Cum să eviți aglomerația din supermarketuri înainte de Paște. Ora la care trebuie să mergi la cumpărături ca să nu stai la coadă
Specialiștii atrag atenția asupra câtorva trucuri prin care să eviți aglomerația din supermarketuri înainte de Paște, pentru a te bucura, în schimb, de sesiunea de cumpărături. Iată despre ce este vorba!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2024, 17:47 | Actualizat: Miercuri, 17 Aprilie 2024, 21:54Pentru că ne mai despart doar câteva săptămâni până la sărbătorile de Paște, românii au început deja să își facă lista de cumpărături. Cu toate acestea, cei mai mulți ajung în magazine cu doar câteva zile înainte de sărbători. Există, totuși, o serie de trucuri care te ajută să scapi de aglomerația din magazine și astfel să prinzi produse la ofertă.
Pe aceeași temăÎn ce interval orar e potrivit să mergi la cumpărături în perioada sărbătorilor
Nimeni nu își dorește ca, după un tur al supermarketului, să aștepte la o coadă imensă. Însă, este bine de știut că există un anumit interval orar pentru a-ți face cumpărăturile în magazinele din țară, reușind astfel să eviți aglomerația de la casele de marcat.
Specialiștii din domeniu susțin că cel mai potrivit moment al zilei pentru cumpărăturile de Paște este dimineața. Mai exact, în primele ore, până înainte de prânz. În acest interval orar găsești produse proaspete, care abia au fost livrate pe rafturile și în vitrinele magazinelor, potrivit romaniatv.net.
În plus, specialiștii mai recomandă să te abții de la cumpărarea produselor care nu se află pe lista ta și să îți iei la tine suma necesară pentru achizițiile planificate.
Pe aceeași temăCât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel înainte de Paște
Comercianții au scos deja la vânzare carnea proaspătă de miel și au pregătit agenda pentru rezervările de Paște. Ei bine, dacă românii se pregăteau pentru scumpiri, aceștia au avut parte de o adevărată surpriză când au aflat care este prețul pentru un kilogram de carne de miel.
Potrivit Antena 3 CNN, un kilogram de miel la carcasă în piețe se vinde cu aproape 55 de lei, iar organele de miel folosite la drobul de Paște se cumpără și ele cu 30 de lei kilogramul. De asemenea, pastrama de berbecuț a ajuns să coste chiar și 50 de lei pe kilogram.
Prețul la carne a crescut în ultimul an cu 10%, însă cele mai mari scumpiri au fost la carnea de porc și de miel, potrivit Institutului Național de Statistică, citat de sursa menționată mai sus.
Un român mănâncă, în medie, aproximativ trei kilograme de carne de miel sau de oaie pe an, iar cererea crește de Paște, pentru că, potrivit tradiției, în această perioadă se mănâncă și carne de miel.
În acest moment, mielul viu se vinde la ferme cu aproximativ 25 de lei pe kilogram, iar specialiștii estimează că pe măsură ce se apropie Paștele va ajunge la 30 de lei, potrivit Antena 3 CNN.