Antena

(P) O călătorie pentru sufletul tău

Pelerinajul este o apropiere față de Dumnezeu și o conectare la divinitate. Acesta este însă unul dintre cele mai importante motive pentru care oamenii merg in pelerinaje. Pe lângă acesta, există însă numeroase alte motive pentru care credincioșii aleg să meargă în pelerinaje.

Publicat: Miercuri, 15 Decembrie 2021, 11:08 | Actualizat: Miercuri, 15 Decembrie 2021, 11:12
(P) O călătorie pentru sufletul tău

Prin pelerinaje, vizitând și venerând locuri sfinte precum moaștele, mănăstirile sau icoanele făcătoare de minuni, oamenii se apropie mai mult de Dumnezeu. Este un prilej pentru rugăciune intensă pentru iertarea de păcate, pentru vindecarea de boli și pentru a le merge bine în viață, dar și un prilej pentru a-i mulțumi Domnului pentru tot ce este bun în viața lor.

Astfel, prin rugăciune și prin atingerea locurilor sfinte, a moaștelor sau iconelor, pelerinii își intensifică credința și iubirea de Dumnezeu într-un mod foarte intens.

În altă ordine de idei, pelerinajul este o căutare de sine, încercarea de a deveni mai buni, căutarea sensului vieții, pentru cei care nu l-au găsit încă și a menirii. Mai mult, prin pelerinaj oamenii se caută reciproc și se întâlnesc în mod spontan și misterios. Tocmai de aceea Avraam a devenit o icoană spirituală a pelerinajului și le recomandă creștinilor două pelerinaje pe care să nu le rateze în 2022.

1. Pelerinaj la Mănăstirea Prislop

Mănăstirea Prislop este situată în apropierea satului Silvașu de Sus din județul Hunedoara. Biserica mănăstirii a fost declarată monument istoric. Este însă un lăcaș sfânt, vizitat zilnic de multe persoane, pelerini sau nu, aflate în căutarea Domnului, care doresc să se roage pentru familie și pentru ei, pentru sănătate și o viață fără griji.

Plecarea către Mănăstirea Prislop de face din București, de la baza Dealului Patriarhiei și are loc pe traseul București – Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Petroșani –Târgul Jiu și retur. Durata pelerinajului este de două zile.

În prima zi se va face o oprire la Mănăstirea Cozie, unde se află mormântul domnitorului Mircea cel Bătrân, apoi se va vizita Mănăstirea Turnu. Se va face apoi cazarea la un hotel sau o pensiune din Hunedoara sau Orăștie.

A doua zi, dimineața, se va pleca la Mănăstirea Prislop, unde pelerinii se vor închina si se vor ruga la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Apoi se va vizita grota (peștera) în care s-a nevoie Sfântul Ioan de la Prislop si se va face participarea la Sfânta Liturghie. Traseul va fi continuat apoi prin Defileul Jiului și se va face o oprire la Mănăstirea Lainici unde se afla Moaștele Sfântului Cuvio Irodion și Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. Ultima oprire se va face la Mănăstirea Govora unde se află pictura Maicii Domnului Inaripată și se efectuează întoarcerea în București.

Tariful pentru pelerinajul la Mănăstirea Prislop este de 250 de lei de persoană și nu include mesele din timpul zilei sau intrările la obiectivele turistice. Pelerinii vor beneficia însă de transport cu autocar clasificat, cazare si un ghid teolog, autorizat.

2. Pelerinaj la Muntele Athos

Muntele Athos sau Atos este un munte, dar și o peninsulă, situat în nord-estul Greciei, în regiunea grecească Macedonia Centrală. Aici se află 20 de mănăstiri, 12 schituri și o mulțime de chilii călugărești ortodoxe, în care trăiesc peste 1.500 de monahi ortodocși.

Accesul pe Muntele Athos nu este permis femeilor. Aici pot veni, în pelerinaje, doar bărbații. Intrarea pe munte se face, de regulă, cu feribotul, prin portul de la Uranapoli, sau prin portul de la Ierrisos.

Recomandari A1

Insaă, înainte de îmbarcarea pe feribot, orie pelerin sau vizitaor trebuie să obțină un diamonitirion - o formă de viză bizantină care este redactată în limba greacă și datată folosind calendarul iulian, care este semnată de patru secretari ai unor mănăstiri importante. Acest document atestă permisiunea de acces pe Sfântul Munte și de cazare în mănăstirile de acolo, pe durata pelerinajului.

Pelerinajul la Muntele Athos dureaza șase zile și costă 350 de euro de persoană. Tariful include: transportul cu microbuz, taxe de drum, de pod, parcări, cazare și masa în Sfântul Munte în condiții de mănăstire.

