Antena

Ce cadouri să-i faci persoanei iubite de Valentine's Day 2022. Idei pentru Ziua Îndrăgostiților

Un an de relaţie este cea mai bună perioadă pentru sărbătorirea Zilei Îndrăgostiţilor, consideră unii experți. Relaţiie sunt suficent de fragede încât să mai existe senzaţia de noutate, dar destul de înaintate încât să te simţi confortabil cu celălalt. Însă, cu cât relațiile sunt mai mature, cu atât se schimbă tipurile de cadouri.

Publicat: Duminica, 13 Februarie 2022, 13:33 | Actualizat: Duminica, 13 Februarie 2022, 15:07
Galerie de imagini
Luna Februarie este declarată Luna Iubirii, iar cuplurile se întrec în declarații de dragoste sau cadouri. Pentru cele care vor să-și suprindă jumătatea, dar sunt în pană de idei, le propunem variante de cadouri în funcție de durata relației.
Shutterstock.com

Luna Februarie este declarată Luna Iubirii, iar cuplurile se întrec în declarații de dragoste sau cadouri. Pentru cele care vor să-și suprindă jumătatea, dar sunt în pană de idei, le propunem variante de cadouri în funcție de durata relației.

Valentine's Day 2022. Ce cadouri să faci iubitului/iubitei de Ziua Îndrăgostiților

Experții sugerează că bărbaţilor le-ar plăcea să primeasă bilete la un concert sau eveniment sportiv, în timp ce femeile ar putea fi oricând mulţumite prin nişte bijuterii alese. Sau chiar niște haine sport.

Dacă este o relație la început potrivite sunt florile, prăjiturile, dar și serile romantice la film sau împreună cu prietenii.

Relaţia care a împlinit cinci ani are nevoie, de Ziua Îndrăgostiţilor, de ceva cu adevărat distractiv şi incitant. Pentru răsfăţ, comandă o mașină care să vă ia de acasă şi să vă ducă la un restaurant nou fabulos. Încheiaţi seara la un bar sau dansând în noapte la un club local de jazz — undeva comod şi mai puţin luminos unde să vă puteţi cuibări într-un colţ.

După zece ani de relaţie, sunt foarte mari şansele ca tu şi iubitul tău să fi trecut deja de repetate ori prin toate activităţile tipice Zilei Îndrăgostiţilor, motiv pentru care în acest moment aţi putea să plănuiţi sau să cumpăraţi ceva cu adevărat semnificativ.

De exemplu, o idee bună pentru ea ar putea fi o expediţie în doi, de preferat în locul în care v-aţi cunoscut sau unde aţi sărbătorit primul 14 februarie împreună.

Pe aceeași temă

Recomandări ANPC la achiziţionarea cadourilor de Ziua Îndrăgostiţilor - Evitaţi vânzătorii ambulanţi!

Cei care doresc să cumpere cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor să evite vânzătorii ambulanţi, în cazul cosmeticelor, să examineze cu atenţie eticheta, pentru că o calitate proastă a tipăririi poate ascunde o contrafacere, şi să cumpere bijuterii doar din magazine autorizate de ANPC pentru operaţiuni cu metale preţioase, recomandă directorul general în cadrul Autorităţii Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.

Conform unei postări pe Facebook a directorului general în ANPC, la cumpărarea cadourilor de Sf. Valentin sau de Dragobete, consumatorii trebuie să ţină cont de mai multe recomandări:

Cumpărarea diverselor sortimente de bomboane şi ciocolată

Recomandari A1

”La cumpărarea diverselor sortimente de bomboane şi ciocolată, pentru a nu le fi afectată sănătatea, să aibă în vedere faptul că achiziţionarea acestor produse se face numai din locuri autorizate. Trebuie evitată cumpărarea de la vânzători ambulanţi, chiar dacă preţul oferit este comparativ mai mic. Înainte de achiziţionare, trebuie verificată starea ambalajelor (integritate, etanşeitate) şi încadrarea produselor în data durabilităţii minimale, după caz, în data limită de consum stabilite de producător”, scrie Paul Anghel.

