Liviu Chiorpec a venit la ”Chefi la cuțite” ca să-i facă o surpriză lui chef Cătălin Scărlătescu. ”L-am cunoscut acum vreo patru sau cinci ani, cum le stă bine bărbaților, într-un wine bar, la o sticlă de șampanie. (...) Ne întâlnim rar, dar oamenii când se apropie, nu au nevoie să se vadă în fiecare secundă.”
Corporatistul reinventat este acum profesor de gastronomie la o școală de cooking. Mulți dintre elevii săi sunt oameni care vin, pur și simplu, să se deconecteze de la orele de muncă și să învețe ceva nou. ”Bem un pahar de vin și discutăm principiile prin care se gătește mâncarea. Nu mă interesează rețeta, sunt milioane de rețete, eu îi învăț cum să recunoască tehnicile corecte.”
În farfuria prezentată celor trei chefi, concurentul a avut un starter și un fel principal. ”Starterul o să fie carnea de la o scoică Saint Jacques, care este extrem de fină, așa că o să fac un carpacio din ea. Apoi, un biban de mare căruia o să-i dau un gust japonez și un pic de gust de grătar. E pe opulență!”
Nu mai tragem de timp, urmăriți mai jos un om care înțelege, simte și se bucură de mâncarea bună!