Atenție, români! Moneda națională s-ar putea schimba curând
Ludovic Orban dorește să continue politica de renunțare la moneda națională. Guvernul său dorește ca România să treacă în cel mai scurt timp la moneda internațională, euro. Banii din România s-ar putea schimba curând.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 25 Octombrie 2019, 12:27 | Actualizat: Vineri, 25 Octombrie 2019, 21:59- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Premierul desemnat, Ludovic Orban, are un plan ambițios. Obiectivul principal al politicii externe a României este creşterea influenţei ţării pe plan extern. Noul partid aflat la guvernare va realiza obiectivele de politică externă cu ajutorul Ministerului Afacerilor Externe, dar și prin colaborarea cu șeful statului.
Măsurile prevăzute de Partidul Național Liberal sunt: fructificarea beneficiilor rezultate pentru România din exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, punerea în valoare a rezultatelor Summit-ului de la Sibiu din mai 2019 şi implicarea activă în implementarea Agendei Strategice 2019-2024. Se dorește continuarea demersurilor pentru aderarea la Spaţiul Schengen, la Zona Euro, dar și finalizarea MCV.
Printre măsurile referitoare la diaspora românească, Partidul Național Liberal propune unificarea instituţională a politicilor referitoare la românii de pretutindeni. Acest fapt poate fi posibil prin înglobarea în cadrul Departamentului pentru românii de pretutindeni (DRP) a tuturor organismelor care au impact asupra comunităţilor românilor de pretutindeni, dar şi crearea unui Comitet Interinstituţional pentru Românii de Pretutindeni.
„Politica externă a României va continua să se caracterizeze prin predictibilitate şi prin îndeplinirea strictă şi responsabilă a angajamentelor asumate. În egală măsură, va trebui să fie o politică de consens naţional, condusă pe principii de profesionalism, rigoare, eficienţă, onestitate, stabilitate şi continuitate în promovarea şi apărarea obiectivelor şi intereselor naţionale de politică externă. Politica externă a României se va realiza cu respectarea strictă a dreptului internaţional, ale cărui instrumente vor fi utilizate pentru creşterea eficienţei acţiunii de politică externă a statului. România va continua să fie ferm angajată în susţinerea multilateralismului, precum şi a creării statului de drept la nivel internaţional. Pentru a fi eficientă şi a răspunde adecvat provocărilor actuale ale mediului internaţional, politica externă trebuie corelată în materie de obiective şi priorităţi cu politica de securitate şi apărare”, se arată în documentul menţionat la capitolul de resort.