Cea de șaptea ediție din sezonul 15 Chefi la cuțite a venit cu o surpriză de proporții pentru cei patru chefi. Tema și miza jocului de amuletă au stârnit o mulțime de reacții în bucătărie. Jurații show-ului culinar și-au pus mâinile în cap atunci când au auzit ce avantaj se află în joc.
„Este prima oară când o avem la Chefi la cuțite. Cel care va câștiga această amuletă va avea un super as în mânecă.”, a dezvăluit Irina Fodor.
Așadar, cel care îl va impresiona pe chef Florin Ivan cu preparatul său va pune mâna pe un avantaj puternic. Câștigătorul are posibilitatea de a adăuga câte un ingredient surpriză echipelor adverse la fiecare 10 minute.
„Asta e una dintre cele mai grele amulete! E o nebunie mare!”, a spus chef Richard Abou Zaki.
De asemenea, jurații Chefi la cuțite au primit o temă foarte ușoară, dar care le-a dat mult de gândit. Prezentatoarea TV i-a anunțat că în această ediție sunt nevoiți să gătească cu pește și fructe de mare pentru a-l cuceri pe degustător.
Ce concurenți au venit în ediția șaptea din sezonul 15 Chefi la cuțite, de pe 24 martie 2025
Primul concurent ce i-a luat prin surprindere pe chefi în a șaptea ediția a sezonului 15 Chefi la cuțite, de pe 24 martie 2025, a fost Vadim Broslav din Republica Moldova. Acesta le-a pregătit juraților un borș într-o țelină.
Tânărul a luat prin surprindere chefii cu poveștile sale. Se pare că pasiunea pentru bucătărie a pornit încă din copilărie și nu se vede făcând altceva. Concurentul nu a reușit să-l impresioneze pe chef Ștefan Popescu, însă a primit trei cuțite de la chef Richard Abou Zaki, chef Orlando Zaharia și chef Alexandru Sautner.
Oana Cosmina Scorțea a pășit în bucătăria show-ului culinar cu emoții, însă mai pregătită ca niciodată să-i cucerească pe jurați cu preparatul său: șnițel cu mâncare de gulii. Concurenta a venit cu o rețetă pe care a învățat-o de la bunica ei.
Deși este contabilă în viața de zi cu zi, tânăra este pasionată de bucătărie de aproximativ 20 de ani. Mai mult, Cosmina are o poveste de viață ce i-a uluit pe chefi. Aceasta a fost crescută de bunici încă de când era mică, iar tatăl său a avut o mulțime de probleme cu legea.
Chef Orlando Zaharia s-a emoționat foarte tare când a auzit-o pe concurentă vorbind despre femeia care a avut grijă de ea, bunica.
În cele din urmă, Cosmina a primit trei cuțite din partea chefilor și a trecut în următoarea etapă a concursului.
Cristian Buburuz – Bubu i-a lăsat pe jurați fără glas atunci când ușile s-au deschis, făcându-și apariția în fața lor. Încă de când a pășit în platou, concurentul a reușit să-i facă pe chefi să râdă în hohote cu glumele sale.
Acesta a povestit că este antrenor de culturism și creator de conținut. Concurentul a devenit celebru în mediul online datorită videoclipurilor sale despre soacră. Deși are o relație foarte bună cu mama soției sale, acesta nu ezită să facă filmulețe amuzante ce o au în prim plan pe femeie.
În ediția șaptea din sezonul 15 Chefi la cuțite, de pe 24 martie 2025, Cristian Buburuz a gătit piept de rață caramelizat cu sos de portocale și baby morcovi. Preparatul său a primit trei cuțite din partea chefilor.
Petru Revencu și Dumitru Ivacenco s-au prezentat în fața juraților cu o rețetă deosebită de clătite. Aceștia au acceptat provocarea show-ului culinar pentru a demonstra tuturor că acest preparat nu trebuie să fie întotdeauna dulce.
„Banana în interior e crudă? De ce n-ați caramelizat-o un pic?”, a întrebat Chef Richard Abou Zaki.
Cei doi au primit patru cuțite din partea juraților. Se pare că rețeta lor deosebită de clătite a reușit să-i impresioneze pe chef Ștefan Popescu, chef Alexandru Sautner, chef Orlando Zaharia și chef Richard Abou Zaki.
Carla Bianca Solomon se numără printre concurenții care au făcut un show de zile mari în sezonul 15 Chefi la cuțite. Aceasta și-a făcut simțită prezența într-un costum de Maleficent, iar ce a urmat i-a lăsat pe chefi fără cuvinte.