De asemenea, etichetele trebuie să conţină următoarele informaţii: denumirea produsului, numele şi adresa producătorului, ale ambalatorului sau ale distribuitorului. În cazul produselor din import, trebuie să fie menţionate numele şi adresa importatorului sau ale distribuitorului înregistrat în România, data durabilităţii minimale, cantitatea netă şi condiţiile de depozitare.

”Toate produsele din import trebuie să fie însoţite de etichete cu elementele de identificare şi informare în limba română. Pentru ciocolată şi produse din ciocolată trebuie menţionat în mod obligatoriu conţinutul de cacao substanţă uscată, exprimat în procente, astfel: “ cacao…% minim”. În cazul ciocolatei umplute, se menţionează produsul de umplutură”, precizează responsabilul ANPC.

Pe aceeași temă

Achiziţionarea produselor cosmetice

”Consumatorii trebuie să fie atenţi la o serie de detalii care le certifică faptul că produsele cumpărate sunt de calitatea dorită, nu sunt periculoase pentru sănătate, iar informarea/etichetarea lor respectă întocmai prevederile legale în vigoare”, avertizează el.

Cei care doresc să ofere în dar produse cosmetice trebuie să le cumpere numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care vor avea neapărat nevoie în cazul în care doresc să facă o reclamaţie.

”În plus, atenţionăm asupra faptului că produsele originale nu se vând în afara lanţurilor de distribuţie, în locuri precum tarabele sau persoanele fizice “cu sacoşă”; indică directorul general în ANPC, potrivit news.ro.

De asemenea, celor care cumpără cosmetice li se mai recomandă:

- să fie atenţi la preţuri, deoarece preţurile mici propuse sunt dubioase, produsele provenind cu siguranţă din filiere paralele;

- să verifice calitatea ambalajului astfel încât aceasta să corespundă valorii produsului. Sunt şanse mari că un produs zis “de lux”, ambalat într-o cutie de carton sau de plastic banală, să fie de fapt o contrafacere;

- să examineze cu atenţie eticheta, o calitate proastă a tipăririi poate ascunde o contrafacere;

- să citească cu atenţie eticheta şi să ţină cont de orice avertisment pentru evitarea unor probleme ulterioare de sănătate.

De asemenea, consumatorii trebuie să ştie că:

- unii producători şi importatori “de marcă” au adoptat voluntar personalizarea unor produse cu etichetă - hologramă, pentru securizarea lor şi pentru protejarea mărcii;

- pe orice produs cosmetic trebuie să fie inscripţionat numele sau denumirea producătorului ori a persoanei responsabile cu introducerea pe piaţă, ori al importatorului de produse din afara UE;

- majoritatea produselor trebuie să aibă inscripţionată data de minimă durabilitate precedată de expresia ”A se folosi preferabil înainte de”, urmată de dată sau de detalii asupra locului de pe ambalaj unde se află inscripţionată aceasta dată, exprimată fie prin lună şi an, fie prin zi, lună şi an, cu cifre arabe;

- anumite produse precum cremele, nu au dată de minimă durabilitate ci au inscripţionat un simbol (PAO) constând într-o cutie întredeschisă, pe sau lângă care este menţionată perioada după deschidere în care produsul poate fi folosit în siguranţă, în luni de zile (6, 12, 24 luni, de ex.);

- sunt produse la care data de minimă durabilitate este mai mare de 30 de luni şi atunci aceasta nu se mai menţionează (cazul recipientelor sub presiune cum sunt deodorantele).

