Chefi la cuțite, 4 aprilie 2021. Luca Marius Ogrezeanu, puștiul de 12 ani care i-a impresionat pe chefi cu determinarea lui

Luca Marius Ogrezeanu este un puști de 12 ani, pasionat de bucătărie. Băiețelul a venit la Chefi la Cuțite, sezonul 9, cu un preparat special pe care l-a pregătit cu grijă și pasiune. 

Când pasiunea pentru bucătărie întâlnește determinarea și dorința de a reuși, numic nu pare imposibil

Antena 1

Când pasiunea pentru bucătărie întâlnește determinarea și dorința de a reuși, nimic nu pare imposibil. Acesta este și cazul micuțului Luca Marius Ogrezeanu, un băiețel de doar 12 ani, originar din Galați.

Puștiul a venit la Chefi la Cuțite 2021 să îi surprindă pe cei trei chefi și a reușit. Pentru etapa preselecțiilor, Luca a mizat pe un filet mignon cu sos de piper și ciuperci, pe care l-a gătit cu mare grijă și seriozitate.

Luca Marius Ogrezeanu, pregătit să le prezinte chefilor preparatul său

Puștiul a povestit că a venit la Chefi la Cuțite - sezonul 9 după ce a fost provocat de un prieten. Luca a luat gluma în serios și s-a înscris în competiție fără să le spună părinților săi. Când au aflat despre demersul copilului lor, aceștia au decis să îl susțină și l-au încurajat să își urmeze visul.

"Părinții mă susțin oricând. Îmi mai cumpără ingrediente din banii lor. De obicei, ei cumpără ingredientele, iar eu îmi cumpăr ustensilele de gătit", a povestit Luca în timp ce își pregătea cu mare atenție ingredientele pe bancul de lucru.

Băiețelul este extrem de pasionat de sfera culinară și are planuri serioase pentru viitor. Luca își dorește să aibă propriul său restaurant în Franța sau în Japonia. Nici bucătăria mexicană sau americană nu îi sunt străine puștiului din Galați.

Luca Marius Ogrezeanu spune că le-a gătit și părinților săi rețeta de filet mignon cu sos de piper și ciuperci, pe care a decis să le-o prezinte celor trei chefi.

Citește și: Chef Florin Dumitrescu, imagine nemaivăzută din adolescență. Cum arăta înainte să devină celebru

Reacția chefilor când au realizat cine le-a gătit aproape perfect o bucată de carne de vită

Deși are doar 12 ani, Luca Marius Ogrezeanu a avut tăria de a recunoaște că sosul pus pe farfurie nu a ieșit exact așa cum și-a propus. Chiar și așa, băiețelul a rămas încrezător în forțele proprii și a recunoscut că își dorește două sau trei cuțite.

Alături de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, în platoul Chefi la Cuțite s-a afla și Nicolai Tand. Prin urmare, emoțiile lui Luca s-au amplificat, având în vedere că audiența a fost una de top.

După ce au degustat carnea și au analizat atent ce preparat au în farfurie, chefii au început să jurizeze și au încercat să ghicească cine este concurentul din spatele ușilor.

După culoarea cărnii și modul în care a fost gătită, Sorin Bontea a crezut că preparatul a fost realizat de un bucătar profesionist.

La polul opus, Nicolai Tand a fost de părere că preparatul nu trebuie să primească un cuțit, având în vedere modul de prezentare și compoziția. Părerea chefului avea să se schimbe radical în momentul în care avea să îl cunoască pe Luca Marius Ogrezeanu.

Luca Marius Ogrezeanu a avut răspuns la toate întrebările chefilor

Deși emoționat după tirul de replici și critici venite din partea chefilor, Luca nu s-a descurajat și a pășit cu atitudine în platoul Chefi la Cuțite.

Ajuns în fața chefilor, puștiul le-a ținut piept cu brio. Le-a explicat cum a gătit carnea, le-a povestit toate modalitățile de a găti un mușchi de vită și a reușit să le aducă zâmbetul pe buze.

Ascultându-l, Nicolai Tand a dorit să schimbe regulile si să îi ofere lui Luca Marius Ogrezeanu șansa de a merge mai departe în competiție.

"Are 12 ani! Carnea este impecabilă. (...) Regulile sunt făcute pentru a fi sparte", a spus Nicolai Tand.

Chiar și Sorin Bontea a fost impresionat de modul în care copilul a reușit să pregătească o bucată de carne aproape de perfecțiune.

"Ăsta micu', au venit bucătari care nu au știut să facă trei bucăți de carne la fel!"

Vezi cum au jurizat chefii preparatul gătit de Luca Marius Ogrezeanu:

Despre sezonul 9 al emisiunii "Chefi la cuțite" de la Antena 1

În sezonul 9 al emisiunii "Chefi la cuțite", Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu se vor întrece în numeroase bătălii culinare. Fiecare va recurge la diferite strategii pentru a ajunge cu un pas mai aproape de victorie, într-un show ce va ține publicul cu sufletul la gură.

Concurenți de toate vârstele și din toate colțurile lumii, cu povești de viață suprinzătoare, vor încerca să demonstreze că merită să ajungă cât mai departe, în sezonul 9 al îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, de la Antena 1.

La finalul fiecărei ediții te așteptăm pe a1.ro ca să descoperi detalii din culise, într-un nou episod "[email protected]țite"!

Ultimele știri