Jurații Chefi la cuțite au dat tot ce au avut mai bun pentru a obține ultima amuletă, iar preparatele lor au cucerit-o cu adevărat pe campioana Cristina Pîrv. Ea a fost degustătoarea care a decis soarta ultimei amulete, iar chefii au rămas impresionați să afle că aceasta este printre cele mai bune voleibaliste ale României.
Descoperă în rândurile de mai jos ce preparate inedite au pregătit chefii pentru Cristina Pîrv și cine este câștigătorul ultimei amulete a sezonului 15 Chefi la cuțite.
Cine a câștigat ultima amuletă Chefi la cuțite și cu ce preparate au impresionat-o jurații pe Cristina Pîrv
În timp ce jurații Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu și Chef Orlando Zaharia au ales să o impresioneze pe Cristina Pîrv cu câte un desert, Chef Richard Abou Zaki a decis să prepare un tartar de ton.
Chef Alexandru Sautner a avut de ales dintre un pește cu sos de lămâie și un desert inedit, pe care să le combine cu vin Motiv, iar, în cele din urmă, juratul a ales să meargă pe o tartă de lămâie cu pralină de fistic, zmeură proaspătă, gel de lime și gel de grepfrut.
„Vă spun ceva înainte de amuletă! Presimt că o să câștig amuleta, uite îmi apare aici” a spus acesta în timp ce se uita în paharul cu vin și visa deja la momentul victoriei.
Chef Orlando Zaharia a fost inspirat de vinul Motiv Fetească Regală & Chardonnay și a ales să pregătească un desert cu două combinații: „O să folosesc lămâie, fructul pasiunii, mascarpone și ciocolată pentru acest vin minunat!” le-a spus juratul colegilor săi cu foarte mare bucurie. „Este un cupaj, o Fetească Regală cu Chardonnay. Gustul fructat- acrișor vreau să îl folosesc și în desertul pe care îl fac și chiar se potrivește” a mai explicat el.
„Aș vrea să fac un preparat cu ciocolată, ceva finuț așa, ceva care să meargă cu vinul rose. Un mousse de ciocolată și cu inserția de portocale și cu vin rose, Doamne, n-ai cum!” a spus și Chef Ștefan Popescu, deja visând la gustul inedit pe care l-a și obținut. El a optat pentru vinul Motiv Cabernet Sauvignon & Merlot și a dat lovitura cu alegerea făcută.
Și Chef Richard Abou Zaki a ales vinul rose Motiv Cabernet Sauvignon & Merlot, însă el a decis să prepare un tartar de ton, fiind în tabăra opusă față de colegii săi.
„Merge pairing-ul perfect lângă tartatul meu de ton și cu un vin rose rece, mișto, proaspăt, cu un pic de aciditate!” a spus acesta, stârnind o serie de reacții în lanț din partea celorlalți jurați.
„Ai echipă, ai cele mai multe amulete, ce mai vrei? Lasă-ne în pace!” a exclamat Chef Ștefan Popescu după ce acesta a încercat să îl încurce.„Richar Abou Zaki. Abou Zaki care mă abuzează aici tot timpul! Abou Zaki este un nume predestinat” a mai adăugat acesta, fiind completat de Chef Orlando Zaharia.
„Astăzi o să încerce să ne prostească cu tartarul lui acolo” a adăugat și Chef Alexandru Sautner, în timp ce juratul s-a apărat: „Dacă atât s-a putut, ce poți face?! Ăștia sunt colegii mei, n-am ce să fac. Ei sunt abuzați singuri de ei!”.
Chefii nu doar că au destins atmosfera cu glume savuroase, ci au și ciocnit și un pahar de vin pentru a celebra atât încheierea audițiilor, cât și începutul emoționant al Bootcamp-ului.
Vinurile de la Crama Ceptura i-au cucerit atât pe concurenți, cât și pe jurații Chefi la Cuțite. Ei le-au ales special pentru a obține un gust cât mai rafinat pentru preparatele lor, dar și pentru a transforma fiecare farfurie într-un adevărat spectacol al gustului.
După ce invitata din ediția 16 din 14 aprilie 2025 a degustat toate preparatele, aceasta a decis să puncteze astfel:
- 2 puncte chef Ștefan Popescu;
- 3 puncte chef Orlando Zaharia;
- 4 puncte chef Alexandru Sautner,
- 5 puncte Chef Richard, cel care câștigă bomba.