Anunț înspământător, de la cercetători! Cât poate supraviețui SARS-CoV-2 în carnea de pui, porc sau pește congelată
O echipă de cercetători a aflat cât poate supraviețui noul coronavirus (SARS-CoV-2) în carnea de pui, porc sau pește congelată.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 23 August 2020, 17:21 | Actualizat: Duminica, 23 August 2020, 17:24- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Studiul a fost realizat pe bucăți de carne din supermarketuri din Singapore ce au fost ulterior infectate cu noul coronavirus și refrigerate la 4 grade Celsius ori congelate, la minus 20 de grade Celsius.
După 21 de zile, noul coronavirus era încă prezent în bucățile de carne de pui, porc ori pește, potrivit The Telegraph.
Unii cercetători spun că transmiterea noului coronavirus prin intermediul alimentelor nu este un subiect de mare îngrijorare, deoarece acesta se transmite mai degrabă prin aer.
Totuși, cercetătorii din spatele acestui nou studiu susțin că importul de alimente contaminate în regiuni fără multe cazuri de COVID-19 ar putea relansa epidemia de coronavirus.
„Trebuie să existe o explicație pentru relansarea epidemiei de coronavirus în regiuni unde părea că a dispărut. A reapărut recent în Vietnam, Noua Zeelandă și părți din China unde nu se mai înregistraseră cazuri, în ultimele câteva luni”, au spus aceștia.
Cercetătorii trag un semnal de alarmă pentru a sublinia importanța respectării măsurilor de siguranță în industria alimentară.