Masa de Crăciun. Rețetă piftie de porc răcituri
Masa de Crăciun. Rețetă piftie de porc răcituri. Bucatele alese pentru pregătirea mesei de Crăciun joacă un rol destul de important. Piftia Răcitura de porc nu poate lipsi. Iată o rețetă care te poate ajuta să faci cea mai gustoasă și închegată piftie răcitură
Publicat: Miercuri, 12 Decembrie 2018, 13:01 | Actualizat: Miercuri, 12 Decembrie 2018, 13:31Masa de Crăciun în familie înseamnă să îi ai pe toți cei dragi alături, bucurându-te că v-ați strâns toți la masă. Nimic nu se compară cu liniștea, căldura și armonia din familie. Bucatele alese pentru pregătirea mesei de Crăciun joacă un rol destul de important. Piftia nu poate lipsi de pe masa de sărbătoare, fie că o pregătești de Crăciun sau de Revelion. Iată o rețetă care te poate ajuta să faci cea mai gustoasă piftie.
Piftie de porc
Această rețetă românească are mai multe variante de gătire, variind în funcție de zona țării, de gusturile fiecărei gospodine și a familiei.
Ingrediente
- 2 picioare de porc (partea cu unghia)
- 1 buc. rasol de porc cu mai multă carne
- 1 buc. coadă de porc
- 2-3 morcovi
- 4-5 căței de usturoi
- Sare după gust
- Boabe de piper
- Apa rece pentru fiert
Mod de preparare
Se spală carnea foarte bine și dacă este cazul se curăță. Apoi se pune într-un vas încăpător în care să aibă loc suficient lichid pentru fiert. Pune apă în oală, iar dacă îți place să aibă mai multă piftie decât carne, atunci trebuie să adaugi mai multă apă.
Ca să fii sigur, ar trebui să folosești o oală mai mare de 6 litri. Pune apă în ea cât să acopere carnea și să o depășească cu aproximativ 15 cm. Adugă o linguriță de sare și piperul boabe și lasă fiarbă la foc foarte mic. Adună cu o spumieră spuma ce se formează la suprafață în timpul fiertului.
Este posibil să fie nevoie să fiarbă câteva ore până când e gata. Dacă este necesar, mai poți adăuga sare. Pune la fiert și morcovii. Atunci când carnea se desprinde de pe os, verifică dacă lichidul se încheagă. Pentru a face testul, trebuie să iei o lingură de lichid și să o pui pe o farfurie rece. Dacă acesta se încheagă înseamnă că poți opri focul. Scoate carnea într-un vas și strecoară lichidul printr-o sită fină. Apoi trebuie să desfaci carnea de pe oase și să cureți grăsimea de pe șoric.
În vasul în care pui piftia, așează bucățile carne, morcovi și șoric. Apoi toarnă lichidul despre carne. Lasă vasele în care ai pus piftia la închegat. Poți presăra deasupra și boia de ardei.
Sursă foto: bucataras.ro
Sursă de informare: bucataras.ro