Farmaciile americane se pregătesc pentru o creştere puternică a vaccinărilor pentru gripă, de teama unui al doilea val al epidemiei de coronavirus
Lanţurile americane de farmacii se pregătesc pentru a o creşterea puternică a vaccinărilor pentru gripă, la debutul sezonului în octombrie, în speranţa reducerii zecilor de mii de cazuri grave care ar putea coincide cu un al doilea val al infecţiilor cu noul coronavirus, transmite Reuters.
Publicat: Miercuri, 27 Mai 2020, 07:00 | Actualizat: Miercuri, 27 Mai 2020, 10:22CVS Health, una dintre cele mai mari companii de farmacii in Statele Unite, a anunţat că lucrează pentru a se asigura că are dozele de vaccin disponibile pentru o creştere anticipată a cererii din partea clienţilor dornici să se protejeze de gripa de sezon.
Compania concurentă Rite Aid a comandat cu 40% mai multe doze de vaccinuri pentru a răspunde cererii anticipate.
Walmart şi Walgreens Boots Alliance au anunţat că anticipează la rândul lor ca un număr mai mare de americani să cumpere vaccinuri.
Producătorii de medicamente cresc producţia pentru a satisface cererea. Producătorul australian de vaccinuri Seqirus, al grupului CSL, a anunţat că cererea din partea clienţilor a crescut cu 10%. Grupul britanic GlaxoSmithKline a declarat că este pregătit să crească producţia, dacă va fi necesar.
Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos, efectuat în rândul a 4.428 de adulţi, îm perioada 13-19 mai, circa 60% dintre adulţii din Statele Unite întenţionează să se vaccineze pentru gripă în toamnă. În mod obişnuit, mai puţin de jumătate dintre americani se vaccinează.
Centrul American pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (CDC) recomandă ca toate persoanele cu vârste de peste 6 luni să se vaccineze.
Vaccinul pentru gripă nu asigură protecţie faţă de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, pentru care nu există vaccinuri aprobate.
Oficialii din sectorul sănătăţii au declarat că vaccinarea împotriva gripei va fi esenţială pentru ca spitalele să nu devină suprasolicitate cu pacienţi bolnavi de gripă şi de COVID-19.
Anul trecut, grupurile farmaceutice au produs aproape 170 de milioane de doze pentru gripă, potrivit CDC. În sezonul de gripă 2019-2020, încheiat luna trecută, au avut loc 740.000 de spitalizări şi 62.000 de decese, potrivit CDC.
Veniturile globale generate de vaccinurile pentru gripă se ridică la circa 5 miliarde de dolari, potrivit firmei Bernstein, iar în Statele Unite, fiecare punct procentual de americani care se vaccinează contribuie cu 75 de milioane de dolari la veniturile producătorilor de medicamente.
Sursa : news.ro