistic
- 3-4 smochine
- 2 mere
- pastă de hrean, sau hrean răzuit
- 1 sfeclă roșie, fiartă sau coaptă
- pâine prăjită
Rețetă de aperitiv din file de păstrăv afumat cu sfeclă roșie și fructe - Mod de preparare
Merele se coc la cuptor pentru 15 minute, apoi se lasă la răcit și se taie în cuburi mici.
Sfecla roșie se dă pe răzătoare și se amestecă cu mascarponele. Se adaugă smochinele tăiate cuburi, merele și pastă de hrean, după gust.
Fileurile de păstrăv afumat se rup în bucăți mai mici și se amestecă ușor cu celelalte ingrediente combinate deja.
La final, se presară din belșug fistic copt și tocat grosier.
Este o nebunie de starter ce se servește neapărat ci pâine prăjită, sau diverse crocănțele!