Robert Patriche are 28 de ani, este din Galați și profesează ca bucătar de peste 20 de ani! Cu un preparat special, concurentul speră să meargă mai departe în concursul Chefi la cuțite.
Tânărul a plecat în Italia la aproape 18 ani și acolo a învățat tot ce știe despre gătit. Chiar dacă la început a fost spălător de vase și încerca să învețe limba italiană, ambiția l-a făcut să „fure” cât mai multă meserie!
Robert are un restaurant ca afacere de familie și gătește alături de mama sa, dar el este cel mai drastic când vine vorba despre rețete și preparate!
„Pentru mine, Chefi la cuțite este o nouă etapă, o provocare. Să știu dacă sunt bucătar”, a declarat concurentul.
Ca să-i impresioneze pe cei trei chefi, concurentul a decis să pregătească o rețetă de „Catalana de homar” reinterpretată, cu gazpacho! După ce au degustat atent preparatul, Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au dat verdictul: două cuțite și șansa de-a merge mai departe, într-o nouă etapă a emisiunii Chefi la cuțite!