Chefi la cuțite, 4 aprilie 2021. Alexandru Bădițoaia a primit Cuțitul de aur de la chef Cătălin Scărlătescu. Cum l-a impresionat

A fost extrem de emoționat în etapa preselecțiilor sezonului 9 Chefi la Cuțite. Alexandru Bădițoaia a primit Cuțitul de aur de la chef Cătălin Scărlătescu, pe care l-a cucerit cu un preparat realizat din cea mai scumpă carne din lume. 

Alexandru Bădițoaia a primit Cuțitul de aur de la chef Cătălin Scărlătescu

Antena 1

Alexandru Bădițoaia are 28 de ani și profesează de 5 ani. În prezent, tânărul este Sous Chef în restaurantul chefului Cătălin Scărlătescu. Mentorulul său îl descrie ca pe un om foarte talentat, dar și foarte emotiv.

Cine e Alexandru Bădițoaia, tânărul care a primit Cuțitul de Aur la Chefi la Cuțite 2021

Alexandru Bădițoaia își dorește să ajungă în finala competiției Chefi la Cuțite 2021, are încredere în forțele sale, dar recunoaște că are nevoie de validare.

Participare în sezonul 9 al show-ului este o provocare pentru tânărul bucătar și o modalitate prin care își poate testa limitele.

"Am emoții! Eu eram obișnuit să stau acolo, la mine în bucătărie", a recunoscut stânjenit Alexandru Bădițoaia.

Vizibil copleșit de experiența Chefi la Cuțite, Alexandru și-a găsit cu greu cuvintele în timpul testimonialelor. În ciuda emoțiilor, acesta reușit totuși se se monteze și să finalizeze cu succes un preparat care a necesitat tehnici de gătire aparte și atenție sporită la detalii.

Alexandru și-a dorit să facă parte din echipa lui Cătălin Scărlătescu, susținând că acolo ar funcționa cel mai bine: "El țipă, eu lucrez!".

Citește și: Gina Pistol și Smiley, povestea unei minuni. Ce îi leagă pe cei doi îndrăgostiți și cum a fost întâlnirea cu fiica lor

Talentul în bucătărie deținut de Alexandru Bădițoaia este lăudat și de chef Cătălin Petrescu, cel care l-a susținut din culise.

"E omul meu de bază! (...) Bă, grăsuțule... el e bucătar bun, dar e emotiv!", a dezvăluit chef Petrescu.

Alexandru Bădițoaia a venit din Târgoviște la București și e decis să își urmeze visul. A avansat treptat și a lăsat în urmă meseria de livrator de pâine.

Preparatul care i-a adus lui Alexandru Bădițoaia un Cuțit de Aur

Alexandru Bădițoaia a mizat pe un preparat exclusivist în etapa preselecțiilor Chefi la Cuțite. Tânărul a preparat sushi cu carne de vită.

Detaliul care a transformat rețeta lui într-una cu adevărat specială este acela că a folosit una dintre cele mai scumpe cărnuri din lume: Kobe Wagyu, o carne de vită incredibil de fragedă, cu o consistență aparte și un preț piperat. 800 de Euro pe kilogram plătesc cei care își doresc să savureze un preparat exclusivist, realizat din vită kobe.

Chefii au fost duri cu Alexandru Bădițoaia, iar pe chipurile lor nu s-a citit nicio secundă că ar fi impresionați de preparatul din farfurie.

Atitudinea lor l-a descurajat pe Alexandru, iar faptul că, pentru câteva momente, lumina s-a stins în platou l-a debusolat complet.

"Nu am trăit așa ceva în viața mea! Mă duc acasă?", a exclamat Alexandru Bădițoaia în timp ce aștepta verdictul chefilor.

Surpriza de care a avut parte apoi este greu de descris în cuvinte. Tânărul de 28 de ani a primit inițial trei cuțite din partea chefilor, însă pe ultima sută de metri, chef Cătălin Scărlătescu a decis să îi ofere Cuțitul de Aur.

Vezi mai jos reacția lui Alexandru Bădițoaia când a realizat că a primit un Cuțit de Aur:

Află mai multe despre sezonul 9 al emisiunii "Chefi la cuțite" de la Antena 1

În sezonul 9 al emisiunii "Chefi la cuțite", Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu se vor întrece în numeroase bătălii culinare. Fiecare va recurge la diferite strategii pentru a ajunge cu un pas mai aproape de victorie, într-un show ce va ține publicul cu sufletul la gură.

Concurenți de toate vârstele și din toate colțurile lumii, cu povești de viață suprinzătoare, vor încerca să demonstreze că merită să ajungă cât mai departe, în sezonul 9 al îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, de la Antena 1.

La finalul fiecărei ediții te așteptăm pe a1.ro ca să descoperi detalii din culise, într-un nou episod "[email protected]țite"!

Ultimele știri