Antena Căutare

Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques

Rețeta Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques, este atât de savuroasă, încât cucerește orice iubitor de preparate cu pește și fructe de mare!

Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques
Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques

Cu o combinație perfectă de ingrediente, concurentul Liviu Chiorpec, profesor de gastronomie la o școală de cooking, a reușit cu delicioasa rețetă Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques să impresioneze jurații și să obțină unul dintre cuțitele de aur.

Rețeta Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques - Ingrediente:


  • Pentru starter:
  • carne de la scoici saint Jacques
  • sare și piper
  • zeamă de lămâie
  • fenicul
  • creson
  • pudră de leuștean
  • Pentru prepararea bibanului:
  • 4 fileuri biban de mare
  • sare și piper
  • puțin zahăr brun
  • sos de soia
  • mirin
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • puțin ghimbir
  • rondele de ardei iute roșu și verde

Rețeta Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques - Preparare

Pentru starter se toacă mărunt cresonul și feniculul, se adaugă sare, piper și zeamă de lămâie și se lasă la marinat.

Carnea de scoici saint Jacques se feliază subțire și se asezonează cu zeamă de lămâie.

Pentru a pregăti bibanul de mare în stil japonez, se porționează fileurile de biban și se țin într-o marinade din sos de soia, mirin, sare și piper, zahăr brun, usturoi răzuit și puțin ghimbir răzuit.

Se scot, se așază într-o tavă pe hârtie de copt și se daula cuptor până se pătrund ușor, apoi se glazurează cu arzătorul pentru a le dau un gust de grătar.

Se așază pe farfurii mixul de fenicul cu creson, iar deasupra carnea de saint Jacques și alături același mix, iar deasupra bucăți de biban. Se decorează cu rondele de ardei iuți și se mai asezonează cu zeamă de lămâie și se presară pudră de leuștean.

Rețeta Cotlet alla Bolognese, un deliciu din bucătăria italiană.... Cum se prepară un desert de senzație - un preparat de foc! Rețetă de cheesecake cu vanilie și înghețată sub cupolă de ci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x