(P) 5 locuri de muncă în București, unde te poți angaja fără experiență
Ai nevoie de experiență pentru a obține un loc de muncă, dar în egală măsură ai nevoie un loc de muncă pentru a obține experiență. Sună paradoxal, dar e o problemă pe care poate ai întâmpinat-o dacă te afli în căutarea primului job.
Publicat: Luni, 29 Noiembrie 2021, 14:41 | Actualizat: Luni, 29 Noiembrie 2021, 14:49- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Însă cu o cercetare atentă a pozițiilor disponibile, vei descoperi că pe eJobs.ro sunt mii de locuri de munca Bucuresti. Și ai de unde alege, cele mai multe fiind în vânzări, transporturi, administrativ/logistică, relații clienți/call center, alimentație. Descoperă jobul potrivit și pregătește CV-ul cu informațiile care te ajută să te califici mai ușor!
Text: Steluța Năstase-Lupu
1. Consilier vânzări
Ești o persoană orientată spre rezultate, eficientă și perseverentă în atingerea obiectivelor? Poți începe un job în vânzări. Contează să te orientezi spre o companie care îți oferă perspective de creștere. O astfel de companie este atentă și la plusurile tale: studii superioare, noțiuni de contabilitate primară, cunoștințele de contabilitate primară. Printre beneficii se numără: asigurare medicală privată, asigurare de viață, bonusuri în funcție de realizări și evoluție, posibilitatea de a dezvolta o carieră solidă în vânzări, în cadrul unei echipe tinere și puternice.
2. Livrator
Dacă ai minimum 17 ani, cunoști bine Bucureștiul sau orașele mari din țară și deții bicicletă, motocicletă sau mașină personală, poți aplica pentru un job de livrator. O mare parte dintre companii oferă plată/comandă, contravaloarea transportului, tarif dinamic, bonus de performanță pentru un anumit număr de comenzi livrate, bonus de recomandare, training, suport pe întreaga perioadă de colaborare, contract de muncă înregistrat la ITM, protectia și medicina muncii.
3. Specialist Call Center
Jobul de Specialist Call Center te ajută să-ți începi cariera și să câștigi experiență în relația cu clienții. Contează să ai abilități de comunicare precum persuasiunea și negocierea, să acorzi atenție nevoilor clienților, să-ți exprimi clar opiniile, să redactezi și să construiești rapoartele într-o manieră logică. Cunoașterea limbii engleze reprezintă un plus. În pachetul de beneficii ai bonuri de masă, bonusuri lunare de performanță, asigurare medicală privată, transport asigurat.
4. Vânzător
Dacă nu ai o calificare, dar îți dorești să înveți o meserie care să te ajute mai departe în carieră, aplică pentru un job de vânzător în industria alimentară. Salariul pornește de la 500 de euro la care se adaugă și bonurile de masă, decontarea transportului și asigurare medicală. Ai program flexibil și, în anumite cazuri, prânzul asigurat în ziua de lucru.
5. Recrutor junior
Prietenii te definesc ca o persoană entuziastă și implicată? Dacă ești și bun prieten cu limba română și îți dorești să deprinzi cât mai multe cunoștințe din domeniul resurselor umane, poți aplica pentru un post de junior recruiter. Ești avantajat dacă ai terminat o facultate într-unul din domeniile: psihologie/resurse umane/sociologie sau ai făcut un voluntariat în recrutare sau administrare personal. Iată ce beneficii ai: training în recrutare și administrare personal, pachet salarial atractiv și beneficii non-salariale.
Cum te califici mai ușor pentru locuri de munca Bucuresti
Acordă atenție CV-ului
Identifică abilitățile prin care excelezi: E ca și cum ai lucra la o prezentare personală pe care o susții în fața unui public. Contează să identifici ceea ce vrei să vinzi. Pune pe hârtie acele aspecte la care excelezi (de ex. ai talent la design, la scris ori în programare), acele calități pe care le-au remarcat și cei apropiați ție – chiar dacă sunt profesionale sau nu. După aceea, vezi ce abilități caută recrutorii și cum le poți potrivi cu punctele tale forte, astfel încât să incluzi în CV exact acele cuvinte cheie care atrag atenția.
Acordă atenție obiectivului profesional. Este prima impresie pe care și-o va face recrutorul despre tine. Așa că păstrează textul cât mai scurt și simplu. Maximum 150 de cuvinte. Punctează două abilități care te diferențiază, aduc valoare companiei și consideri că se potrivesc jobului la care aplici. Poți menționa și specializarea obținută în timpul studiilor, dacă, de asemenea, o consideri relevantă. Tot aici menționează și ce îți dorești de la compania la care aplici. Și, da, nu e o rușine că nu ai experiență:
Prezintă activitățile extra-curriculare: Poate te-ai implicat într-un ONG sau într-o asociație studențească. Faptul că nu ai fost plătit pentru un rol pe care l-ai avut nu înseamnă că nu ai deprins abilități valoroase. E important ca în CV să detaliezi perioada, task-urile și competențele. De exemplu, dacă aplici pentru un job de copywriter, recrutorii vor aprecia mai mult că ai scris textele pentru revista studențească decât că ai lucrat într-un fast food.
Evidențiază studiile și abilitățile deprinse: Majoritatea CV-urilor încep cu cele mai recente locuri de muncă, dar, dacă tu nu ai mai lucrat și nici nu ai făcut voluntariat asta nu înseamnă că nu ai ce să scrii în CV. E bine să punctezi anii de studiu, calificările și abilitățile transferabile deprinse. Lucrarea de dizertație te-a ajutat să deprinzi abilități de cercetare, un proiect în grup ți-a dat abilități de planificare, de gestionare a timpului. Când vii și cu exemple dai un plus de valoare CV-ului tău.
Menționează premii, burse, concursuri la care ai participat.
Pune accent și pe abilitățile hard: Cunoști o limbă străină? Ai permis de conducere? Știi un limbaj de programare? Sau ai rezultate în social media cu un proiect personal? Ai putea fi tentat să nu incluzi aceste abilități în CV, fie că le consideri nerelevante, fie evidente, dar tocmai aceste abilități arată că poți fi persoana potrivită și pricepută pentru un anumit job.
Fii atent la:
- poza și adresa de e-mail: să fie profesioniste și să te prezinte într-un context profesional
- lungimea CV-ului (o pagină – maximum două) – așa că nu-l încărca inutil.
Pe eJobs.ro, ai la îndemână numeroase locuri de munca Bucuresti, chiar dacă nu ai experiență în CV. Recrutorii sunt mult mai deschiși să dea anii de experiență (atât de vânați cândva în CV) pe abilitățile și atitudinea candidaților. Contează să lucrezi la prezentarea ta profesională și să o faci relevantă pentru jobul la care aplici. Să fii onest în stabilirea obiectivului tău profesional și în informațiile transmise despre tine.