În tot acest timp se vor vizita mănăstirile de pe Muntele Athos, credincioșii vor participa la sclujbe și se vor ruga intens la Dumnezeu.

Despre Avraam Travel

Avraam Travel a fost o idee inspirata si elaborata de Costel Birleanu, fondator si administrator al Avraam Travel SRL. Ca fiu al Bisericii lui Hristos, Costel Birleanu a împărtașit de mic aceste calatorii spirituale, continuând apoi acest traseu ca pelerin cu Biserica Șerban Vodă din București, al cărui Epitrop a fost timp de 8 ani. Având în spate studii în teologie, dar și în turism, a pus bazele proiectului denumit Avraam Travel, o agenție de turism dedicată exclusiv pelerinajelor.

Avem speranța că în fiecare pelerinaj, credincioșii trăiesc cu multă intensitate taina sfințirii timpului și bucuria întâlnirii cu Hristos și cu sfinții Lui!

Whatsapp LinkedIn
dumnezeu
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Singurul mall din Bucureşti deschis duminică, în prima zi de Paşte. Ce pot face oamenii în Capitală, pe 5 mai
Citește și
Zodia pe care Dumnezeu o va proteja în anul 2024. Dorințele și planurile de viitor se vor îndeplini...
Zodia binecuvântată de Dumnezeu în săptămâna 18-24 decembrie 2023. Va avea parte de o minune înainte...
Alpha Kids Sezonul 2, 2 iulie 2022. Cine este Dumnezeu?
Alpha Kids, ediția 5. Cine este Dumnezeu şi ce ar face în locul lui?
Video recomandate
Video
Citește și
Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase urări pentru cei dragi Catine.ro
Afra Saraçoğlu a fost comparată cu Alisa Sezen Sever. Cine este actrița în vârstă de 17 ani Happy Channel
„Sunt două explicaţii mari!” De ce se bucură Piedone de un sprijin atât de mare în rândul alegătorilor? Libertatea.ro
Luptele din spatele ușilor închise: cine se opune planului SUA de a confisca rezerve valutare rusești de 260... Ziare.com
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și... Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute HelloTaste.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început Antena3.ro
Sistemul prin care Samsung a întrecut Apple. De ce sunt diferite smartphone-urile gigantului coreean useit
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
A cumpărat cercei de 13.675 dolari setul cu doar 13 dolari. Nu s-a mulțumit cu o pereche și a comandat două. Cum... Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Moneda de 1 ban care îți poate aduce bani frumoși peste noapte. Caut-o acum prin sertare, sigur o mai ai Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
Rezultate LOTO 6/49 sâmbătă 4 mai 2024. Numerele câştigătoare la tragerile speciale loto de Paşte Observator
Ce sunt aftele și cum apar. Specialiștii MediCOOL au oferit cele mai clare răspunsuri MediCOOL
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare HelloTaste
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni Iuruc? ProSport
Cu cât a ajuns să se vândă un miel întreg în piețele din București. Prețul este IREAL! Gandul
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la 10 ani CanCan
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor DeParinti
Rihanna a vorbit despre avantajele de a fi mamă de băiat: „Pot să fiu oricât de dezinvoltă vreau” ZUTV
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă UseIT
Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos Hello Taste
Ultimele știri
S-au încheiat calificările din Formula 1™ pentru Marele Premiu de la Miami. Max Verstappen în pole position în cursa de duminică
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Jo și Liviu Teodorescu au câștigat a 12-a gală. Ce punctaj au obținut, după o jurizare strânsă
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Ilona Brezoianu și Florin Ristei, moment memorabil marca Ozana Barabancea și Horia Brenciu
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Connect-R și Shift, explozie de energie în pielea lui Tom Jones. Ce i-a surprins pe jurați
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Alexia Țalavutis și Dima Trofim, moment magic transformați în Jasmine și Aladdin. Cum le-a ieșit
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Jo și Liviu Teodorescu, transformare fantastică în Katy Perry și Juicy J. Cum au apărut pe scenă
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Bella și Barbara, moment pur românesc marca Dan Spătaru. Au cântat „Tu, eu și-o umbrelă”
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Emi și Cuza, transformare pe ritmuri Afrobeat în Rema. Cum a sunat hitul „Calm Down”
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Andreea Bălan și Alina Pușcaș, apariții speciale în a 12-a gală. Ce ținute au purtat
A crezut că o doare capul din cauza mahmurelii, însă medicii au făcut o descoperire terifiantă. Ce diagnostic a primit
Mai multe