Alertă, ei sunt topiți de caniculă! Care este cel mai cald oraș din România la momentul actual. Un copac poate ajunge doar la cinci oameni
Vara și-a intrat în drepturi și nu mai e pentru nimeni un lucru nou faptul că temperaturile ating valori caniculare chiar dacă suntem deja la începutul lunii iunie. Vremea alunecă în extreme, fiind instabilă din punct de vedere atmosferic, astfel că după călduri mari urmează fenomene meteo periculaose. Un oraș din România a fost declarat cel mai călduros și autoritățile se chinuie să găească un plan pentru a ajuta cetățenii să facă față valorilor termice crescute.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 10 Iunie 2020, 11:16 | Actualizat: Miercuri, 10 Iunie 2020, 11:20Potrivit unui studiu al European Data Journalism Network, realizat în 558 de orașe europene, Buzăul este cel mai cald oraș din România. Constantin Toma, primarul orașului este de părere că din cauza lipsei vegetației, în speță a copacilor, Buzăul se confruntă cu o astfel de problemă. Edilul precizează că un copac poate ajunge la cinci buzoieni ceea ce este extrem de puțin pentru a stopa acțiunea violentă a razelor de soare.
În anul 2019, temperatura Buzăului a crescut cu 1,5 grade Celsius față de 2011, iar încălzirea este confirmată și de Elena Mateescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie.
Cod roșu de inundații, în România! Zeci de gospodării, afectate! Imagini cumplite! VIDEO
Având în vedere informațiile de mai sus, orașul Buzău ar avea nevoie de o reorganizarea a spațiilor pentru a putea fi dezvoltate ariile verzi și plantarea copacilor, dar și de recirculare a apei în urbe.
Aleră meteo, COD ROȘU de inundații în România în următoarele zile
Prognoza meteo pentru următoarele zile anunță ploi torențiale, în mare parte a țării, potrivit Administrației Națională de Meteorologie (ANM).
Până joi, 11 iunie, ora 10:00, este în vigoare o atenționare de Cod galben de furtuni, în aproape toată țara.
Conform meteorologilor, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.
De altfel, până pe 12 iunie, ora 23:00, este în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică, în cea mai mare parte a țării.
Potrivit ANM, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...35 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii.