Antena Căutare

”Când am intrat în bucătărie am simțit a doua viață”. Să facem cunoștință cu Ana Maria Constantin, din echipa lui chef Sorin

Ana Maria Constantin are 31 de ani și lucrează ca și bucătar în București.

Ana Maria Constantin are 31 de ani și lucrează ca și bucătar în București.

A avut o copilărie foarte grea. Sunt 5 frați, crescuți numai de mamă. Astfel că a luat viața în piept de mică și a început cu spălatul de sticle. La 14 ani și-a cunoscut soțul și la 15 ani a venit primul copil și după nici 2 ani, următorul. Chef Florin a învățat-o meserie și acum a venit să-i arate de ce este în stare. ”Acum mă gândesc foarte mult la ele și ele se gândesc la mine. Îmi doresc foarte mult să-mi bucur fetele”.

A început de la spălat vase în restaurantul lui chef Florin și a ajuns în echipa lui chef Sorin

”Povestea mea a început acum 5 ani, când pentru prima dată am intrat într-o bucătărie profesională. Primul meu post a fost la vase. Timp de 2 ani am urmărit "de pe margine" magia din bucătarie. Am văzut cum lucruri nemaivăzute se întâmplau în interval de câteva minute. Și am început să-mi doresc să fiu parte din această poveste frumoasă. Așa a început drumul meu în gastronomie.

Alături de mine a fost soțul meu, Aurel, care m-a sprijinit și încurajat să-mi urmez visul. Primul pas a fost să "fur" tot ce puteam din această meserie. Și am avut șansa să lucrez cu chefi pasionați care mă încurajau și acceptau să mă învețe tainele acestei meserii. După acești primi doi ani, visul meu a devenit realitate: pentru prima dată am intrat în bucătărie și am devenit BUCATAREASĂ!!!! Din acest moment am început să învăț cu adevărat ce înseamnă să gătești într-un mod profesionist. Am învățat tehnologiile de bază, am început să învăț "puterea" condimentelor și, încet-încet, am început să mă simt în bucătărie ca acasă. Nu mi-a fost ușor, și nici acum nu este, dar, daca îți dorești ceva cu adevărat nu există cuvântul "imposibi!"

Îl cunoaște personal pe chef Florin Dumitrescu. ”Am lucrat la restaurantul lui. Când m-am dus la interviu, să lucrez ca femeie la vase, l-am întâlnit pe chef acolo și m-a angajat. Am vrut să învăț mai multe și chef Florin m-a învățat meserie, m-a ajutat. Când am aflat că m-a făcut bucătar, nu am dormit o zi și o noapte”, își amintește Ana Maria Constantin.

Acum, visul ei este să fie chef bucătar și să lucreze într-un restaurant bun, să câștige bine și să-și facă o casă a ei

Chef Florin: ”Ce faci, Ano? Câți ani ai lucrat cu Dumitrescu? Anei, primul lucru pe care i l-am cerut când a intrat în bucătăria mea a fost să facă mâncarea pentru personal pentru că niciunul dintre băieți nu era capabil să facă o mâncare bună. Faptul căScărlătescu a recunoscut că ăsta este un ratatouille bun, pentru mine e destul!”

Chef Scărlătescu: ”Se vede foarte, foarte clar care este nivelul tău. La carne mai ai puțin de lucrat. Dar ai reușit să faci un ratatouille extraordinar de gustos. Crede-mă!”

Chef Sorin: ”Mă uit în farfurie și mă uit și la farfuriile colegilor mei. Îmi place să văd cotletul bine gătit, ca al lui Cătălin. Nu este chiar o școală aici. Este un concurs în care cei mai buni merg mai departe”.

Vezi aici rețeta Anei Maria!

Chef Dumitrescu a fost fascinat de farfuria lui: ”O farfurie foarte 2016” și l-a luat în Echipa Neagră. Cine este Daniel... La 22 de ani, povestea lui e cutremurătoare! Abandonat de părinți, s-a apucat de muncă la 15 ani și a îndurat dureri cât...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x