Deși n-au fost impresionați de desertul său, concurenta i-a fascinat pe jurați cu mișcările sale de dans pe ritmuri orientale. Chef Richard Abou Zaki a urmărit cu mare atenție momentul spectaculos al Carlei.
„Acum meseria noastră prinde un sens!”, a dezvăluit juratul.
Georgiana Ploscaru are 36 de ani, a venit din Sibiu și de profesie este designer interior și podolog. Concurenta a învățat să gătească de la bunica ei, femeia care a crescut-o încă de când era doar un copil.
La vârsta de 19 ani a plecat în Germania, unde a început să lucreze în bucătărie. Aceasta a ajuns într-un restaurant celebru din Italia cu două stele Michelin. De asemenea, Georgiana a avut ocazia să cunoască nume mari din industria artistică, precum George Clooney.
Concurenta a gătit pentru jurați o supă cremă de dovleac cu Gorgonzola și crutoane. Preparatul său a obținut 3 cuțite din partea chefilor. Așadar, aceasta merge în bootcamp.
Printre cei care au pășit în platoul sezonului 15 Chefi la cuțite în cea de-a șaptea ediție se mai numără și Iulian și Mimi Ciulin, dar și Cosmin și Adela Pantazi. Aceștia au decis să realizeze farfurii diferite pentru chefi.
În cele din urmă, Mimi Ciulin și Adela Pantazi au primit 4 cuțite din partea juraților. Cele două merg în bootcamp fără partenerii de viață.
Haan Palcu Chang a venit din Canada pentru a-i impresiona pe chef Alexandru Sautner, chef Richard Abou Zaki, chef Ștefan Popescu și chef Orlando Zaharia cu un preparat inedit: o salată în stil asiatic foarte savuroasă.
La vârsta de 39 de ani, concurentul are o experiență vastă în bucătărie. Acesta a gătit în restaurante celebre cu stele Michelin din diferite colțuri ale lumii. De asemenea, Haan este foarte cunoscut în mediul online, unde gătește rețete românești alături de bunica lui româncă.
Concurentul a primit 4 cuțite din partea chefilor.
Nicoleta Ion este ultima concurentă din ediția șapte a sezonului 15 Chefi la cuțite, de pe 24 martie 2025. Aceasta le-a gătit juraților mușchi de vită Wellington, lucru care i-a impresionat peste măsură.
Nici bine nu a pășit în platoul show-ului culinar că Nicoleta a făcut dezvăluiri emoționante despre viața personală. Se pare că aceasta și-a dobândit pasiunea pentru bucătărie încă din copilărie, fiind marcată de lipsa mâncării.
Chef Alexandru Sautner, chef Richard Abou Zaki, chef Ștefan Popescu și chef Orlando Zaharia au ascultat-o cu mare atenție și s-au amuzat copios atunci când Nicoleta a început să le povestească despre cum și-a cunoscut soțul.
La final, concurenta a plecat acasă cu 3 cuțite și posibilitatea de a veni în bootcamp.
Cine a câștigat amuleta în cea de-a șaptea ediție din sezonul 15 Chefi la cuțite, de pe 24 martie 2025
Chef Florin Ivan a dat verdictul final în cea de-a șaptea ediție din sezonul 15 Chefi la cuțite, de pe 24 martie 2025. Așadar, chef Alexandru Sautner a obținut 3 puncte în timp ce chef Richard Abou Zaki a luat 4 puncte.
Chef Orlando Zaharia a reușit să-l cucerească pe chef Florin Ivan cu preparatul său: calcan de mare. Astfel, juratul a câștigat amuleta de data aceasta, iar chef Ștefan Popescu a obținut doar 2 puncte.
„Am strâns din dinți, mi se strânge stomacul de nervi. Nu pot să cred! M-au lăsat cu un gust amar aceste jurizări. Începe să apară o frustrare la aceste amulete pentru că, în opinia mea, mă simt dezavantajat.”, a spus chef Alexandru Sautner.
Chef Ștefan Popescu a apelat la un gest neașteptat, după jurizarea degustătorului. Acesta a părăsit platoul, fiind vizibil nervos de hotărârea pe care a luat-o chef Florin Ivan: „Ce se întâmplă în sezonul ăsta? E cu ghinion total!”
Chefi la cuțite sezonul 15 se vede în fiecare luni, marți și miercuri de la 20:30 pe Antena 1 și în AntenaPLAY.
Diseară, discuții aprinse între jurați la amuletă. În audiții, un concurent care a fost Chef în restaurante cu stele Mic... Jurații Chefi la cuțite, uimiți când au văzut ce plating neobișnuit a folosit Vadim Broslav pentru borșul roșu de sfeclă...