În ediția Chefi la cuțite din 21 mai 2025, chefii și echipele lor au primit o provocare incredibilă de la Irina Fodor. Pentru ultimul battle din acest sezon, jurații și concurenții au trebuit să reproducă câte o imagine inedită în farfuriile lor: un pui pe un șezlong, o prințesă din pește și o farfurie cu gheare de găină.
Atât jurații, cât și concurenții au fost mai mult decât surprinși de proba propusă, însă au dat tot ce au avut mai bun pentru a reda niște farfurii de excepție. Însă, succesul acestor preparate, oricât de bine ar fi semănat ele cu cele din imagini, a ținut, în mod special, de aspect, dar și de gust, două elemente primordiale în evaluarea făcute de către invitații Lidl.
Când a venit momentul degustării, invitații Lidl au ales să înceapă cu farfuria echipei verde, adică cu cea care conținea ghearele de pui.
„Uite cum arată! (...) Farfuria verde a fost ciudățică din pricina acelor două gheare”, a spus unul dintre ei , în timp ce altul a adăugat: „Având în vedere tematica probei, chiar a fost ce trebuia”.
În paralel, jurații degustau și ei dish-urile, fiind exact la farfuria care conținea ghearele de pui. Momentul a fost desăvârșit cu un pahar de vin de la cramele Ceptura.
„Pare o farfurie moartă (...) E horror, mă! Dacă o vedeai, nu îți venea chef să o mănânci”, a analizat chef Richard în primă instanță.
Ulterior, după ce a gustat din preparat, juratul și-a exprimat surprinderea față de complexitatea gusturilor din farfurie: „A făcut o ciupercă care m-a surprins. Era și tempura aia. A rămas crocantă după mult timp și partea aceea de avocado... îi dădea așa un gust fresh. Mie îmi place. A făcut și fânul de sub și oul umplut. Nu pot să zic că era o farfurie rea. Sunt sincer”.
Vinurile Motiv de la Crama Ceptura îi ajută mereu pe chefi și pe concurenții lor să dea un plus de savoare preparatelor de la Chefi la cuțite.