Mituri despre consumul de fructe. Un măr pe zi ține doctorul departe. Adevărat sau fals?
Ruxandra Pleșa, specialist în nutriție, vine cu noi informații despre consumul de fructe și creșterea imunității.
Publicat: Miercuri, 30 Septembrie 2020, 12:35 | Actualizat: Miercuri, 30 Septembrie 2020, 12:44- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Conform studiilor, oamenii mănâncă cel mai puțin culoarea mov, dar fructele mov, precum afinele, sunt foarte bogate în vitamina C și antioxidanți.
În cura de slăbire, trebuie să mâncăm fructe pentru că antioxidanții din ele ne ajută. Este recomandat consumul adouă porții pe zi, câte fructe încap în doi pumni. De asemenea, mitul conform căruia un măr pe zi ține doctorul departe este adevărat, fiind extrem de important consumul de mere în sezonul coronavirusului. Mărul ebogat în coercetin, un compus care are efect antiviral.
Despre pere aflăm că ajută la buna funcționare a sistemului digestiv dacă sunt consumate 2-3 pe zi, fiind extrem de eficiente și asupra sistemului limfatic.
Strugurii, consumați în cantități mari, pot îngrășa. Nutriționistul nu recomandă o cură de slăbire cu struguri. De regulă, orice exces de acest gen dăunează. Prunele sunt foarte bogate în zaharide care fermentează. Dacă cei mici consumă aceste furcte în cantitate foarte mare, pot suferi de tulburări de digestie.
Fructul consumat proaspăt e mult mai sănătos decât sucul sau compotul. Sucul de fructe îngrașă, dar cel de rodie este extrem de eficient, fiind bogat în antioxidanți. Pe de altă parte, un fresh de portocale poate adăuga la grăsimea abdominală.