Pentru iubitorii preparatelor cu homari, o delicioasă Rețetă catalană de homar, cu gaspacho de roșii piccadilly și alte ingrediente gustoase.
Rețetă catalană de homar - Ingrediente
- 2 homari de 500 gr
- 400 gr roșii piccadilly
- 200 gr țelină
- 100 gr scalogno
- 2 buc. ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, galben
- 200 ml ulei de măsline
- 3 lămâi
- 150 gr castraveți
- Busuioc
- Microplante
- 1 roșie mare, inimă de bou
- 50 ml oțet de mere
- 25 gr piper măcinat, alb
Rețetă catalană de homar - Mod de preparare
Se pune o oala cu apa la fiert. Se taie cei doi homari în două, pe lungime și se ascufundă în apa care fierbe.
Se lasă să fiarbă 16-18 minute, apoi se scot în apă rece cu gheață.
Din roșiile piccadilly se prepară o spumă, trecând roșiile prin blender cu ulei de măsline, busuioc și zeamă de lămâie.
Spuma de rosii piccadillo, se prepară prin blenduire la rece cu ulei de masline, busuioc, sare si putina zeama de lamaie. Se va pune la rece dupa ce a fost crema trasa printr-o sita fina.
- Vedeți și Rețeta Gazpacho de castraveți!
Din celelalte legume se prepară un gaspacho cremos, tot cu blenderul, care se asezonează cu sare, piper alb, ulei de măsline și oțet de mere. Se dă la rece.
Toate aceste preparate se servesc împreună pe aceeași farfurie și se decorează cu microplante.
Rețetă delicioasă cu carne de pui - Orange Chicken... Rețetă de cornulețe cu gem de prune. O rețetă veche cu tradiție de la bunica!...