Recomandări pentru cumpărarea bijuteriilor

”Este foarte important de unde alegem să cumpărăm o bijuterie, având în vedere faptul că bijuteriile se vând peste tot, de la tarabe până la supermarket-uri, magazine de bijuterii şi în târgurile de cadouri. Dacă optăm pentru o bijuterie fină din aur, argint sau bătută cu pietre semipreţioase, ar fi bine să o cumpărăm numai din magazine autorizate care vând astfel de produse. O bijuterie “din argint” vândută la colţ de stradă şi care costă câţiva lei nu poate fi din argint ! Oferirea drept cadou a unei bijuterii din metal preţios, cu sau fară pietre preţioase, a devenit din ce în ce mai obişnuită, astfel că piaţa metalelor preţioase oferă o gamă foarte largă de produse”, notează Paul Anghel, adăugând că ”cel mai important lucru care trebuie luat în considerare atunci când se cumpără acest tip de produse, este încrederea pe care o oferă furnizorul de astfel de bunuri”.

Directorul general în ANPC afirmă că unul dintre lucrurile de care trebuie să se ţină seama, referitor la încrederea conferită de furnizor, este autorizaţia eliberată de către ANPC operatorilor economici care desfăşoară operaţiuni cu metale preţioase, a cărei copie trebuie să fie afişată într-un loc vizibil, în interiorul magazinului.

La achiziţionarea bijuteriilor din metal preţios, consumatorii trebuie să aibă în vedere următoarele:

- să solicite informaţii complete despre produs, preţ, condiţii de cumpărare;

- să se asigure că primesc un Certificat de calitate în original, care trebuie să conţină obligatoriu detalii corecte, precise şi complete referitor la produsul cumpărat (titlul metalului, natura pietrelor etc) precum şi datele de identificare ale operatorului economic care comercializează produsul;

- să se asigure că primesc factura fiscală sau bonul fiscal care să justifice achiziţionarea produsului;

- să solicite informaţii suplimentare despre garanţia oferita produsului şi eventualele probleme de service ce pot să apară;

- să verifice politica, respectivului operator economic, de returnare a bunurilor, în cazul apariţiei unor defecte ulterioare.

Whatsapp LinkedIn
valentine's day ziua indragostililor cadouri
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Vortex polar. Cod roşu, portocaliu şi galben de ninsori, viscol şi vânt în aproape toată ţara. Când ninge în Capitală
Videoclipul zilei
Citește și
Tradiții și obiceiuri de Dragobete. Ce reprezintă sărbătoarea iubirii la români și ce înseamnă...
Alexia Eram și Mario Fresh se bucură de o escapadă romantică de Valentine's Day. Unde au ales să-și...
Nu face această greșeală. Ce flori nu este bine să oferi și de ce, mai ales de Ziua Îndrăgostiților
(P) Cadouri cu note parfumate și delicate pentru pielea unei femei
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o eră norocoasă pe 22 noiembrie 2024. Cine sunt nativii care vor avea parte de productivitate... Catine.ro
Thalía reapare în mediul online după ce a declarat că se retrage pentru o perioadă. A ținut să facă un anunț... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat a doua zi după inaugurare Libertatea.ro
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor: „Suntem în ceasul al... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Ce a făcut Nicolai Tand a doua zi după finala Asia Express. Ce a dezvăluit abia acum: „Mare mi-a fost mirarea... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Gabriela Lucuțar a rupt tăcerea despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! A spus totul despre testament BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare HelloTaste.ro
Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat Antena3.ro
Țările europene în care se vorbește cel mai bine engleza. Unde se află România în top useit
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se... Catine
Amazon concediază 400 de angajați din România Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cum arăta Catrinel Sandu acum 25 de ani, când era iubita lui Lucian Viziru. Transformarea divei e vizibilă, nu o... Playtech
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo Redactia.ro
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă" Observator
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie MediCOOL
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă HelloTaste
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal ProSport
Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza pentru zilele alegerilor 2024. Cum va fi vremea la vot Gandul
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui au fost luați de autorități CanCan
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament DeParinti
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la... ZUTV
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura UseIT
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Hello Taste